Hogyan találhatnám meg a helyem a katolikus egyházban?
Megtért katolikus vagyok. Nagyon Biblia központú, éppen ezért vannak dolgok, amik zavarnak az egyházban. Dogmák, meg bizonyos szokások pl. Teljes búcsú nyerés stb. Szentek tisztelete, Egyszerűen nem tudok hinni ezekben.
Már többször neki futottam, hogy akkor esetleg egy protestáns egyházhoz tartoztam, de bent a szívemben nem érzek békét. Alapvetően szeretem az egyházat, szeretem a liturgiát, ezért nagyon nehéz ez a helyzet számomra.
Tudtok tanácsot adni?
A búcsúról:
Tehát Isten megbocsát, de a büntetést nem törli el? Akkor miért halt meg Jézus? Akkor mit jelent, hogy Isten megbocsát?
Most leírok egy történetet, tudom, hogy a protestáns válaszolók ki fognak röhögni, de vállalom.
Pár éve volt itt nálunk, Boldog II. János Pál vérereklyéje. A kisfiam rejtett herével született, azt mondták egy éves koráig, ha nem jön le műteni kell. Elmentünk abba a Bazilikába, ahol az ereklye volt, egész nap sorbanálltunk, imádkozva, étlen-szomjan, hogy kikönyörögjük a segítséget, hogy ne kelljen műteni a kisfiamat. Annyira hittem benne, hogy meghallgatásra talál az imánk, de nem történt meg. Sőt a műtét során az egyik herét el kellett távolítani, mert sorvadt volt.
Most komolyan, ha szentek a mennyországban vannak, sokba került volna segíteni rajtunk? Vagy hogy van ez? Van akin segítenek, van akin nem?
Már korábban is voltak ilyen tapasztalataim, hogy hiába imádkoztak kilencedet, böjttel megtüzdelve, vagy rózsafűzért, egyszerűen nem kapok segítséget.
És a sokadik alkalom után elkezdtem kételkedni.
Ne haragudj, hogy ezt most ilyen nyersen írom: Isten nem automata. Sem szentek közvetítésén keresztül, sem anélkül. Akkor és úgy segít, amikor és ahogy az nekünk a legjobb - bízz Benne, Ő jobban tudja!
Egyébként a szenteket példaként próbáld meg megszeretni, keress szimpatikus élettörténeteket közöttük, az talán segít. Nem kell őket nyaggatni, ha nem akarod. Nem kötelező ez az Egyházban!
Jézus rendszeresen bement a zsinagógákba, tanított ott, aztán kiment onnan, és ment tovább. Ha te valóban megtértél, menj Jézus után!
Krisztus teste azokból a hívőkből áll, akik HALLJÁK Jézus hangját, KÖVETIK Jézust, ÉS ENGEDELMESEK a szavának!
Ne kövess embereket, Jézust kövesd egyedül!
Tudom, hogy Isten nem automata. De ha veled történik egy nehéz dolog, Te nem ostromolnád az eget hívő létedre, minden féle formában, amit csak el tudsz képzelni?
Valószínű nem volna egy szavam se, ha vasárnapi keresztény lennék. Vagy csak, ha akkor fordulnék az Úrhoz, ha baj van. Én csak leírtam egy példámat, hogy én nem tapasztalom a szentek közbenjárását, vajon miért nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!