Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Helyesen cselekedtem?

Helyesen cselekedtem?

Figyelt kérdés

Keresztény vagyok olyan értelemben, hogy megtértem Jézushoz (csak azért írtam le, mert sokan ezt a megnevezést szeretik félreértelmezni).

Szeretek zenét hallgatni és több száz zenét összegyűjtöttem különböző előadóktól, viszont tegnap letöröltem őket mert nem hagyott nyugodni ez az igeszakasz: Máté 22:21

És ha belegondolunk akkor valamilyen szinten lopásnak is minősül, ha nem veszi meg valaki és csak úgy letölti, de ez csak egyéni vélemény a témával kapcsolatban.

Tehát a kérdés: Helyesen cselekedtem, hogy az általam említett igeszakaszra hallgatva letöröltem a zenéket amikért nem fizettem?

2013. máj. 8. 23:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
92%
A zeneletöltés az állam törvényei szerint legális, nem minősül lopásnak, nem bűncselekmény. A szoftverek letöltése bizonyos forrásokból, és tudtommal némely filmletöltési források is illegálisak, de a zenék, az nem. Pont emiatt a szentírásrész miatt jártam egyszer utána én is, onnan tudom. (Nézz utána nyugodtam: Artisjus - itt megtalálsz minden szabályt a szerzői jogvédelemmel kapcsolatban.)
2013. máj. 9. 08:43
 12/22 anonim ***** válasza:
Én a "megtértem Jézushoz" részig olvastam és levontam a tanulságot! SNI
2013. máj. 9. 08:57
 13/22 A kérdező kommentje:

Kedves -B nagyon köszönöm a sorokat! :)

Nem csak a zenéket, hanem a játékokat és a programokat is letöröltem. Lehet állambácsi szemével nézve ez nem bűn, viszont Krisztus Jézus szerint igen és nekem csak is ez számít! :)

2013. máj. 9. 10:13
 14/22 anonim ***** válasza:

Mivel nem haszonszerzés céljából szedted le, ezért nem bűn. Ha kölcsön kérsz egy könyvet és kiírsz belőle érdekes részeket, az sem bűn. Ha meghallgatsz egy zenét, az még nem lesz a tiéd, csak az érzés, amit okoz. Akár egy könyvtári könyv.

Bűn viszont az Isten adta tehetségeket irreális összegért árulni, ahogy majdnem minden előadó teszi.

A keresztény filmek és zenék nem véletlenül érhetőek el ingyen.

2013. máj. 9. 11:31
 15/22 Scannapieco ***** válasza:

Hogy helyesen cselekedtél e bármiben is, arra nem itt fogsz választ kapni hanem az Úr ítélőszéke előtt nemde? Szerintem azért tetted fel ezt a kérdést, hogy a világ elé tárd Te bizony megtértél, már a helyes utat követed. Azt nem tudom, hogy ez miért okoz lelki kielégülést de rögtön elgondolkoztam rajta (ha ez volt a cél akkor elérted).

Én most nem a bibliából idéznék hanem Szepes Mária: Vörös Oroszlán című művéből, mert azt hiszem érdemes elgondolkoznod ezen a lehetőségen is, egyébként pedig egyetértek az #5-ös válaszolóval.

"Azt gondolom Lepitre és Rosalie hallgatólagosan elvállalták a közbenjárást értem, szigorú, vérszomjas uruknál és rengeteget imádkoznak érdekemben....Hitükben van valami megrendítő és szánnivaló. Valójában jót akarnak és rettegnek a legkisebb botlástól. Olyan uralkodót emeltek maguk fölé, aki mérhetetlenül kicsinyes és egyáltalában nem megértő. Állandóan ijesztegeti őket, erényeik fölött szórakozottan elsiklik, és csak hibáikat tartja számon. Amellett ezer kétség között hagyja őket, és azt a képzetet kelti népes szektájuk minden csoportjában, hogy egyedül ők vannak az igazság birtokában, míg a másik csoport hanyatt homlok zuhan a pokol felé, hamis értesülései miatt."

Egyébként pedig mindenféle letöltés lopás, hacsak nem engedélyezte a szerző. Senki nem azért tanul évtizedekig zenét és nem azért dolgozik vele sok száz órát a próbateremben, stúdióban, hogy két másodperc alatt ingyen letöltsék a netről az eredményt. De ez már egy társadalmi norma amivel a szerzők is tisztában vannak mint ahogy azzal is, hogy már nem a Római Birodalom isteni császárának fizetjük az adót, hanem egy uzsorás bűnözőkkel teli politikai maffia tagjainak.

2013. máj. 9. 11:50
 16/22 anonim ***** válasza:
16osnak: a vallás témakörben vagyunk, ahol megtért, hívő emberek válaszolnak vallási kérdésekre. Te mit keresel itt? Vagy csak beugattál, mint egy kutya, aztán elégedetten hátradőlsz, hogy mertél arc és névtelenül beszólni? Szánalmas az ilyen tett.
2013. máj. 9. 12:19
 17/22 A kérdező kommentje:

"Ti halljátok magatokat, hogy milyen hülyeségeket beszéltek?!

Komolyan, mint valami szektás csürhe... "megtértem", "megvilágosodtam", "az Úr kinyilatkoztatott előttem"!

Ez már beteges!"

És te hallod magad? Mintha nem lenne itt semmi keresni valód és az, hogy más embert lenézel mert egy hitetlen kutya vagy, na ez a beteges!

2013. máj. 9. 12:20
 18/22 A kérdező kommentje:
Frank N. Stein köszönöm a válaszod! És tényleg szétnéztem az előadók között és szinte csak itt magyar országon méreg drágák a lemezek.. szerintem megfogadom a tanácsod, a többit pedig az Úrra bízom :)
2013. máj. 9. 12:22
 19/22 anonim ***** válasza:

"Hitetlen kutya?"

Na ez bizonyítja, hogy egy kétszínű fanatikus bagázs az egész kereszténység. A jóról, meg a szeretetről papolnak... közben meg keresztes hadjáratokat indítottak, sőt gyerekeket küldtek keresztes hadjáratba, mikor már nem volt elég katonájuk (1212).

2013. máj. 9. 12:32
 20/22 rajcziz ***** válasza:

1.) Ne keverjük a keresztényeket a katolikus egyházzal.

2.) Attól, hogy valaki egy vallás követője, még nem biztos, hogy az ő vallása az egyetlen igaz vallás, világnézet (még ha az illető azt is hiszi). Arra meg pláne nem jogosítja fel az embert a hite vagy épp a hitetlensége, hogy másokat lenézzen hitetlenségük vagy hitük miatt.

2013. máj. 9. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!