Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nemrég felkértek bérmaszülőnek...

Nemrég felkértek bérmaszülőnek. Milyen ajándékot vegyek a leendő keresztlányomnak? 15 éves.

Figyelt kérdés
2011. márc. 18. 10:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Aranyat! Láncot, egy kereszt medállal, fülbevalót, ami keresztet imitál, vagy gyűrűt, amibe belegravíroztatod, hogy Bérmálásod emlékére, és a dátumot.
2011. márc. 18. 11:02
 2/7 anonim ***** válasza:
Valami szép vallásos témájú könyvnek is örülne szerintem. Az én unokahúgomnak az tetszett a legjobban elsőáldozáskor.
2011. márc. 18. 11:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Még mindig tartja magát az a hibás elmélet, hogy ha vkit felkérnek kereszt-vagy bérmaszülőnek, akkor kötelezően aranyláncot visznek? PEDIG NEM EZ A LÉNYEGE! Tényleg, tudjátok, hogy mi a lényege?
2011. márc. 18. 11:59
 4/7 anonim ***** válasza:

Én egy festményt kaptam a bérmaanyámtól, aki festőművész, meg egy nagyon jó könyvet. Milliárdszor jobban örültem, mintha valami aranyat kaptam volna. Ha csak a könyvet kaptam volna, mert nem lenne művész, akkor is. :)

Mert igen, a lényege az a bérmaszülőségnek, hogy a bérmálás után jobban odafigyelsz a "gyerekre", törődsz vele, olyan leszel, akivel merhet beszélni, amikor mással nem, és a fő lényeg, hogy imádkozol érte, mert Rád bízatott. :) A neki ajándékozott idő a lényeg, ami rögtön bérmáláskor még nem látszik. De már a felkészülés alatt is találkozhattok külön, beszélgetni, megkérdezni, hogy miért is Téged kért meg, meg jelent-e neki egyáltalán valamit ez az egész, vagy csak kötelező... És ha csak mert muszájból, akkor próbáld neki élménnyé és széppé tenni az egészet.

Persze vehetsz neki aranyat is, ha szereti az ilyesmiket hordani...

Nekünk a felkészítőn azt mondta a plébános, hogy nehogymár rokonoktól való karóra- és pénzgyűjtési akciónak fogjuk föl a bérmálást. :)

Segíts neki, hogy ne így fogja föl.

Meg is kérdezheted, minek örülne (hozzátéve akár, hogy nem biztos ám, hogy azt kapja:)), és ha valami olyat, ami belefér, és nemcsak kamaszos hülyeség, és nem megy tönkre fél év alatt, hát legyen.

2011. márc. 18. 14:05
 5/7 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy miről szól a bérmálás, próbálok minden erőmmel helytállni majd. Tudom, hogy nem várják el, hogy bármi nagy értékű dolgot vegyek neki, meg is mondták, de én ragaszkodom hozzá, hogy valamiről mindig jusson eszébe ez a nap. Majd megpróbálom megkérdezni, hogy minek örülne.

Esetleg fiatalok is megírhatnák, hogy minek örülnének.

2011. márc. 18. 15:46
 6/7 anonim ***** válasza:
A festményes fiatal volt. :) Tavaly bérmálták. :)
2011. márc. 18. 15:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Ok. Viszont én nem vagyok festőművész, egy könyvet pedig kevésnek gondolok. Valamit még szeretnék mellé.
2011. márc. 18. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!