Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki keresztény attól...

Ha valaki keresztény attól még lehet zsidó?

Figyelt kérdés

2013. máj. 4. 22:54
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Zsidó (mint a zsidó nép) igen, de zsidó (mint zsidó vallású) nyílván nem.
2013. máj. 4. 23:01
 2/22 anonim ***** válasza:
35%
Nézz utána a szavak jelentésének.
2013. máj. 4. 23:22
 3/22 anonim ***** válasza:
13%

Bizonyos értelemben igen.

Ezt úgy is vehetjük, hogy Én Magyar Országon születtem a magyar nyelvet beszélem, de Jehova Tanúja vagyok, és ez számít, nem az, hogy milyen származású vagyok, Magyar, vagy Német.Keresztény vagyok és ennyi, Isten nem nacionalista.

Katy Weaver

2013. máj. 4. 23:27
 4/22 anonim ***** válasza:
0%
Nem.
2013. máj. 5. 00:34
 5/22 mustafa33 ***** válasza:
65%

Katynak identitászavara van vallásából kifolyólag.

A zsidó vallás nemzeti vallás, egy zsidó vallású érezheti magát más nemzethez tartozónak, de egy más nemzet tagját a zsidóság nem fogadja be. Egy zsidó nemzetiségű lehet keresztény. De egy keresztény nem lehet zsidó. Mint ahogy egy finn származású hiába állítaná magáról hogy bantu néger, egyszerűen genetikailag nem az.

(hiába állítja a társadalomtudomány, hogy nincsenek raszok, az orvostudomány ezt cáfolja, mert bizonyos gyógyszerek - antibiotikumok törzslapján szerepel a felirat: "sötétbőrű raszhoz tartozóknak megárt").

2013. máj. 5. 02:08
 6/22 anonim ***** válasza:
33%
Ahogy az első hozzászóló és Katy is írta, lehetséges. A többiek pedig nincsenek tisztában a szó többi jelentésével, azonnal csak vallásként azonosítják.
2013. máj. 5. 07:37
 7/22 anonim ***** válasza:
90%

Inkább úgy fogalmaznék, hogy attól, hogy valaki zsidó származású, még lehet keresztény. Lásd ott vannak az apostolok, mind zsidók voltak, de kereszténnyé lettek.

A kereszténység nem nemzetiségváltogató, bárki lehet keresztény, ez az Egyház egyetemes jellegéből adódik. A zsidó vallásnál viszont nem mindegy a származás, egy ortodox rabbi nyilatkozatát olvastam, ő azt mondta, hogy sajnos Izrael állam már bárkinek ad zsidó állampolgárságot és már bárki betérhet, pedig nem lenne szabad.

2013. máj. 5. 08:19
 8/22 homo ludensz ***** válasza:
Magyarországon a zsidótörvények bevezetése után tömegesen "kikeresztelkedtek". Természetesen ettől még zsidók maradtak hiszen a felmenőik és azok felmenői is zsidók voltak.Kényszerből lettek katolikusok mert az egzisztenciájuk, később az életük volt a tét.Egy mélyen a vallását gyakorló ember nem váltogatja a vallását mint az ingét,mert az ő hite az ami számára olyan érték amit erőszakkal elvenni nem lehet.
2013. máj. 5. 08:26
 9/22 anonim ***** válasza:
Léteznek messiáshívő zsidók is: [link]
2013. máj. 5. 08:37
 10/22 anonim ***** válasza:
91%

Többféle értemlemben is lehet.

Ha szülei, vagy nagyszülei, stb voltak zsidók, azután valaki kikeresztelkedett és a késõbbi leszármazottak már keresztények, akkor úgy szokták mondani: zsidó SZÁRMAZÁSÚ.

Ha anyai ági, nõági felmenõje ( tehát anyjának anyja, annak anyja, stb ), akármilyen távoli, zsidó, akkor a vallási közösség elfogadja, elismeri zsidónak, mert a vallási törvény szerint "akinek anyja zsidó, az zsidó".

A zsidó vallás NEM nemzeti vallás, noha a zsidó nemzetet valóban a vallás tete nemzetté - kb 3500 évvel ezelõtt. De már akkor is azt mondta a vallási törvény, hogy 1. "egy törvény legyen az idegennek és a honosnak", 2. ha bárhonnan jött idegen elfogadja a törvényeket és azok szerint él, akkor õ "igaz idegen" ( gér cedek ) és minden tekintetben ugyanazok a jogai ( és kötelességei ), mint azoknak, akik zsidónak születtek.

A zsidó vallásba BETÉRHET BÁRMELY nemzet szülötte, ha valamiét úgy érzi. Ha valaki betért, annak a zsidó közösségben pontosan ugyanazok a jogai, mint a született zsidónak, attól a perctõl kezdve, hogy a Rabbinikus Bíróság befogadta, "született" zsidónak számít.

2013. máj. 5. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!