Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » SOS Keresztények! Most van...

Bakos Alexander kérdése:

SOS Keresztények! Most van egy barátnőm és nagyon nagyon nagyon sexy és attól félek hogy egyszer meg fog történni vele a sex házasság előtt! Van bűnbocsánat? Ugye nem fogom a pokolban végezni?

Figyelt kérdés
Gyenge vagyok nagyon és nagyon erősen csókolózunk meg ilyesmi! Ha esetleg megtörténik a sex akkor van bűnbocsánat? Isten megbocsájt? Tehát ha paráználkodok akkor is mehetek a mennybe igaz? Jézus pont ezekért a bűnökért halt meg igaz? Tehát ha nagy bűnbe esünk mint ez akkor is van bűnbocsánat? Csak keresztény hívő ember válaszát kérem! Aki nem keresztény az ne válaszoljon! Nekem ez nagyonn fontos!

2013. máj. 16. 20:58
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
60%

Biztos, hogy nem kamu kérdés? Bocsi, csak azért kérdem, mert általában azok jönnek a "mindenért pokolra kerülök" szöveggel, akik trollkodni akarnak, vagy akik nem ismerik a kereszténységet.

Akkor válaszolnék a kérdésre is. VAN bűnbocsánat. Az mindig van.

2013. máj. 16. 22:20
 12/37 anonim ***** válasza:

Nézz rá erre a blogra, hátha segít, nekem nagyon sokat segített már: [link]

Amúgy van bocsánat, de mindig csak akkor, ha megbánod, amit tettél és bocsánatot kérsz érte, valamint törekedsz arra, hogy többé ne történjen meg. Akkor már egyszerűbb eleve nem belemenni, nem igaz? :)

2013. máj. 16. 22:23
 13/37 A kérdező kommentje:
Keresztény vagyok! Nyugiii
2013. máj. 16. 22:23
 14/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat
2013. máj. 16. 22:24
 15/37 anonim ***** válasza:
0%

"VAN bűnbocsánat. Az mindig van."

Mint említettem, azok számára nincs bűnbocsánat akik a Szent Lelket kárhoztatják vagy akik nem térnek meg Jézushoz.

2013. máj. 16. 22:24
 16/37 anonim ***** válasza:
88%

"Mint említettem, azok számára nincs bűnbocsánat akik a Szent Lelket kárhoztatják vagy akik nem térnek meg Jézushoz."

Ezek szerint Isten csak a Krisztusban hívőknek bocsát meg, a többieknek nem? Én úgy tudtam, Isten nem személyválogató. ÉS talán még vallásosnak sem kell lenni ahhoz, hogy megbocsásson, ha igazán megbántad, amit tettél.

(Félreértés ne essék, nem akarom "kelteni a hangulatot", csak ebben a kérdésben nem egyezik a véleményünk.)

2013. máj. 16. 22:28
 17/37 anonim válasza:
52%
Bűnnek bűn, de mindenre van bocsánat. Ezt most nem bátorításnak szánom. Sajnos gyakran esem kísértésbe én is, de a végén MINDIG kiderül, hogy nem szabadott volna megtettem az adott dolgot. Utána, ha valami rosszat teszek, hiába tudom, hogy Isten megbocsát, én nem tudok magamnak megbocsátani és ez Istentől választ el. Jól gondold meg, mit teszel. Van egy olyan ige, sajnos nem jut eszembe, hol, de az a lényege: hogy Isten nem kísért minket erőnkön felül, tehát semmi olyan elé nem állít, aminek nem lennénk képesek ellenállni. Remélem ez segít egy picit, amikor nagyon nehezen bírod már:)
2013. máj. 16. 22:32
 18/37 anonim ***** válasza:

16 "ha igazán megbántad, amit tettél"- érdekes amit írsz

Az egyházatyák még tudtak a lelkiismeret és Isten mélységes azonosságáról. Már a szó: lelki - ismeret is érdekes, elgondolkodtató.. Isten országa Tibennetek van - mondja Jézus..

2013. máj. 16. 22:37
 19/37 anonim ***** válasza:
72%

Szia !

A barátnőd keresztény ?

Bölcs dolog lenne ha nem történne meg de szerintem akarod, hogy megtörténjen azért érdekel annyira, ettől függ-e az üdvösséged.

Ha gyenge vagy akkor nem kellene erőltetni ha kettesben vagytok a csókolózást, ölelést az együtt-járás alatt mert a gyengeséged oka lesz, hogy elbuktok.

Bűnbocsánat van rá de nem fog következmény nélkül maradni és ezt mivel most már tudod nem ok a bűnt megtenni és azt gondolnod bármi is történjen vállalom a következményeket.

Mert ezzel hozzáállással kizárhatod magad az üdvösségből, ha azt gondolod elkövetheted mert Isten úgyis megbocsátja.

Igen Isten ilyen megbocsátja a bűnöket egy bizonyos ideig, azok akik folyamatosan bűnbe bűnökben élnek és nem térnek meg belőle azok elveszítik az üdvösségüket.

Jézus nemcsak ezekért s bűnökért halt meg !

Gal. 5,19:

A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, PARÁZNASÁG, tisztátalanság, BUJÁLKODÁS.

Gal. 5,21:

Irigységek, gyilkosságok, részegségek, dobódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, a miképpen már ezelőtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.

Kol. 3,5:

Öldököljétek meg azért a ti földi tagjaitokat, PARÁZNASÁGOT, tisztátalanságot, BUJASÁGOT, gonosz kívánságot és a fösvénységet, a mi bálványimádás;

1 Kor. 6,9

Avagy nem tudjátok-é, hogy igazságtalanok nem örökölhetik Istennek országát?

Ne tévelyegjetek; se PARÁZNÁK, se bálványimádók, se házasságtörők, se pulyák,

se férfiszeplősítők,

Eféz. 5,5

Mert azt jól tudjátok, hogy egy PARÁZNÁNAK is, vagy tisztátalannak, vagy fösvénynek, ki bálványimádó, nincs öröksége a Krisztusnak és Istennek országában.

Paráznaság: A házasságon kívül létesített szexuális kapcsolat.

Bujálkodás: Minden ami összefügg a meztelenséggel és az ebből fakadó vágyak kielégítésével.

pl a barátnőd testalkata benne van a fantáziádba ez nyáron egy veszélyforrás lehet.....

De ide tartozik minden ami az erotikával van összefüggésben pl hiányos öltözetű vagy ruhátlan női testek nézegetése, megérintése(házasságon kívül) az ezeken való gondolkodás stb.....

2013. máj. 16. 23:43
 20/37 anonim ***** válasza:

Ha utána elveszed feleségül semmi probléma nincs.

A Bibliában nincs olyan, hogy ha aláírsz egy papírt csak akkor közösülhetsz a választottaddal.

Régen a házasság egyszerűen a " bement hozzá és ismeré" c. történetben merült ki.

Ha szexeltetek ő már a feleséged és soha nem hagyhatod el, ennyi.Nem az emberi szokásokhoz kell igazodni.

2013. máj. 17. 14:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!