Felkértek keresztanyának, mik a lépések?
Hát még általános elsőben voltam hittanos...azóta se hittan, se templom se semmi. A 2 év sok lenne, még az 1 is...a tesóm szeretné még az első születés napja előtt megkeresztelni, ami azt jelenti hogy fél év. Akkor ez idő alatt lehetetlen megcsinálni...Mindenképp felkeresem a helyi papot, csak ma kért fel a tesóm, így csak majd pénteken tudok elmenni, mert holnap nem leszek itthon.
Köszönöm a válaszokat.
Szia!
Lehet már tudni bármit ez ügyben? :)
Szia! :)
Igen, már a keresztelő is megvolt és sajnos csak kereszttanú lehettem :(
A pap nagyon ragaszkodott a bérmáláshoz és az elsőáldozáshoz is. Azt mondta (nem a helyi pap, hanem akinél a keresztelő volt) hogy ez kb. 2 év alatt lenne meg...Így sajnos nem vállaltam be, mert a suli mellett nem lett volna egyszerű...
Anyagiakról (hogy ha kellett is volna e fizetni) nem tudok, mert a nővérem beszélt a pappal. Viszont nagyon kedves volt, mert azt mondta, hogy ha netán a közeljövőben bármikor megcsinálom ezt a kettőt, Ő nagyon szívesen átírja majd a keresztlevelet, hogy keresztanyaként szerepeljek benne :)
(Teljesen elfelejtettem ide megírni, totál kiment a fejemből, pedig megígértem, bocsánat :) )
Szia!
Gratulálok azért, hogy mégis csak kialakult más kötelék is.
A többit pedig majd pótolod, amikor jön magától. :)
Azért kérdeztem tőled, mert én pedig felnőttként szeretném felvenni a r.k. vallást, és a menetére lettem volna kíváncsi.
6. voltam
Köszönöm :)
Még 2 év van a fősuliból, lehet hogy utána neki esek :)
Viszont szerintem paponként más az elvárás, a menet. Szerintem kérdezd meg a helyi papot, hogy ott mi az elvárás :) Az a biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!