Vajon miért van az, hogy a keresztény hit iránt immunis, felvilágosult emberek egy idegen vallás hittételeit magukénak vallják? Pl reinkarnáció.
20: "Gondolom azért vallják sajátjuknak,mert elfogadhatóbbnak érzik,logikusabbnak,közelebb áll a szívükhöz.És nem azért,mert a távoli az jobb. "
Pont ezt akartam írni! Ugyanezt érzem én is.
A reinkarnációt meg nem veszem egyértelműen bizonyosnak, csak logikusabbnak tűnik és elképzelhetőbbnek tartom mint a keresztény Istent.
Na te is értelmes vagy
"Mint láthatod kedves kérdező, itt van megint egy "zseni" aki szerint az evolúció tény, és ha valami olyat mondanánk neki ami az ő elméletével ellenkezik, akkor azonnal felveszi a harcot ellenünk az utolsó szó jogáért mint egy "vallásos hévvel" :)"
A szmájli a végén persze nem maradhat le!Arra bezzeg van energiád,de egy ép gondolatot kicsiholni a kis agyadbanb már nem.Az hogy valaki ergy töbszörösen megfigyelt,bizonyított,és a modern természettudományok álltal napi szinten felhaszmnált elméletet megvéd,még nem vallásos hév.Ez körülbelül olyan mintha egy baromi nagy marhaságot álklítanék az elektreomossággal kapcsolatban (mondjuk Ohm törvénye úgy hülyeség ahogy van,ellenállást márpedig nem az U/I képlettel lehet számolni,hanem Isten szabja meg) és ezt a baromságot hírdetném aneten.Biztos jönne egy két elektromos mérnök,és szépen helyíretenne hogy a 8 elemim nincs meg.Ilyen alapon akkor azok az emberek is vallásos hévvel védik az elektromosság tant.
Ez nem is hülyeség!
Alapítsuk meg a Coulumb egyházat és a mi Istenünk legyen a mindenható Transzformátor,fia ,a mindenható Dinamó,pedig megmentett minket a bűntől!
Sőt minden tudományág ilyen alapon vallás!Azonnal készítek magamnak egy kenetet amin Darwin van,egy oltárt amiben egy Szent Newton szobor van,és minden nap imát fogok intézni Archimédészhez!
(remélem érezni az iróniát,és a maró cibizmust)
Ja és mivel egy hülye ötödikessel vitázom ezért én is elkezdek szmájlizni!Ez de LOL...:DDD...XD...LOLD
Ja és bocs kérdező,tudom hogy eltérünk a tárgytól,de ezt muszály még leírni:
Csak nem egy Hovind videó szövegét másoltad be?Nagyon eredeti!LOL
"5. Makro-evolúció: Egyik fajta átalakul egy másikká.
6. Mikro-evolúció: A fajtán belüli változások. Egyedül ez az, ami meg is figyelhető. "
A gyűrűfajok ezen a felosztéson hol vannak?Az 5,5-ös pontnál?
"Gondolom azért vallják sajátjuknak,mert elfogadhatóbbnak érzik,logikusabbnak,közelebb áll a szívükhöz.És nem azért,mert a távoli az jobb. "
Értem az okfejtésedet, de gondolj csak bele, ezt is emberek írták/találták ki, akik ugyanúgy téved(-het)nek, mint a katolicizmus tanítói. Mégis, mint a vak ló, mennek utánuk. Szerinted csak azért, mert közelebb áll a szívükhöz? Egyébként a kérdést az generálta, hogy a 27 éves lányom, aki jellemzően két lábon áll a földön, kitalálta, hogy márpedig létezik ez a maszlag.
Hmm,talán mert másban hisznek? Mert gondolkodnak és nem a szájukba rágott "Isten szeret,ez így van és kész,hidd el!" dolgot vallják?
De gondolkozz már kicsit;egy más vallást valló szempontjából Isten nem létezik,és nem érti,hogy a keresztények miért hisznek benne.
"hogy márpedig létezik ez a maszlag."
Arról,hogy mi a maszlag és mi nem órákig lehetne vitázni(vannak,akik itt el is kezdték). Ennyi erővel Te miért veszed Istent készpénznek(átvitt értelem)?
"a 27 éves lányom, aki jellemzően két lábon áll a földön, kitalálta, hogy márpedig létezik ez a maszlag."
Ennyi erővel minden vallásost letámadhatsz (még a keresztényeket is), hogy miért gondolják, hogy létezik az a maszlag, amiben hisznek... Neki ez a logikus, vagy legalábbis elfogadhatóbb mint a többi és más a maszlag. Fölösleges hitbéli dolgokról vitázni, mivel egyikőtök sem fog tudni felmutatni kézzelfogható, cáfolhatatlan bizonyítékot. Csak azt tehetitek, hogy a másik véleményét, hitét tiszteletben tartjátok.
"Értem az okfejtésedet, de gondolj csak bele, ezt is emberek írták/találták ki, akik ugyanúgy téved(-het)nek, mint a katolicizmus tanítói. Mégis, mint a vak ló, mennek utánuk. Szerinted csak azért, mert közelebb áll a szívükhöz? Egyébként a kérdést az generálta, hogy a 27 éves lányom, aki jellemzően két lábon áll a földön, kitalálta, hogy márpedig létezik ez a maszlag."
Igen,hát ahhoz egy magasabb szintű tudatosság kell,hogy valaki ne menjen egy vallás,vagy filozófia után sem,mint a vak ló.Nekem,bár a tanításai közelebb állnak hozzám,mint pl.a kereszténységé,az a furcsa a buddhizmusban,hogy a követői nem igazán értik Buddha szavait,gyakran az ellenkezőjét teszik,szabályokat követnek,meg Buddha szobrot vesznek fölöslegesen,miközben Buddha ilyeneket jelentett ki,hogy
"Ne higgy el senkinek soha semmit,még nekem sem! ellenőrizd,vizsgáld meg a dolgokat,győződj meg,és a hitet váltsa fel a tudás"
"Nincs senki,aki utat mutathatna nektek,nincs mester,aki eldönthetné helyettetek,mi a helyes,és mi nem"
"Ne rendelj főt saját magad fölé"
Én úgy vettem észre,bár valszeg nem új a meglátás,hogy szinte minden tanítót félreértenek az emberek.
26-27! Én megrögzött és bősz ateista vagyok. Egy szóval sem említettem, hogy magam is a kereszténység táborát szaporítom, pusztán aért került előtérbe a kereszténység, mert az jellemzően "hazai termék". Mármint, hogy erre a földrészre (s benne hazánkra) jellemző.
Utolsó! Buddha tanításainak egy részével szimpatizálok, de körülbelül ugyanannyi van a katolicizmusban is, ami értő fülekre talál nálam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!