Miért gyötrődik egy magas pozícióban lévő Jehova Tanúja?
Kedves Kérdező.
Jehova tanúinál nincs magas pozíció, úgy hogy már ez is valótlan.
Más részt ezt a felvételt bárki elkészíthette, egy olyan is aki lejárató kampányt folytat Jehova Tanúi ellen, s jól tájékozottságát felhasználva használja a szavakat, vagy maga is Tanú volt de már nem az.
harmadrészt, aki ilyen helyzetben van azt személy szerint sajnálom, mert saját magának is hazudik, nem csak az ember társainak.
Ennyire gyáva, hogy nem mer szembe nézni a saját gondolataival, és vállalni az ezzel járó következményeket, és a szeretett családját is hazugságban tartja.
S azt jól tudjuk, ki volt az első hazudozó, akit ez az állítólagos "magas pozícióban levő" tanú utánoz.
Félti a családját elveszíteni?
Miért is kellene? S amikor ez az "előkelő úr", megkeresztelkedett,miért mondott igent mindenre, és vállal magas "pozíciót"?
ennél fogva nagyobb a bűne, mintha "világi" maradt volna
Katy Weaver
Ebből a vallásból egyszerűen nincs tisztességes kiút!
Nekem ez a véleményem...
Jehova tanúinál nincs magas pozíció? :D
Jó hogy ülök, különben lenevetem magam a földig. :D
Jehova tanúinál csak egyenlők vannak és egyenlőbbek, ha jól értem.
Kicsit hajaz az Állatfarm című könyvre. Olvassátok el! Nem jehova tanúiról szól, de mégis ideillik. :D
Olyan szinten nincs náluk hierarchia, hogy előírja nekik a náluk egyenlőbb netuddki, aki nem is létezik... :D
-hogy házaljanak, mit olvashatnak, kivel barátkozhatnak, hogyan értelmezhetik a bibliát, hogyan gondolkozhatnak. :D
Ismétlem, ezeket az előírásokat a náluk egyenlőbbek írják elő nekik. :D
Ugyan miért nincs.
Ki, vagy mi tart bár kit is vissza hogy elmenjen.
Jehova tanúi nem gyilkolnak meg senkit, és nem vernek meg senkit, nem tesznek semmi olyat ami másokat olyan helyzetbe hozná amit a Biblia nem említ,
Ha pedig a kiközösítés nem tisztességes, akkor Isten szavát vontad bíráló szavaid alá, nem magát "vallást".
Ha nem lenne leírva akkor igazad lenne, de benne van a bibliádban, nem ellenünk beszélsz.
Katy Weaver
Bocsánat Yuda, de ha ebből a szemszögből nézzük az angyaloknál is hierarchia van, de még is mindenki meg van elégedve az irányítással.
s ha megengeded, akkor az első században is vezető testületnek nevezték, a Jeruzsálemben levő még életben maradt apostolokat, véneket, akkor lehetne őket is gyalázni, mert utasító leveleket küldtek ki a gyülekezeteknek, megtartás végett.
Nos akkor miről is beszélünk?
(Cselekedetek 16:4, 5) 4 És amint átutaztak a városokon, átadták az ottaniaknak megtartás végett a rendeleteket, amelyeket a Jeruzsálemben levő apostolok és vének hoztak. 5 Így a gyülekezetek bizony továbbra is szilárdultak a hitben, és napról napra gyarapodtak számban.
Nos írjál panasz levelet Pálnak, mert bizony Ő is magas pozícióban volt, és rendelkezett...
És ehhez mit szólsz?:
(Titusz 1:5-9) 5 Azért hagytalak Krétán, hogy hozd rendbe a hiányosságokat, és nevezz ki véneket városonként, ahogyan utasításokat adtam neked; 6 ha van olyan, aki vádtól mentes, egyfeleségű férj, kinek hívő gyermekei vannak, akiket nem vádolnak kicsapongással, és nem is nyakasak. 7 Mert egy felvigyázó mint Isten sáfára legyen vádtól mentes, nem önfejű, nem haragra hajló, nem részeges veszekedő, nem verekedő, nem tisztességtelen nyereséget hajhászó, 8 hanem vendégszerető, jóságot szerető, józan elméjű, igazságos, lojális, önuralmat gyakorló, 9 aki tanítási művészetét tekintve szilárdan tartja magát a megbízható szóhoz, hogy arra is képes legyen, hogy buzdítson az egészséges tanítással, és arra is, hogy megfeddje az ellentmondókat.
Katy Weaver
Nem vagyok Tanú.
..és szerintem ezt a videót tuti nem egy tanú készítette.
Elég gáz, még ha sok igazság is van benne.
Ez alapján senki nem fogja elhagyni a szervezetet, inkább az ő malmukra hajtja a vizet.
Kedves utolsó:
akkor nem értem, minek csinálnak ilyeneket, ha a mi "malmunkra" hajtják vele a vizet?
Kárt akarnak tenni a békés életű emberek között, de csak a javukra válik, mert még összetartóbbak lesznek...?
Ha ezt tudják, akkor miért forgatnak ilyet?
Katy Weaver
"Ha ezt tudják, akkor miért forgatnak ilyet? "
Nem tudják.
Katy-nek
Tudod az a baj, hogy te csak a víz felszínét látod mert le nem is mersz nézni. Tisztában vagy egyáltalán a szervezeted hierarchiájával? Tudod kik mondják meg neked, hogy miket olvashatsz?
Kik azok a vének? Ők nem az előljáróid? Jó lenne tisztázni néhány dolgot, mert magad sem tudod mit beszélsz.
A videók pedig pont azért vannak, hogy felébresszenek.
Be is teszek párat:
http://www.youtube.com/watch?v=MHNCaxQ2kZw
http://www.youtube.com/watch?v=w_RdwO1Qv7k
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!