A kutyám majdnem kiment az útra! Helyesen cselekedtem?
Szerintem felesleges volt később csőbe húzni és megszidni, hiszen az eredeti rosszasággal már úgy sem kapcsolja össze.
Én amúgy azt szoktam tenni, ha a rosszaságot csak úgy hagyja abba hogy visszahívom, hogy szigorúan ráteszem a pórázt és néma csöndben megyünk tovább. Így le sincs szidva, de érzi hogy valami nem stimmel.
De ne aggód túl ezt a dolgot. Időről időre minden kutya bepróbálkozik ilyenekkel.
Tehát konkrétan azután kapta a büntetést, miután a póráz mozdítására bejött az ajtón? Szerintem ez nem volt jó ötlet, hiszen a kutya a pórázra reagált, az is egyfajta hívás, a legkisebb jelére is reagálnia kell. Akármilyen kicsit is mozdítottad meg, de megmozdítottad, ezt tudod te is és ő is.
Akkor már több értelme lett volna olyan feladatot kérni, amiben tudod hogy gyenge és nagy valószínűséggel nem engedelmeskedik. De ez így ebben a formában számomra jogtalannak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!