Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Helyesen cselekedtem?

Helyesen cselekedtem?

Figyelt kérdés

Keresztény vagyok olyan értelemben, hogy megtértem Jézushoz (csak azért írtam le, mert sokan ezt a megnevezést szeretik félreértelmezni).

Szeretek zenét hallgatni és több száz zenét összegyűjtöttem különböző előadóktól, viszont tegnap letöröltem őket mert nem hagyott nyugodni ez az igeszakasz: Máté 22:21

És ha belegondolunk akkor valamilyen szinten lopásnak is minősül, ha nem veszi meg valaki és csak úgy letölti, de ez csak egyéni vélemény a témával kapcsolatban.

Tehát a kérdés: Helyesen cselekedtem, hogy az általam említett igeszakaszra hallgatva letöröltem a zenéket amikért nem fizettem?

2013. máj. 8. 23:21
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Zenéket nyugodtan tölthetsz le - de ha teljesen tiszta lelkiismeretet akarsz, akkor legális forrásból. Szerző honlapjáról, vagy vannak legális oldalak is.

Játékokat is nyugodtan tölthetsz le - de itt már szigorúbbak a szabályok: a játék vagy demo lehet, vagy szabad szoftver. Ilyen is létezik.

Mint ahogy létezik shareware is, amit pl. 1 hónapig kipróbálhatsz, és utána törölnöd kell, ha nem veszed meg.

Remélem, a gépeden a Windows és a tartozékai is legálisak? Vagy pedig ott is használhatsz szabad szoftvert (Linux), ami bőven elég pl. az internetes böngészéshez, zenéhez is.

2013. máj. 9. 15:53
 22/22 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Érdekes néhány "keresztény" válasza.

Látni, hogy nem szellemi termékekből él meg.

Kicsit bele kellene képzelni magatokat azok helyzetébe akik ilyen munkát végeznek és a /jó/ létük attól függ, hogy ki veszi meg és ki lopja el a munkájukat.

És igen lopás, abban az esetben, ha a szerző nem bocsátja ingyen a rendelkezésedre akkor csűrheted csavarhatod az lopás marad - ehhez még meg sem kell térni, csak elérni azt szintet ahol értékelni tudod a másik ember munkáját.

Ha valaki keresztény akkor meg nem kell megmagyarázni csak, hogy kényelmes legyen, hanem el kell ismerni, hogy ellopta.

2013. máj. 9. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!