Szerintetek is Abaddon a pusztító egyenlő Jézus Krisztussal? Mert Jehova tanui szerint igen és ők meg a sáskák akiket Isten küldött, hogy sanyargassák a népet!
Az első gondolatom, amikor meghallottam azt a szót, hogy Abaddon egy gonosz szörny jutott eszembe róla. Aztán beírtam a keresőbe és mindehol az jött ki, hogy ő maga a gonosz (sátán).
Igazán meglepődtem azon, hogy Jehova tanui szerint viszont Jézus Krisztus! Magyarázzátok már el nekem én látom rosszul, de nem tudom elképzelni Jézust pusztítóként!
"Na ezen azt se tudtam, hogy sírjak e vagy nevessek. Mindig is tiszta volt??? Hát szerintem inkább tanulj előbb egy kis történelmet, miellőtt ide jössz minket köpködni."
Figyelj nyuszi. A tisztaságnál nem arra gondolunk, hogy nem követett el hibákat,hanem arra, hogy bár mint egyház követtek el sok bűnt, és helytelenséget, de a fő tanítási vonal, miszerint krisztus megfeszített, feltámadt, és kegyelembúől van az üdvözülés, immáron több évszázada megállja a helyét. Ezzel ellentétben a tanúk azt sem tudták évekig, hogy miben higgyjenek. Mellesleg most sem tudják.
"A tisztaságnál nem arra
gondolunk, hogy nem követett el
hibákat,hanem arra, hogy bár mint
egyház követtek el sok bűnt, és
helytelenséget, de a fő tanítási vonal,
miszerint krisztus megfeszített,
feltámadt, és kegyelembúől van az
üdvözülés, immáron több évszázada
megállja a helyét."
hű, nem semmi eddig eljutni. és ezzel kifújt, ennyivel be is értétek, e mellett már nyugodtan jöhettek az eretnek égetések, véres hadjáratok, búcsúcédulàk árúsítása, stb. Tudod az igaz Isten szolgálata nem csak ennyibôl ál.
"Ezzel ellentétben a
tanúk azt sem tudták évekig, hogy miben
higgyjenek. Mellesleg most sem tudják."
Ez nem igaz, mint írtam voltak olyan részletek a jövőre vonatkozó próféciákból, amelyeket még nem tudhattunk, de ha te olyan okos vagy, akkor vezesd már le nekem légyszi a Jelenések könyve összes jelképes próféciáját. Ja vagy a te vallásod ilyen "apróságokkal" már nem is foglalkozik? Ez leolvasható volt rólatok ennél a kérdésnél is, hogy ezekhez a dolgokhoz már gőzötök sincs, még Jézust is összekevertétek Sátánnal.
Ez nem igaz, mint írtam voltak olyan részletek a jövőre vonatkozó próféciákból, amelyeket még nem tudhattunk, de ha te olyan okos vagy, akkor vezesd már le nekem légyszi a Jelenések könyve összes jelképes próféciáját. Ja vagy a te vallásod ilyen "apróságokkal" már nem is foglalkozik? Ez leolvasható volt rólatok ennél a kérdésnél is, hogy ezekhez a dolgokhoz már gőzötök sincs, még Jézust is összekevertétek Sátánnal.
........................
:o)))))))))))))))))))))))
Bogaram, attól, hogy szerintetek megfejtettétek a jelenések könyvét, és teleírtatok egy csomó lapot, még nem biztos, hogy azzal igazat is irtatok. Ha kicsit széjjel néznél a világban, netán egy knyvesboltban, látnád, hogy a jelenések könyvéről mennyi kiadvány készült már. Olvasd el, ne félj. MÉg egy könyv sem harapta meg az embert, és általában a könyves boltokban sem géppisztollyal várnak. Bátorság... menni fog. :O)
"Ha
kicsit széjjel néznél a világban, netán
egy knyvesboltban, látnád, hogy a
jelenések könyvéről mennyi kiadvány
készült már."
Olyanok, amelyekben Jézust összetévesztik az ördöggel?
"Olyanok, amelyekben Jézust összetévesztik az ördöggel?"
Nem, azt a tanúktól lehet beszerezni. Nekik van mindenféle. OLYan is, amikor még nem hittek a két osztályban, aztán hittek. OLyan is, amikor arról írnak, hogy az újszövetség!!!! nem lépett életbe, majd mégiscsak, aztán megint nem, végül kiderül, hogy csak a felkenteknek lép életbe. Azoknak a felkenteknek, akik addig nem is értették, hogy nekik lépett életbe. :))
OLYan is van, amikor szabad volt JÉzust imádni, de olyan is, hogy Ő MIhállyal egyenlő. Majd kiderül, hogy még sem....
Szóval kedvedre válogathatsz. VAgyis inkább ne, mert mivel a hű és értelmes rabszolga nélkül nem lehet érteni az Írásokat, (vele sem) ha te hiszel mást, mint amit ő mond, akkor simán kirúgnak.
Amikor azt mondja ISten, hogy "Én vagyok a világ világossága, aki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek a világossága."(Jn 8:12) Az Isten világosság, és nincsen ő benne semmi sötétség."(1Ján 1:5)
De ezt maga a társulat is elhiszi, és vallja:
Zion's Watch Tower, Febr, 1881
....ugyanaz az Úr, aki akkor világossággal látott el minket az igéből, még most is ugyanúgy gondoskodik erről. HA EMBERT KÖVETNÉNK, KÉTSÉGKIVÜL MÁS LENNE A HELYZETÜNK: AZ EGYIK EMBERI ÖTLET ELLENT MONDANA A MÁSIKNAK, ÉS AZT, AMI EGY VAGY KÉT VAGY HAT ÉVVEL EZELŐTT VILÁGOSSÁG VOLT, MOST SÖTÉTSÉGNEK NEVEZNÉNK. iSTENNÉL AZONBAN NINCSEN VÁLTOZÁS, MÉG A VISSZAFORDULÁS ÁRNYÉKA SEM, ÉS ÍGY VAN EZ AZ IGAZSÁGGAL IS; BÁRMELY ISMERETNEK VAGY VILGOSSÁGNAK, AMELY ISTENTŐL JÖN, OLYANNAK KELL LENNIE, MINT A SZERZŐJE. aZ IGAZSÁG ÚJ SZEMLÉLETE SOHASEM MONDHAT ELLENT EGY KORÁBBI IGAZSÁGNAK. AZ ÚJ VILÁGOSSÁG SOHA NEM OLTJA KI A KORÁBBI VILGOSSÁGOT, HANEM NÖVELI AZT.
OLvashatnánk egy olyan világosságról, ami nem kioltotta, hanem növelte annak fényét?
Abaddón
Abaddón, héber, a. m. enyészet, a bibliában és a talmudi legendában az alvilágot jelöli, János jelenéseiben (IX. 11) az alvilágon uralkodó pusztító angyalt. forrás: metapedia
"Királyuk az ALVILÁG angyala volt. amelynek neve héberül..." Jel. 9:11
Teljesen egyértelmű, hogy Abaddón egy gonosz angyal, Sátán szolgája! A vezető testület vajon mikor fog Jézus Krisztustól bocsánatot kérni, hogy eggyé tette Őt az Ördöggel?
#25/28-nek.
Miért beszélsz mellé? Tisztában voltam a a régebbi értelmezések téves voltával, de ezt már írtam egyszer. Na, akkor mutathanál már nekem valamit a sok rizsándon kívül.
" Abaddón
Abaddón, héber, a. m. enyészet, a
bibliában és a talmudi legendában az
alvilágot jelöli, János jelenéseiben (IX.
11) az alvilágon uralkodó pusztító
angyalt. forrás: metapedia" És ezt valami érvel alá is kéne támasztani, nem gondolod? Még hozzá Bibliaival. Már egyszer úgy rémlik az is le lett íeva, hogy Jézus az a személy, (Jehován kívül) akinek hatalma van az alvilág felett. ő kapott kulcsot is hozzá, teljesen logikátlan gondolkodásotok, miért bízná rá Isten Sátánta a holtak felletti ítélkezés jogát??
" Nem kérhet Krisztustól bocsánatot, mert
nekik Krisztus egy ugyanolyan
teremtmény, mint az ember. "
Ez hazugság, de tőletek már kb. ezt várja el az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!