Jézus tudott magyarul?
Vagy bármely más nyelven? Szlovákul, oroszul, japánul, kínaiul stb...
Elvégre isten fia volt, nem lehet az, hogy nem tudott...
"Hát persze ő olyan nyelven is beszélt ami nem is létezett akkor!"
Na fuss akkor neki mégegyszer. Azt írtam, hogy héberül beszélt, illetve azon a nyelven amin akkor a zsidók beszéltek. Ettől függetlenül mivel a hatalma megvolt hozzá, megérthette más is amit mond. Vizet borrá változtatta, vizen járt, 5 kenyérből és 2 halból jóllakatott többszáz embert, halottat feltámasztott, ez miért okozott volna neki nehézséget?
Ha nem hiszel benne, nincs vele semmi gond, de akkor mit keresel itt, gondolom a kérdező nem az ateisták véleményére kiváncsi. Ő maga is ateista, és keresztények számára szánta ezt a kérdést nem kicsit provokatív jelleggel.
A vallásos "hablatyról" meg csak annyit, hogy a vallás témakörben vagyunk, te pedig rendesen eltévedtél! A tudományok témakörben böngészgess, ne itt! Ez itt a vallásos "hablatyok" helye! Nem kell megköszönni, szívesen igazítottalak útba. :)
Kedves Kérdező.
Csatlakozom az 5-ös, és a 11-es válaszolóhoz.
Már miért ne tudott volna magyarul?
S ilyen kérdést nem tesz olyan aki Ismeri a Teremtőt hatalmát, ahogy mások előttem már elmondták.
Katy Weaver
Tudnátok bizonyítani, hogy tudott magyarul és a Föld többi nyelvén? Valami írásos bizonyíték csak van.
Az is érdekelne, hogy megtudott-e oldani harmadfokú matematikai egyenleteket.
Az, hogy járt a vizen, nem perdöntő a témában. Dynamo is járt a vizen.
Halottakat Simon a mágus is tudott feltámasztani, még istenség sem volt.
Bocsi Katy, de te is félreértettél. :) Én pont azt mondom, hogy nem tudott, magyarul, és más nyelveken sem a zsidók nyelvén kívül. Egyszerűen csak beszélt a saját nyelvén, és ha úgy akarta volna, megérthette volna az is, aki nem beszélte az akkori zsidók nyelvét. Ilyen történet nincs sehol leírva az Újszövetségben, de a hatalma nyilván ugyanúgy megvolt ehhez is, ahogy mindenhez.
Aki az isteni hatalmat birtokolja, annak nem kell tudnia más nyelven, hogy az idegennyelvűek is megértsék.
Az ateistáknak csak megemlíteném azt a szót, hogy telepátia, így talán már ismerős.
Jó, innentől már teljesen lejött, hogy komolytalan vagy kérdező, és csak szórakoztatod magad. :D
Amúgy én is jól szórakozom ám a felvetéseiden, csakis ezért reagáltam. :)
Hogyne tudnánk bizonyítani.
A Vatikáni Múzeumban őrzik azt a Kr.u.23-ból származó hangfelvételt, amin Jézus az Anyám tyúkját szavalja, enyhe arámi akcentussal, de teljesen érthetően.
Kedves Kérdező.
A bibliában a cselekedetek könyve írja, hogy a tanítványok a szent szellem, segítségével olyan nyelveken tudtak beszélni amilyenekre szükség volt a jó hír terjesztésére, szerte a földön.
Nyilván ha Magyar ország területére is eljöttek volna akkor amikor még nem volt kész a teljes írás, akkor Magyarul is hirdették volna Isten királyságát.
s ha a zent szellem erejével egyszerű emberek ilyet tudtak tenni, akkor ugyan Jézus miért ne tudott volna más nyelveken beszélni.Hiszen a keresztelkedése alkalmával a szent szellembe keresztelkedett bele, mert rá szállt galamb formájában.
ez tette képessé a gyógyításra a halottak feltámasztására, stb.
amikor a Tanítványokra is kitöltetett, ők is kaptak hatalmat bizonyos Isteni képességekre, amíg erre szükségét látta a Teremtő.
Ilyen bugyuta egy kérdést......
Naná,hogy tudott!!!
Mi több,jómaga is magyar volt!!! xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!