Jehova Tanúi, miért érzitek üldözöttnek magatokat? Miben nyilvánul meg?
Sok kérdés/válaszban olvastam, hogy mindenki a tanúkat üldözi, ami rendjén is való, hiszen meg van írva a Bibliában.
De ki üldöz titeket? Én nem látom, hogy jobban kellene szenvednetek, mint bármely más keresztény egyház.
Vagy azt értitek üldöztetés alatt, hogy az emberek rátok csapják az ajtót, mikor hívatlanul beállítotok hozzájuk?
Ez megint olyan, hogy bármelyik egyház menne házakhoz, ugyanez és ugyanilyen arányban lenne a fogadtatás.
Szóval miért érzitek magatokat üldözöttnek?
Katy ne menj el! Én olvasgattam amiket írtál, és , ha nem is látunk mindent egyformán, szerintem normális vagy, és normálisan is álltál a kérdésekhez, és az emberekhez.
Privátban írt egy (szerintem) JT-s, de lepattant, legalább Te ne menj el.
Kedves Tanúk,
légyszíves válaszoljatok a kérdésemre! Azért mert egy-két suhanc bántó megjegyzéseket ír, azért még nem kell megsértődni és bojkottálni az én kérdésemet. Tényleg érdekel, hogy ti ezt hogyan látjátok.
Köszönöm.
Egyébként erre a kérdésre én is kíváncsi lennék, mert ezt még soha nem magyarázták meg. Viszont nem Katy az egyetlen JT-s az oldalon, csak mivel válaszolni nem tudnak, még csak az orrukat sem dugják ide. Bezzeg mikor hevesen vitázunk velük akkor nem mennek el megsértődve és oldalakat képesek bemásolni a válsz helyett.
Nevetséges, hogy ilyen semmi beszólásokon fennakadnak, a komoly vitákban meg verik a mellüket és nem egyszer csúnyán odaszólnak ők is. A kérdés nagyon jó, érzékeny pontot érintett a tanuknál amikre még valszeg nincs meg az összhangúan elfogadott másolgatható vélemény. Na most mondja valaki, hogy nem így van...
Én viszont úgy gondolom, hogy mivel nekik másféle Bibliájuk van( valaki azt írta, hogy átszerkesztett), akkor így elég nehéz közös nevezőre jutni bizonyos kérdésekben. Ezért talán nem szerencsés a hitvita.
Ezen az oldalon úgyis azt magyarázzák némelyek, hogy a Bibliában miért nem igaz egy dolog, vagy miért nem működik ma már. Majdhogynem azt mondom, nem az a fontos mi van leírva(bizonyos mértékig), hanem , hogy van-e személyes ismeret, mert, ha nincs, akkor ismerheted akármennyire a Bibliát, szóról szóra, nem érsz vele semmit. Ugyanis Istent, vagy embert sem, egy könyv alapján lehet megismerni. Pál mondja valahol, hogy elmegyek, és megismerem azoknak nem a beszédét, hanem az erejét.A kérdés az, hogy kinél van az erő. Nekem a Katy tetszik (remélem Nő, mert egy nick mögött férfi is lehet), nem volt arrogáns,nem sértegetett senkit, nem támadt senkit, egy aranyos, kedves Nőnek gondolom. Csak sajnos lehet, hogy Rajta csattannak a rosszul sikerült dolgok. Katynak egy nagy puszi, és Isten vigyázzon Rá is, ránk is, meg minden emberre.
Kedves Tanúk,
van köztetek olyan, aki meg tudja nekem válaszolni ezt a kérdést? Biztos van oka, hogy ezt így érzitek, erre lennék kíváncsi.
Köszönöm előre is.
Mivel nem érkezik válasz, feltételezem nem tudtok rá válaszolni.
Csak tudnám, hogy miért jelenik meg úton útfélen a válaszaitokban, hogy üldözöttek vagytok és ez így van rendjén?
Szervusz kedves Kérdező!
Miért üldöznek minket Jehova Tanúit? De hát te magad adtad meg a választ:"hiszen meg van írva a Bibliában"
Én inkább úgy érzem az érdekel téged, milyen területeken, illetve milyen módon érezzük üldöztetve magunkat. Ha jól értem.
Nos, képzeld el, hogy ahol dolgozol, vagy tanulsz, állandóan valótlan dolgokkal rágalmaznak téged, olyanokat mondanak- a szabad vélemény jogán-, ami egyáltalán nem igaz. Te hogyan éreznéd magadat?
Velünk állandóan és a legtöbb körülmények között ezt teszik. Ha elolvasod fölöttem a válaszokat, rögtön tapasztalhatod. Sok olyat írtak a válaszaikban ami egyáltalán nem igaz, soraik tele van előítélettel és a rólunk való ismeret hiányáról árulkodnak a szavaik. Az üldözésnek ez is egy formája, amellyel naponta találkozunk. Ebben, ilyen és hasonló helyzetben éljük az életünket.
Jézus azt mondta, még a háznépünk is ellenséges lehet. Sok hívőtársam tapasztalja ezt, amikor családtagjai az üldözés sokféle formáját használják ellenük. Sokféle módon gátolják őket abban, hogy keresztényi életüket éljék. Nem térek ki a részletekre, mert hosszú lenne.
Azt, hogy az ajtóknál visszautasítanak minket, azt egyáltalán nem tekintjük üldözésnek, ez a szolgálatunk része, és tiszteletben tartjuk minden ember szabad akaratát.
Ha az érdekel, hányféle képen üldöznek minket, olvasd el a 4 evangéliumból Jézus életét, figyeld meg hányféle képen üldözték őt, az mind hiánytalanul beteljesedik rajtunk is, hisz sokunkat akár meg is megölnek a hitünkért, bár mi még itt jó helyzetben vagyunk ezen a téren.
Nincsenek utak Istenhez. Csak egy keskeny út vezet Istenhez és az örök élethez. Valaki vagy megtalálja, vagy nem. Nem Istenen, az emberen múlik. A keskeny és a széles úton járók között soha nem lesz sem egyetértés, sem közös vélemény. Ahogyan a Biblia írja "ellenségeskedés" lesz közöttük. Azt hiszem erről kérdeztél. Ez a Krisztus kínoszlopa. Aki vállalja Jézus követését, ezt is vállalja.
22 éve vagyok "hívő", a férjem azóta is (előtte is) utálja a vallást. Úgy kell gyakorolnom a vallásom, hogy ő annak egyetlen egy részét sem szereti. Szerinted?
De fölneveltük gyerekeinket és együtt élünk 39 éve. Így is lehet, ha legalább az egyikünk ragaszkodik Isten házassággal kapcsolatos alapelveihez. Boldog, kielégítő életet élek Isten kegyelméből,és ehhez kérem naponta támogatását.
Remélem segíteni tudtam Neked.
Üdvözlettel: Zita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!