Felkértek keresztszülőnek, de nem vagyok vallásos, mit
tegyek?
Figyelt kérdés
A keresztfiamat beíratták a szülei (nem vallásosak) vallásos iskolába, és most szeretnék megkeresztelni. Így megkértek engem és a páromat hogy a templomi keresztelőjén is vegyünk részt. Mivel nem érzem magam igazi hívő embernek, sőt a szüleit sem, nem hiszem, hogy hiteles lenne a keresztelés. Egy kicsit olyan "legyen megkeresztelve, az nem árthat" szagú az egész. Mit tegyek???
2011. nov. 24. 09:41
1/8 anonim válasza:
Kedvesen, udvariasan, mondd el: Nem gyakorlod a vallást, kereső vagy(gondolom). És ez kizáró ok: a keresztszülő csak kizárólag gyakorló hívő lehet.(a szülőknél nem feltétel, elég, hogy ők úgy érzik, ez kell, de mivel a keresztszülő tudatosan választott, ott igen, feltétel!)
Ott az iskolában találnak ilyet biztos :))
2011. nov. 24. 10:24
2/8 Andizsuzsi válasza:
Már a kérdés is elég furi, hogy lehet keresztfiad, ha most készülnek megkeresztelni. Persze gondolom névadó ünnepsége volt? Szerintem egyszerűen mondd meg, hogy te nem gyakorlod a vallásodat, nem szeretnél keresztszülő lenni.
2011. nov. 24. 10:36
3/8 A kérdező kommentje:
Én is azt olvastam, hogy a keresztszülőnek vallásosnak kell lennie, de nem tudom, hogy ez minden keresztelésre ugyanúgy vonatkozik? A szertartáson gondolom több diákot is megkeresztelnek egyszerre ennél sem tesznek vajon kivételt és vesznek mindenkit egy kalap alá?
2011. nov. 24. 10:45
4/8 anonim válasza:
Utasítsd vissza, mert nem fogod tudni segíteni a vallásos nevelését ami a keresztszülő feladata.
Hiszel Istenben? Ha nem hiszel akkor is létezik, és ha ezt elvállalod akkor számon fogja kérni rajtad azt hogy teljesítetted-e amit megígértél. Jobban jársz ha visszautasítod és akkor legalább nem téged fog terhelni ez a felelősség.
2011. nov. 24. 10:48
5/8 anonim válasza:
nem feltetlen kell szuloknek, keresztszuloknek vallasos lenni, de mielott en kereszteltettem a fiam, a pap megkerdezte, hogy ki fogja a vallasra/vallasosan nevelni a gyereket.
2011. nov. 24. 10:50
6/8 anonim válasza:
Azert akarjak most megkeresztelni a gyereket, s eddig nem, mert ahhoz hogy vallasos iskolaba jarjon, meg kell hogy legyen keresztelve.
Sok szulo nem is a vallasert iratja gyereket effele iskolakba, hanem a fegyelemert, mondvan jobb az oktatas.
2011. nov. 24. 10:52
7/8 anonim válasza:
3 -nem teszenk kivételt - hogy vennének egy kalap alá? ez egy személyes ünnep - egy nevelőszülőt kap a gyerek, ki segít megismertetni, segíti ilyen szempontból a felnövő embert. Feltétel! Senkinek nem jó itt hazudni- (mint általában nem jó hazudni) Találnak majd mást, ne aggódj!
2011. nov. 24. 10:56
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, megerősítést kaptam a döntéshez.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!