Helyesen cselekedtem?
Keresztény vagyok olyan értelemben, hogy megtértem Jézushoz (csak azért írtam le, mert sokan ezt a megnevezést szeretik félreértelmezni).
Szeretek zenét hallgatni és több száz zenét összegyűjtöttem különböző előadóktól, viszont tegnap letöröltem őket mert nem hagyott nyugodni ez az igeszakasz: Máté 22:21
És ha belegondolunk akkor valamilyen szinten lopásnak is minősül, ha nem veszi meg valaki és csak úgy letölti, de ez csak egyéni vélemény a témával kapcsolatban.
Tehát a kérdés: Helyesen cselekedtem, hogy az általam említett igeszakaszra hallgatva letöröltem a zenéket amikért nem fizettem?
Kedves kérdező!
Zenéket nyugodtan tölthetsz le - de ha teljesen tiszta lelkiismeretet akarsz, akkor legális forrásból. Szerző honlapjáról, vagy vannak legális oldalak is.
Játékokat is nyugodtan tölthetsz le - de itt már szigorúbbak a szabályok: a játék vagy demo lehet, vagy szabad szoftver. Ilyen is létezik.
Mint ahogy létezik shareware is, amit pl. 1 hónapig kipróbálhatsz, és utána törölnöd kell, ha nem veszed meg.
Remélem, a gépeden a Windows és a tartozékai is legálisak? Vagy pedig ott is használhatsz szabad szoftvert (Linux), ami bőven elég pl. az internetes böngészéshez, zenéhez is.
Sziasztok!
Érdekes néhány "keresztény" válasza.
Látni, hogy nem szellemi termékekből él meg.
Kicsit bele kellene képzelni magatokat azok helyzetébe akik ilyen munkát végeznek és a /jó/ létük attól függ, hogy ki veszi meg és ki lopja el a munkájukat.
És igen lopás, abban az esetben, ha a szerző nem bocsátja ingyen a rendelkezésedre akkor csűrheted csavarhatod az lopás marad - ehhez még meg sem kell térni, csak elérni azt szintet ahol értékelni tudod a másik ember munkáját.
Ha valaki keresztény akkor meg nem kell megmagyarázni csak, hogy kényelmes legyen, hanem el kell ismerni, hogy ellopta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!