Miért van az, hogy állandóan megtalálnak a különböző vallások térítői?
A munkahelyen, a lakásban, a szórakozás közben, és most még a strandon is téríteni akarnak. Egyszer ilyen, egyszer olyan vallásra. Miért kell nekik állandóan matatni a lelki világomban? Miért nem jó nekik az, ahogy én élem az életem?
És egyáltalán, melyik vallás lenne az igazi ha dönteni szeretnék?
Egyébként én döntöttem!
Csak egy pontosítást kérnék az előzőtől. Hány zsidó vallású embert is pusztítottak el a II világháborúban?
És az inkvizíció, meg a keresztes háború, meg a rengeteg ellentét Indiában, az arab országokban, stb.
Veled, utolsó válaszoló teljesen egyet értek. Irigylem azokat akik megtalálják a lelki békéjüket egy gyülekezetben, egy egyházban, de valahogy engem egyik sem fog meg.
Természetesen soha sem fogom az órabéres megoldást választani, de nagyon murisan hangzott, és azért pacsiztam zöldet vele. Káromkodás sem az én formám, sőt néha el is beszélgetek velük, csak az erőszakos térítőktől viszolygok, de vannak elég sokan közülük.
Én is úgy vagyok, hogy hiszek egy teremtőben, és ha rá azt mondják, hogy Isten, hát benne hiszek.
A liturgiákat nem szeretem. templomba ritkán járok. Akkor szeretek bemenni, ha egyedül vagyok, mert az ottani légkör valahogy megnyugtat, és magamban még talán beszélek is Istennel. De mihelyt megtelik a templom és jönnek a könyörgések, vagy bármilyen egyházi ima, hát azt nem tudom tolerálni, és inkább nem megyek oda. Az is zavar, hogy bemegyek egy templomba, egy olyanba, amely vallásának nem vagyok tagja, jogosan tartózkodok e ott? De mivel azt gondolom, Isten csak egy van, hát túllépek rajta.
Igyekszem úgy élni az életem, ahogy mondjuk egy keresztény embertől elvárná Isten, bár rengeteg keresztény embert ismerek, aki közelében nincs ezen elvárásoknak, de ott vannak a misén, meg gyónják bűneiket, és azzal letudják Isten előtt. Én nem azért próbálok toleránsan kedvesen , megértően szeretettel viszonyulni másokhoz, hogy Istennek megfeleljek, hanem azért mert nem szeretném az embereket megbántani, megsérteni, mert így lehet értelmesen egymás mellett élni. Csak zavar, hogy az utóbbi időben szinte hetente jelennek meg a házam előtt és csengetnek ki különböző emberek téríteni.
Vidiripi
Kérdező!
"Igyekszem úgy élni az életem, ahogy mondjuk egy keresztény embertől elvárná Isten, bár rengeteg keresztény embert ismerek, aki közelében nincs ezen elvárásoknak, de ott vannak a misén, meg gyónják bűneiket, és azzal letudják Isten előtt."
Honnét tudod hogy mi Isten akarat? Honnét tudod hogyan kell élned?
Nem tudom! Azt tudom, hogy ha úgy élek, hogy másokat ne bántsak, legyek toleráns másokkal, Akkor nem követek el nagy bajt. De te tudod, hogyan kell élni? De nem ez volt a kérdésem., Hanem pont az, amit a te válaszod is sugall.
Szerinted biztos te tudod hogy mit kellene tennem, hogy megfeleljek egy bizonyos elvárásnak. Azt is gondolom, hogy ez az elvárás a te elképzeléseddel felelne meg.
Vidiripi
Nem! Azt gondoltam hogy, azt fogod írni hogy a Bibliából tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!