Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet egy keresztény embernek...

Lehet egy keresztény embernek piercingje/tetoválása?

Figyelt kérdés

Van egy (szintén) hívő barátom, aki egy alternatív stílusú művészlélek, egészen konkrétan zenész, illetve költő. Mostanság (kamaszok vagyunk) lett egy olyan mániája, hogy szeretné kimutatni, hogy ő más mint a többiek. Szeretne egy orrpiercinget, azonban nem tudja, hogy hogy néznének ezután rá a társaink a gyülekezetben. Szeretnék neki segíteni, plusz, hogy őszinte legyek, ez a téma engem is mindig nagyon érdekelt, úgyhogy közvélemény kutatást tartok hívők körében. :)

Előre is köszönöm a válaszokat!

Ui.: Kérlek, ha véleményt írsz erről a kérdésről, indoklást is írj, hogy legyen mit végiggondolnunk! :)

2013. máj. 10. 22:59
1 2 3 4
 11/38 yuda ***** válasza:
31%

10-es válaszadó. A hívőknek a biblia a mérce. Rendkívül fontos. Nem egyszerű könyv számunkra, hanem valóságos szellemi táplálék, útmutató az életben.

Te idejössz nem hívőként, vagy hitehagyottként,..lényegét tekintve mindegy, mert valamit ismersz belőle..de amit akarok mondani...

A beszólásodat olyan szinten lehet komolyan venni, mint egy avatatlan, botfülű ember odamegy a zenészekhez és jól leoltja őket, hogy milyen hamis a csengés.

Ha nincs semmi zenei hallásod, akkor mi közöd az egészhez?

Ha nem vagy hívő, mit szólsz bele olyanba, amihez távolról sincs közöd?

Észrevetted, hogy ez vallási részleg?

Mit gondolsz miért? :D

Ez egy belső kör és mi is tiszteletbe tartjuk hogy szennyes életet élsz. Saját magadnak szabaod meg, mi a jó. Szabadságod van rá. Szabad vagy rosszat tenni magaddal, embertársaiddal. Látod, még ide is beírhatsz, pedig semmi értelme.

Bárcsak az igazságra lennél ilyen szabad.....

Érdekes, hogy milyen sokan érzik magukat feljogosítva, hogy hívőket tanítsanak, mikor az életük egy romhalmaz.

Mocskolásra szabadok, de arra nem, hogy valami jót tegyenek az életben.

A jóra való szabdság az igazi szabadság.

Igazságot szólni, igazságban járni, bűn nélküli életet élni: -Ez a szabadság, nem az, hogy azt teszel válogatás nélkül, amihez kedved van.

Óriási szerencse számodra és a hozzád hasonlók számára, hogy vannak állami törtvények. Legalább azok valamennyire korlátoznak. Ha azok sem lennének, még nagyobb zavar lenne a fejekben.

Isten törvénye, akarata pedig szorosabb, és ezt tartalmazza a biblia. Szoros ösvény,keskeny út, ez visz az életre.

Egy hívő ember nem tehet meg akármit, amit egy világi.

Egész mások a normák. Ha mégis megteszi, hiteltelenné válik.

2013. máj. 11. 08:16
 12/38 anonim ***** válasza:

Kedves 8-as

Jehova Tanúi, a szolgálatban és a gyülekezetben járnak öltönyben,

minden egyéb időben bár konzervatívabb de más ruházatokban járnak, ami nem kihívó, de nem is nagyon maradi, meglehet nézni amikor szabadidő ruházat van rajtunk, mert a helyzetnek megfelelően öltözködünk.

Nyilván nem fogunk hegyet mászni öltönyben vagy frakkban.

:)

Katy Weaver

2013. máj. 11. 09:02
 13/38 anonim ***** válasza:
39%

Kedves Kérdező!

A helyzet azért frappáns, mert egyértelmű, hogy az nem feltétlen rossz ember, akinek van tetkója vagy piercingje. De ha az érmet megfordítjuk: mit szólnál, ha a templomban a pap piercinggel meg tetkóval tolná a misét, vagy egy ilyen Jehova Tanúja akarna Veled beszélni? A legtöbb ember első reakciója az lenne (persze vannak kivételek), hogy ez akar nekem a Bibliáról meg Istenről beszélni? Hogy néz ki? Mikor a Bibliáról beszélünk valakinek, fontos hogy szerény de megnyerő külsőnk legyen. Lehet hogy így is páran szóba állnának Veled, de tetkó meg piercing nélkül biztosan többen figyelnek Rád. Van olyan területrész Alaszkában ahol az emberek nagyon tartanak az öltönyös idegenektől, ezért a testvérek hétköznapi utcai öltözetben mennek, követve Pál szavait: "A gyöngéknek gyöngévé lettem, hogy megnyerjem a gyöngéket. Mindenfajta embernek mindenné lettem, hogy minden módon megmentsek némelyeket. De mindent a jó hírért teszek, hogy másokkal együtt részese legyek." (1Korintusz 9:22,23).

Nem beszélve arról amit Isten megkövetel a 2Korintusz 7:1-ben:"Mivel tehát ezek az ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat a test és a szellem minden szennyétől, tökéletessé téve a szentséget Isten félelmében." A piercing és a tetoválás pedig elfogulatlanul nézve szenny, mivel nem a testünkre-be való, amitől a bibliavers tanulsága szerint tartózkodnunk kell.

Lehet hogy úgy hangzik, hogy könnyű nekem mert nekem nincs. De mielőtt megismertem a Bibliát, nagy rockkorszakomat éltem, és én is akartam tetkót is meg piercinget is. De miután tanulmányoztam a Bibliát, fontosabbnak éreztem Isten pártját fogni, semmint a saját kedvemben járni. Remélem tudtam segíteni:

Üdv: Imre

2013. máj. 11. 09:49
 14/38 anonim ***** válasza:
27%

13-as:

a tudatlanságod kiüt a mondandódból. Ezért nem érti senki, hogy az, aki ennyire semmit sem tud a Bibliáról és Istenről, aki egy innen-onnan összeszedett információ morzsákból összetákolt téveszmével rendelkezik, az minek írogat ebben a témakörben?

Fura ez a pofátlanság, mert ti nekünk megtiltjátok, hogy "térítgessünk", viszont ti simán belehányjátok az értelmetlen és buta marhaságaitokat az arcunkba.

Köszi, de pont a te erkölcsöd nem érdekel minket, mert aki olyan témában átkozódik, amit nem is ismer, az minden, de nem erkölcsös, sem példakép.

2013. máj. 11. 10:05
 15/38 anonim ***** válasza:
51%

Ismerem, éppen, hogy ti nem ismeritek. tökéletesnek, felsőbbrendűnek valljátok Istenetek, aki messze nem az. Csak egy félelemkeltésre, és az emberi birkák kordában tartása végett kreált,vélt vagy valós entitás, semmi több. Nekem ne mondja meg senki, hogy értsem a Biblia-i passzusokat,úgy értelmezem, ahogy kedvem tartja, ahogy ti is teszitek( nemhiába van annyi felekezet, szekta a kereszténységen belül).

Mindegy értelmetlen nektek bármit is elmagyarázni, csak már unom az ilyen szánalmas kérdéseket sokszor, mint pl ez a piercinges, komolyan humor kategóriába kellene ezeket irkálni :D

2013. máj. 11. 10:10
 16/38 anonim ***** válasza:

Kedves 16-os válaszoló.

A teremtő Isten nem félelmet kelt, hanem jogot formál arra, hogy a teremtményeit megmentse a butaságtól.

Más részt Én nem szolgálnék olyan Istent aki ijesztgeti az embereket

A Fiát adta oda hogy élj, hálátlan vagy, Te feláldoztad volna a gyermekedet ilyen emberekért?

Más részt Te is állítanál egy érték rendet, mércét a gyermekednek ha jót akarsz neki.S ezt nem azért teszed, hogy félelmet kelts benne.

Nézz körbe a világba, mit okozott a lazaság, "az azt csinálok amit akarok, nekem még Isten se mondja meg mit tegyek"-felfogás.

Igazán boldog lehetsz ebben a fertő világban :(

Katy Weaver

2013. máj. 11. 10:19
 17/38 anonim ***** válasza:

Ha olyan nagy hős magát kellett volna feláldozni nem a vérét, de nyilvánvalóan nem várhatunk sokat olyan Istentől, aki alsóbbrendű és tudatlan teremtményeit okolja, amiatt hogy szomjazták a tudást, amit ő nem adott meg nekik. Az egész Biblia egy metafóra többféleképp lehet értelmezni, a kígyó is egy szimbólum, amit a keresztényég eltorzított, holott a világ számos részén szent állat, és a mitológiákban pozitívként van beállítva (pl vikingeknél, aztán ott van a hinduizmus, Buddha is kígyó alatt világosodott meg, a japánoknál, ahol a sárkány szent állat..és sorolhatnám). Az erkölcsöt sem valamiféle Isten adja, hanem bennünk van, és mire felnőtté válunk lesz róla egy felfogásunk függetlenül attól, hogy az egyházi és világi törvények mit tartanak annak.

Persze a kereszténység alaptanítása, hogy mindannyian olyan bűnökért vagyunk felelősek, amit el se követtünk, akkor most ki szenved többet, egy fiú, akit feláldoztak,és tisztában volt áldozatával, vagy az a fiú, aki azért bűnhődik,amit a felmenője követett el. A Szentháromság tannal sem vagytok tisztába. Sokan szörnyűbb halált haltak eszmékért, pedig messze nem Isten fiak voltak csak egyszerű emberek, rájuk ki emlékezik, őket ki magasztalja???

2013. máj. 11. 10:28
 18/38 anonim ***** válasza:

Tisztelt (?)14,15. válaszoló!

(gondolom ugyanaz)

Nem veszem fel a kritikáidat, mert abból csak értelmetlen veszekedés lenne. Az viszont elgondolkodtató, hogy ha értelmetlen hülyeségnek és félelemkeltésnek tartod az egészet, akkor mit keresel a témakörben egyáltalán? A kérdező fel tett egy értelmes témába illő kérdést. Én válaszoltam. Nem tudom minek kell rondítani az értelmetlen emberi gondolatokon alapuló hablatyoddal egy Bibliáról beszélgető témát. engem nem érdekel a politika, de nem is rontom abban a témában a levegőt, mert tudom, hogy max olyan értelmetlen dolgokat tudok oda írni, mint Te ide.

ennyi...

2013. máj. 11. 10:33
 19/38 anonim ***** válasza:
55%
Miért ne áldoznám fel, hisz tudom, hogy feltámad pár nap múlva és mellettem lesz, ez olyan nagy dolog egy Istentől?? Komolyan ez már nevetséges.. az nem érdekli bezzeg, hogy számos teremtménye, éhezik és több éven keresztül szenved, nem csak pár napig, vagy akármilyen más hosszabban elhúzódó súlyos betegségben hal meg??
2013. máj. 11. 10:33
 20/38 anonim ***** válasza:
Attól még, hogy valamiről azt hiszed, hogy értesz hozzá, attól még nem biztos, hogy úgy is van :D
2013. máj. 11. 10:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!