Mit vegyek a keresztlányomnak ovodás ballagására?
Pont iskolatáskát akartam mondani én is!
De azt mindenképpen a szülőkkel egyeztetve kéne, mert annak idején én nagyon alaposan utánajártam, hogy anatómiailag melyik lesz a legmegfelelőbb. Mivel nekünk nincs autónk, a kisfiam mindennap cipeli jó sok holmival a hátán, ezért egyáltalán nem mindegy, mennyire egészséges az iskolatáska kiképzése.
Ezért egy jó drága sulitáskát választottam (4 éve volt 20.000 Ft, Herlitz márka), most engyedikes a fiam, és idén még mindig azzal az iskolatáskával jár, és gyakorlatilag minha új lenne. Semmi baja.
Amúgy ismerek még egy jó márkát, de annak elfelejtettem a nevét, mintha "s", vagy "sch" betűvel kezdődne. A fiam egyik osztálytársa anno olyat vett, annak is nagyon jó anatómiailag a kiképzése, de kisebb az önsúlya, mint a mi Herlitzünknek, és praktikusabb a belső kialakítása. Emlékszem, az 4 éve 25.000 Ft körül volt, de a kissrác a mai napig azt hordja, annak se lett semmi baja a négy év alatt.
A fiam most negyedikes, megpakolva olyan nehéz a táskája, hogy alig bírom el, és ez most nem vicc! Bazi nehéz! Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a táska kiképzése, érdemes a gyermek gerince érdekében költeni erre.
De amúgy ha kisebb árfekvésben gondolkodsz, a Herlitzek között is van olcsóbb típus, meg ezek áltaában szettben vannak, azaz van hozzájuk tolltartó, tornazsák, amiket külön meg lehet vásárolni.
Itt vannak a Herlitz sulitáskák. Nekünk nem ilyen van, hanem régebbi fazon.
Viszont kicsit megbántam, hogy nem ezt a fazont vettem, mert ezekbe nagyon szépen, praktikusan be lehet pakolni.
Egy 6 éves gyerek miért lenne nagy játékokhoz?! Jó, lehet, hogy 15 éve voltam annyi, de mai napig azt látom, hogy megy a vetélkedés felső tagozatig a játékokkal. O_o Kinek van jobb távirányítós autója, furby-je, bionicle-figurája, stb. Szerintem egy klassz társasjáték jó lenne, vagy bármi divatos játék, elvégre nem játszhat örökké a készségfejlesztő picikori játékokkal.
Az iskolai cuccok sem rosszak, de lehet, hogy nem olyan fajta a gyerek, én pl. mindig utáltam a hasznos ajándékokat, mert az nem olyan igazi volt. xD De ha mégis valami ilyesmit választasz, akkor egyeztess a szülőkkel, a többi rokonnal, mert nem kell egy kislánynak 6 iskolatáska.
Vagy vehetnél olvasni tanulóknak szánt szép, képeskönyveket, bár állítólag nem jó ha hamarabb megtanul a gyerek olvasni (valóban, én évekkel hamarabb tudtam, aztán minden mást csináltam magyarórán unalmamban, aminek nem egyszer lett intő a vége xD) De hát csak te ismered a kislányt, úgy könnyebb. Valami apró személyeset és haszontalant azért mindenképp kapjon szerintem. :)
Mi is most megyünk ballagásra, és direkt megkérdeztem a szülőket, hogy minek örülne/örülnének. Ők pl kifejezetten mondták, hogy táska, tolltartó... ne legyen.
Így mesefilmek, édesség és pár csomag dzsungelmánia matrica lesz. Ők mondták, hogy a mesefilmeknek nagyon örülne a gyerek.
Szóval tényleg érdemes megkérdezni a szülőket.
Egyébként egy 6 éves gyereknek egy frankó játék is nagyon jó ajándék.
Iskolatáskából én az adidast ajánlom. Bár én azt 5.ben kaptam, de még mindig működőképes :) (most 22 vagyok...)
A húgom meg 11 éves, és azért még ő is szokott játékot kapni.
Tavaly nagy mániája volt a [link]
Én 14 évesen még babáztam.
Most 34 vagyok, és imádok társasozni.
(Ha iskolatáskát veszel, együtt vegyétek, engedd, hogy ő válassza.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!