Lemondhatok a keresztségről?
Meg vagyok keresztelve, azon belül római katolikus nevelést kaptam, voltam elsőáldozó. (Bérmálkozás kimaradt). Úgy érzem, hogy megtértem és szerintem az egész vallás egy nagy humbug. Letehetem a keresztséget valahogy? Mivel akaratom ellenére kereszteltek meg egyáltalán megkereszteltnek számítok? Levehetik rólam a keresztséget?
Milyen megoldások vannak erre a problémára?
21/F
Na, látod, semmi teendőd. Illetve, hogy morálisan tiszta legyél, add vissza szépen a keresztszüleidnek a pénzt, mert végül is ne legyél prostituált, mondd el nekik, hogy gyűlölöd, hogy eláztattak a keresztvíz alatt.
A kőbunkó szüleidnek meg próbálj meg megbocsátani, amiért ilyen gaztettet követtek el ellened.
Szépen megoldottuk a súlyos problémádat, a továbbiakban az életed, mint a kilőtt nyíl száll fölfelé fölfelé föflelé - - -
"Úgy érzem, hogy megtértem"
Ezt nem érezni kell. JÉZUS mondta neked bármikor, hogy teljes szívedből megtértél Hozzá, és hogy Ő elfogad téged? Ő az Úr az életedben, és ENGEDELMES vagy Neki? Keresztelő János készítette az utat Jézus előtt, és ő ezt hirdette:
"A ki hisz a Fiúban, örök élete van; a ki pedig NEM ENGEDELMESKEDIK a Fiúnak, nem lát életet, hanem az Isten haragja marad rajta." Ján 3:36
Enélkül nem lehet Jézushoz menni, és enélkül lehetetlen Őt követni. Hihetsz ugyan abban, hogy te ismered Őt - ez semmit nem jelent. Az a kérdés, hogy Ő ismer-e téged. Hihetsz abban, hogy Ő feltámad a halálból és él - de ez se jelent semmit, ezt a démonok is hiszik, és rettegnek. Megvallhatod te a száddal Őt Úrnak, és hiheted hogy a Szent Szellem által mondtad. Ez se jelent semmit - sokan fognak az utolsó napon "Uram, Uram"-ozni, és nem a Szent Szellem által. Hiába hiszel Jézusban, és hiába vallasz meg akármit, ha a CSELEKEDETEIDDEL TAGADOD! Aki Úrnak vallja Őt, és közben ENGEDETLEN az "Urának", az HAZUDIK, és a hazugok nem mennek be Isten királyságába!
Térj meg Hozzá teljes szívedből, és legyen Ő valóban Úr az életedben! Ha elhívott téged, akkor menj, és kövesd Őt, és vedd komolyan a szavait!
Nézz az Úrra, és ne nézz hátra!
"Valaki az eke szarvára veti kezét, és hátra tekint, NEM ALKALMAS az Isten országára." Luk 9:62
Isten áldjon!
Itt minden keresztény elítélt téged, nem elengedett.
Vasporba meg mindenhova elküldtek. Nem szép egy vallásos embertől, hogy elítél másokat.
Melyik vallás az igazi? Erre még senki nem adott kielégítő választ. Nem arra vagyok kíváncsi, hogy ez, vagy az a kereszténységben hisz, hanem melyik vallás az igazi, és miért? Az nem indoklás, hogy a biblia megírta. Az hit kérdése. Ilyen alapon a koránból is el lehet indulni. Konkrét bizonyítékot ki tud?
"19nem értem h ha megtértél akkor miért humbug? a kettő eléggé kizárja egymást"
-Perszehogy. De azt nem zárja ki, hogy a kérdező a gyengeségét, lustaságát, hibáját, ostobaságát az egyházakra tolja, hogy tehetetlenségéért, korlátoltságáért szüleit és keresztszüleit okolja, és ne magában keresse a megváltozás, javulás és fejlődés lehetőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!