Egy keresztény hihet a reinkarnációban?
Szia!
Ha olyan keresztény aki komolyan veszu a Szentírást, akkor nem, ugyanis a reinkarnáció eszméje - némely teljességgel megalapozatlan állításokkal szemben - semmilyen formában, még csak egy halvány utalás erejéig sem található meg a Szentírásban. Isten mindent "az ő neme szerint" teremtett. (Lásd I.Móz. 1. fejezet.) Nincs, nem lehet tehát átjárás köztük. Még ha különválhatna az emberi lélek, akkor sem lakozhatnék más, nem emberi élőlény testében.
Üdv. Péter
Levis56!
Én tudom, hogy te mire gondolsz, de neked fogalmad sincs róla, mert kb. a kiragadott részletről olvastál valahol, ahol valaki, valamiért a reinkarnációs gondolatait próbálta beleszuszakolni ebbe a kiragadott, és önmagában félreérthető részletben. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az egész Bibliát el kell olvasni, mielőtt bölcselkedünk róla.
János 1, 21-25
21. És kérdezék őt: Kicsoda tehát? Illés vagy-é te? És monda: Nem vagyok. A próféta vagy-é te? És ő felele: Nem.
22. Mondának azért néki: Kicsoda vagy? Hogy megfelelhessünk azoknak, a kik minket elküldöttek: Mit mondasz magad felől?
23. Monda: Én kiáltó szó vagyok a pusztában. Egyengessétek az Úrnak útját, a mint megmondotta Ésaiás próféta.
24. És a küldöttek a farizeusok közül valók voltak:
25. És megkérdék őt és mondának néki: Miért keresztelsz tehát, ha te nem vagy a Krisztus, sem Illés, sem a próféta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!