Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti, akik gyakorlo hivonek...

Ti, akik gyakorlo hivonek valljatok magatokat, mit es hogyan tartotok be ezekbol?

Figyelt kérdés

Szuzesseg orzese a hazassagig.

Alkohol fogyasztasa.

Nagy bojt.

Masok feletti itelkezes, eloitelet.

Kibeszeles/pletyka.

Harag erzese hosszabb tavon.

Mivel magyarazzatok azt, amikor ezeket athagjatok? Egyaltalan mennyit "tartotok be", es miert, milyen meggyozodesbol?

Ha a korotokat is leirjatok, azt megkoszonom. Meg persze a valasz adasat is. (Nemm hivok, kimeljetek, felesleges gyozkodni egymast)

2013. ápr. 29. 19:57
 1/6 anonim ***** válasza:

1. Megtartottam, nem látom semmi hátrányát, hogy előtte nem keféltem széjjel magam.

2. Szoktam alkoholt inni, attól nem leszek rosszabb ember. A dohányzással másnak is ártok, azt nem csinálom.

3. A nagyböjtöt igyekszem megartani. Nem csak vallási okokból, nagyon jó méregtelenító is az a 40 nap így tavasszal. Mindenképpen jó! Persze a böjt lényege nem a nem evés, hanem a lemondás és a bűnök valódi megbánása.

4. Az előítélet nem rossz dolog. Ha nem lenne előítélet, akkor akár 100-szor is beleesnél ugyanabba a hibába. A mások feletti ítélkezés az már rossz, bár nehéz kikerülni.

5. Pletyka, hát... néha azért megbeszélünk ezt-azt :) Persze nem jó, de hát...

6. Nem vagyok haragtartó, hamar túlteszem magam a dolgokon.

2013. ápr. 29. 20:11
 2/6 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

1 be lehet tartani, semmilyen kár nem származik belőle.

2 A biblia nem tiltja az alkohol fogyasztást, a bűn: a részegség és az általa tett cselekedetek

3:

Jézus feltámadt, ezért nem kell böjtölni.

4.

Az ítélkezés a Teremtő dolga, nem a mi feladatunk, aki ilyet tesz az nem a szellem irányítása alatt van, és más dolgába avatkozik, valamint elveszi az Istentől az ítélkezés jogát.

Előítélet sem lehetséges, mert Jézus azt tanította, hogy szeresd felebarátodat is és az ellenségedet is.Imádkozni kell azokért akik bántanak, Jézus is imádkozott azokért akik megölték, és nem fenyegetőzött, hanem rá bízta az Atyjára

A pletykát ugyan olyan bűnnek tekinti mint a paráznaságot gyilkosságot, hiszen egy versben vannak említve, amiért büntetés jár.ezért ezeket kerülni kell,

Aki a pletykát meghallgatja ugyan olyan bűnrészes, mint aki mondja.

Hosszabb távon ne lehetséges, imával leküzdhető.

ebben az a vers segít amint az írás mondja:

(Efézus 4:26, 27) 26 Haragudjatok, ámde ne vétkezzetek; ne menjen le úgy a nap, hogy ingerültek vagytok, 27 és az Ördögnek se adjatok helyet.

Még lefekvés előtt rendezzük az ügyet, ne halasszuk sokáig.

Ha ilyen még is előfordul, őszinte imában kérjük hogy segítsen legyőzni a rossz érzéseinket, és az imával összhangban tegyük is meg a megfelelő lépéseket.

Mindet be kell tartani. Nem kaptunk lehetőséget szelektálásra.

Tisztelettel Katy Weaver

2013. ápr. 29. 20:42
 3/6 anonim ***** válasza:

Bocsánat, ez lemaradt:

46.éves vagyok.

Persze ha véletlenül az ember elkövet egy hibát az a legrosszabb ha magyarázkodni kell.

Isten ismeri a formáltatásunkat, mert ha nem venné figyelembe hogy gyarlók vagyunk akkor bizony senki nem menekülne meg.

Természetesen azzal a szóval, hogy Tökéletlenek vagyunk, nem lehet vissza élni,

Tisztelettel Katy Weaver

2013. ápr. 29. 20:46
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nem vagyok katolikus, a nagyböjt fogalmával nem is vagyok teljesen tisztában, de rendszeresen szoktam böjtölni.

Nagyon nehéz nem előítéletesnek lenni, de törekszem rá. A pletykával már egész jól sikerült megbirkóznom, bár régebben az is kihívást jelentett.

Szerencsére sosem voltam egy haragtartó ember.

A többit (szüzesség, no alkohol) 100%-ig betartom, nem is érzek kísértést az áthágásukra.

Amelyek nem mennek még tökéletesen, azokban igyekszem fejlődni, csak hát mindenkinek megvan a maga keresztje, én speciel az előítéletekkel néha hadilábon állok, sajnos. De igyekszem fejlődni, napról napra jobbá válni ezekben a dolgokban is.

Miért tartom be azt, amit betartok? Mert az Úr azt parancsolta. A többit is igyekszem betartani, csak pl. nem ítélkezni nem olyan könnyű, mint nem szexelni házasságon kívül.

26/N

2013. ápr. 29. 21:13
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

1. Sajnos túl későn tértem meg, így az elveszett.

2. Nem iszom, nincs rá szükségem. Alapból boldog vagyok.

3. Nem vagyok katolikus.

4. Nehéz, de igyekszem. Sokszor elbukok, olyankor bocsánatot kérek és ismét próbálkozom.

5. Ezt soha.

6. Nem vagyok haragtartó, hamar nyugszom.

7 Mert nekem is jobb, ha ezeket betartom, hisz mindegyik felesleges energiákat pusztít, amit hasznosabb dolgokra is költhetném. Isten nem azért adja a parancsokat, mert poénos vagy szadista. Hanem mert ismer minket, ismeri a korlátainkat és szeretné, ha boldogok lennénk.

46/f

2013. ápr. 29. 23:37
 6/6 anonim ***** válasza:

1. Én is "későn" tértem meg, akkor már nem voltam szűz, de már akkor a későbbi férjemmel voltam, tehát ő volt az egyetlen férfi az életemben.

2. Néha iszom alkoholt, nem tiltja a Biblia.

3. Az én felekezetem ilyet nem tart. Mindenki akkor böjtöl és úgy, amikor és ahogy Isten erre hívja.

4. Ilyen sajnos előfordul, igyekszem visszafogni.

5. Szintén.

6. Nem vagyok haragvó szerencsére, de hozott már össze a sors olyan emberekkel, akikre nem tudok jó szívvel visszagondolni.

28/N

2013. ápr. 30. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!