Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lemondhatok a keresztségről?

Lemondhatok a keresztségről?

Figyelt kérdés

Meg vagyok keresztelve, azon belül római katolikus nevelést kaptam, voltam elsőáldozó. (Bérmálkozás kimaradt). Úgy érzem, hogy megtértem és szerintem az egész vallás egy nagy humbug. Letehetem a keresztséget valahogy? Mivel akaratom ellenére kereszteltek meg egyáltalán megkereszteltnek számítok? Levehetik rólam a keresztséget?

Milyen megoldások vannak erre a problémára?

21/F

2013. máj. 25. 22:44
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Nem attól vagy keresztény, hogy megkereszteltek, hanem hogy úgy éled az életedet!

Taresz: én is racionálisan gondolkozok, pedig vallásos vagyok.

Ha nagyon ragaszkodsz hozzá esetleg kiátkozhatnak az egyházból, de úgyse tesznek ilyet. Abban hiszel, amiben csak szeretnél, biztos lehetsz benne, hogy én például rohadtul nem foglalkozom vele, hogy te miben hiszel, vagy hogy meg vagy-e keresztelve. A keresztséget nem lehet levenni rólad, ha már egyszer megkereszteltek, akkor meg vagy keresztelve. Ez egy olyan dolog, hogy ha már eltörtél egy poharat, akkor az már törött onnantól. Egyébként én sem értem, hogy mi az hogy megtértél de a vallás egy humbug? Ez kissé ellentmondásos, bár az egész kérdésed nem más, mint egy provokáció.

A szüleid és a keresztszüleid vállalták azt, hogy keresztény nevelést kapsz, továbbá a keresztséggel letörlődött az eredendő bűn. Na kb. ennyi hatása volt ez a kis életedre nézve a róm. kat. vallás szemszögéből.

2013. jún. 3. 17:16
 22/23 anonim ***** válasza:

"Na kb. ennyi hatása volt ez a kis életedre nézve a róm. kat. vallás szemszögéből"

És más vallás szemszögéből, hogy áll a dolog?

2013. jún. 5. 20:02
 23/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Utolsó, hát egyenlőre más vallás is kizárva.

"ÉLJEN A TUDOMÁNY!"

Talán ateista leszek, de egyenlőre ott is vannak olyan dolgok amivel nem értek egyet így nem akarom kétszer ugyanazt a hibát elkövetni. (Ha valamit vállalok akkor az összes vele együtt járó dolgot kell vállalnom.) Pl.: barátnő, új kocsi, új iskola, stb...

Nem akarok olyan vallást felvenni amiben vannak olyan dolgok amelyekkel nem értek egyet!

2013. jún. 5. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!