Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet egy keresztény embernek...

Lehet egy keresztény embernek piercingje/tetoválása?

Figyelt kérdés

Van egy (szintén) hívő barátom, aki egy alternatív stílusú művészlélek, egészen konkrétan zenész, illetve költő. Mostanság (kamaszok vagyunk) lett egy olyan mániája, hogy szeretné kimutatni, hogy ő más mint a többiek. Szeretne egy orrpiercinget, azonban nem tudja, hogy hogy néznének ezután rá a társaink a gyülekezetben. Szeretnék neki segíteni, plusz, hogy őszinte legyek, ez a téma engem is mindig nagyon érdekelt, úgyhogy közvélemény kutatást tartok hívők körében. :)

Előre is köszönöm a válaszokat!

Ui.: Kérlek, ha véleményt írsz erről a kérdésről, indoklást is írj, hogy legyen mit végiggondolnunk! :)

2013. máj. 10. 22:59
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

"Szeretne egy orrpiercinget, azonban nem tudja, hogy hogy néznének ezután rá a társaink a gyülekezetben."

Akkor arról van szó,hogy az embertársaitok ítélkezésétől tartotok,nem istenétől.Neki nem fog problémát jelenteni,nem úgy viselkedik,mint az emberek,épp ettől áll magasabb szinten mint mi.Jézust hányan vetették meg,mert kilógott a sorból? Persze,nem volt piercingje,de a lényeg,ha egy gyülekezetben tényleg szeretet uralkodik,akkor nem fognak azon problémázni,mert piercingje van a srácnak.

2013. máj. 11. 12:05
 22/38 anonim ***** válasza:
A 13-as Imre válaszával mi volt a baj? Ha meg keresztény, akkor miért embereket kérdez, és miért nem Istent? Hja, hogy annyira nem keresztény? Akkor meg nem mindegy. A Bibliában az van még, hogy a megbélyegzett utálatos Isten előtt,meg, hogy csak a marhákat bélyegzik meg. Régen még a prostituáltakat is megbélyegezték. Akkor ő most melyik a kettő közül?
2013. máj. 11. 16:05
 23/38 anonim ***** válasza:

Mit mond a Biblia a tetoválásról?

A Biblia csupán egyszer, a 3Mózes 19:28-ban említi a tetoválást. Ezt írja: ne tetováljátok magatokat. Isten ezt a parancsot Izrael nemzetének adta, mert azt akarta, hogy különüljenek el az őket körülvevő népektől, akik az isteneik nevét vagy jelét a bőrükre tetoválták (5Mózes 14:2). Noha az izraelitáknak adott Törvény nem vonatkozik a keresztényekre, a benne rejlő alapelvet érdemes komolyan átgondolni.

Bővebben: [link]

2013. máj. 11. 16:23
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a válaszokat, de én is hasonlókon mentem keresztül nem is olyan réden, mint a barátod.

Nagyjából 1-1,5 éve találtam rá a Úrra, és keresztény gyülekezetbe is járok azóta. E mellett oda-és vissza vagyok az 'extrém', szokatlan, új dolgokért. A bal fülemben három fülbevaló van, a másikban is 3 volt, de kettőt kivettem, mert egy 0,5 centis fültágító van a fülemben. Sőt, volt olyan időszakom, amikor a hajam alsó fele szőke volt, a másik fele sötétbarna, nah de ez mellékes.

Az esperessel sokat beszélgettem erről. Azt mondta, hogy nem (!) bűn, csak egészségügyi kockázatai vannak. Annyit láttam, az első oldalon, hogy valaki egy igerészt másolt be: "Ne vagdaljátok be testeteket halottért, és ne csináltassatok magatokon tetoválást. Én vagyok az Úr." Igen ám, ez benne van, viszont ott van az a szó, hogy HALOTTÉRT. Viszont tartsátok észben, hogy a testetek a Szentlélek temploma, amit nem érdemes / 'szabad' 'elcsúfítani', egy keresztény ember törekedjen az egyszerűségre, stb.

Február elején, sok vívódás után tetováltattam. Imádkoztam érte, hogy ne történjen semmi (keloid érzékeny vagyok, kifelé forrnak a sebeim. A könyökömön 2 éves korom óta egy hatalmas kifelé forrt égési sérülés van), és az Úr áldását kértem a tetoválásért, mert 'miatta' és a hitem miatt fogom tenni. A következő igeszakaszból varrattam magamra: „Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy”. Ézs 43:1 Két szót a bal bordámra: 'enyém vagy'. Szépen gyógyult a tetoválás, nem forrt kifelé, semmi gond nem volt.

Az, hogy fültágítóval, több fülbevalóval, 'színes' hajjal, esetenként fekete körömmel, sötét ruhákban jelentem meg ifin, vagy a templomban, semmi hátrányom nem származott belőle. Egy lelkész sem szólt meg, sem az esperes. Sőt, volt már, hogy a templom (és a parókia) mellett gyújtottam rá. Csak egy idősebb lelkész bácsi mondta, hogy imádkozik értem, hogy letudjak szokni. Ennyi.

Sokkal fontosabb kérdés, hogy milyen ember vagy, mit 'súg' a szíved, hogyan cselekedsz, mint az, hogy nézel ki.

Másik: egyházi szemmel nézve, szerintem egyértelmű, hogy 'bűn', ha ördögöt, kártyalapokat, és hasonlókat tetováltatsz. Nem mindegy, hogy mit varratsz magadra. Szerintem.

u.i.: bocsi a monológért, remélem tudtam segíteni!

19l

2013. máj. 11. 16:54
 25/38 anonim ***** válasza:

Kedves 17-es.

Jehova nem tudja saját magát feláldozni, mivel Ő halhatatlan,

Más részt milyen tudást zárt el a Teremtő?

Semilyet.

Vagy is csak azt ami nem szolgálja az ember érdekeit.

A rossz tudását nem akarta, hogy megismerjük.

Katy Weaver

2013. máj. 11. 20:25
 26/38 anonim ***** válasza:

kedves 19 éves Lány.

Nos itt van egy biblia vers ami miatt, nem mindegy hogy hogyan nézel ki.

Az tény, hogy a tettek hangosabban beszélnek a szavaknál.

De a külsőddel is tudsz "beszélni" hogy hova tartozol.

17 Azt mondom tehát, és emellett tanúskodom az Úrban, hogy többé ne járjatok úgy, ahogy a nemzetek is járnak elméjük haszontalanságában, 18 miközben a bennük levő tudatlanság miatt, szívük érzéketlensége miatt elmebelileg sötétségben vannak, és el vannak idegenedve az Isten szerinti élettől. 19 Minden erkölcsi érzéket elveszítve, gátlástalan viselkedésre adták magukat, hogy mindenféle tisztátalanságot cselekedjenek kapzsisággal.

20 Ti azonban nem azt tanultátok a Krisztusról, hogy ő ilyen, 21 feltéve persze, hogy hallottátok őt, és tanítottak benneteket általa, mint ahogy Jézusban van az igazság, 22 hogy le kell vetnetek a régi egyéniséget, amely korábbi viselkedésmódotokhoz igazodik, és amely megromlik megtévesztő kívánságai szerint; 23 meg kell pedig újulnotok az elméteket mozgató erőben, 24 és fel kell öltenetek az új egyéniséget, amely Isten akarata szerint teremtetett igazi igazságosságban és lojalitásban.

3 Hasonló módon, ti feleségek, rendeljétek alá magatokat a férjeteknek, hogy ha vannak olyanok, akik nem engedelmeskednek a szónak, ők a feleségük viselkedése által szó nélkül is megnyeressenek, 2 miután szemtanúi voltak mélységes megbecsüléssel párosult tiszta viselkedéseteknek. 3 Ékességetek pedig ne a külsőséges hajfonogatásból és aranydíszek felrakásából vagy felsőruhák viseléséből álljon, 4 hanem legyen az a szív rejtett embere a csendes és szelíd szellem romolhatatlan öltözékében; ennek a szellemnek nagy értéke van az Isten szemében. 5 Mert így ékesítették magukat régente az Istenben reménykedő szent asszonyok is, alárendelve magukat a férjüknek, 6 ahogyan Sára engedelmeskedett Ábrahámnak, „urának” hívva őt. Ti pedig az ő gyermekei lettetek, feltéve, hogy ezentúl is jót cselekszetek, és nem féltek semmiféle, rettegésre okot adó dologtól.

Egy keresztény nem a világ után megy hanem a keresztény szerénység a jellemző rá.

Persze nem azt mondom, hogy mindenki mos járjon apáca ruhába, de gondolkodjunk már el azon, hogy mi az hogy szerény.

Katy Weaver

2013. máj. 11. 20:30
 27/38 anonim ***** válasza:

Bocsánat ez lemaradt:

az idézet a 1 Péter 3:1-5.

Az első idézetben az apostol azt írja, hogy nem járhatunk úgy mint a többi ember, valamiben különbözik a keresztény.

Az írja le kell vetni az Ó egyéniséget.

Egy keresztény már nem gondolkodhat úgy mint a többi nem keresztény mert akkor nem lehetne a különbséget látni, hiszen egy Ateista is hord tetoválást, meg egy keresztény is, egy ateista is parázna, meg egy keresztény is.

Akkor hol a különbség?

Egy keresztény nem része a világnak, és nem emberek kedvében akar járni, hanem a annak a kedvében aki az életét adta.

Jézus azt mondta, tagadjuk meg magunkat ha követni akarjuk őt, Tehát már nem a magunk kényelmét és érdekeit kell szem előtt tartani, hanem az Ő kéréseit.

A keresztény élet felelősséggel jár.

Katy Weaver

2013. máj. 11. 20:37
 28/38 anonim ***** válasza:
0%

"Nagyjából 1-1,5 éve találtam rá a Úrra" Jó , de melyikre?

"Ne vagdaljátok be testeteket halottért, és ne csináltassatok magatokon tetoválást. Én vagyok az Úr."

Igen ám, ez benne van, viszont ott van az a szó, hogy HALOTTÉRT."

Aha, és elolvastad amit írsz? A halottért a vagdalás van, a tetoválás meg úgy általában tiltott.

Egy keresztény teste Istené, és nem a sajátja, tehát nem rendelkezik vele, nem csinálhat vele azt amit akar.

"és az Úr áldását kértem a tetoválásért, mert 'miatta' és a hitem miatt fogom tenni."Ez érdekes,hogy miatta, mert Ő nem kért ilyet, és a hülyeségbe vetett hitedért.

És az Úr az áldását adta? Ne nézzél már hülyének!

A következő igeszakaszból varrattam magamra: „Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy”.

Ja , csakhogy Bibliát a Sátán is tud idézni,ez a sugallat pedig nem Istentől jött, biztos lehetsz benne.Tehát a Sátán íratta, hogy az enyém vagy. Gratulálok!

"Az, hogy fültágítóval, több fülbevalóval, 'színes' hajjal, esetenként fekete körömmel, sötét ruhákban jelentem meg ifin, vagy a templomban,

semmi hátrányom nem származott belőle. Egy lelkész sem szólt meg, sem az esperes. Sőt, volt már, hogy a templom (és a parókia) mellett gyújtottam rá." Csak egy idősebb lelkész bácsi mondta, hogy imádkozik értem, hogy letudjak szokni. Ennyi.

Itt viszont sok lelkész megszól, ha ott meg nem, akkor el tudom képzelni az ottani állapotokat.Fekete köröm, alapvetően Sátánista dolog.És még dohányzol is. Amikor megtértem, Isten első dolga az volt, hogy megszabadított a dohányzástól.

Sokkal fontosabb kérdés, hogy milyen ember vagy, mit 'súg' a szíved, hogyan cselekedsz, mint az, hogy nézel ki.

A te szíved még nem Istené,az elmondottak alapján nem Igei módon működik.És amilyen ember vagy, az kiül a külsődre is.Sokkal fontosabb, hogy Isten mit mond, mint, hogy mit súg a szíved.

"Szerintem." De csak szerinted, és az ilyen hozzászólásokkal el lehet vinni rossz irányba egy hitben erőtlent, tudatlant.

2013. máj. 11. 21:15
 29/38 anonim ***** válasza:

Melyik közösségbe jársz? A katolikusok megengednék, de szóhasználatodból látom, hogy nem vagy az.

A koptoknál régi szokás keresztet tetováltatni:

[link]

A zsidók nem tetováltathatnak, és a zsidó szokásokat őrző közösségek tagjai sem.

2013. máj. 11. 21:38
 30/38 anonim ***** válasza:
# 24-es vagyok. Akkor az egyik, szintén vallásos ismerősöm is sátáni indittatásból varratta magára azt, hogy "Ne félj, Veled vagyok", és nyilván azért van egy piros sáv a hajában, mert a sátán dolgozik benne. Oké...
2013. máj. 11. 21:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!