Hogyan ismerhetném meg ebben a korban a katolikus vallást?
Érdemes olvasni a Katolikus Katekizmust: [link]
Hit és erkölcsi kérdésekben ad választ és gyakorlatilag a katolikus tanítás összefoglalása. Viszont valószínű, hogy ha sok a kérdés, akkor nem ad mindenre választ, mivel inkább csak összefoglaló. Viszont ezt az Egyház hivatalos tanítása.
De szívből ajánlom Böjte Csaba atya könyveit: Ablak a végtelenre, Út a végtelenbe, Iránytű a végtelenhez, Párbeszéd a végtelennel. Ezek a könyvek azért jók, mert kérdések és válaszok vannak benne, és még szép versek is.
Hogyan ismerhetnéd meg a katolikus vallást? Menj a katolikus templomba!
Hogyan ismerhetnéd meg Jézust? Menj Jézushoz!
Egyedül Ő a közbenjáró Isten és emberek között. Ha a mennybe szeretnél jutni, kövesd Jézust, az örök élet beszédei nála vannak! Vedd komolyan JÉZUS szavait, és csak Őt kövesd, ne az embereket! Ő ezt mondta:
"Gyere, és kövess ENGEM"!
Isten áldjon!
Üdv!
Katolikus gondolkodókat, írókat, stb. keress.
Nagyon ajánlom Pál Ferencet. www.palferi.hu
Nekem felnőtt megtérőként (30 évesen) is sok kérdésem volt. Mindenkiben felmerülnek azok a kérdések, amik benned is, fiatalon, akinek nincsenek megmagyarázva a dolgok. Én az ismerőseim tanácsára felkerestem a helyi plébánost és elmondtam a problémámat, hogy érdekel a dolog, de nem tudok kihez, mihez fordulni. Felajánlotta az alkalmankénti beszélgetéseket, de tanácsolta, hogy a minden ősszel induló katekumen órákra (heti 1 alkalom, este 1-2 óra)jelentkezzek és 8-10 fős csoportban, jól felépített, kérdéskörökre bontottan beszélgetünk. 3 évig jártam oda, ezalatt elsőáldozó és bérmált lettem.
Neked is ezt tanácsolom. Sok sikert.
Olvasd el Richard Dawkins-tól az Isteni téveszme c. konyvét.
Mindent tisztán megmagyaráz benne.
Vagypedig Sam Harris - Tények és keresztények
Eme csak egy rovid konyv de velos és világos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!