Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények mit tennétek ekkor?

Keresztények mit tennétek ekkor?

Figyelt kérdés
Ha módotok lenne visszamenni az időben Jézus korába és nem felelne meg az, amit láttok a Bibliának (mert mondjuk látnátok, hogy nem jelenik meg Jézus halála után vagy másért), akkor csak a kereszténységet adnátok föl, vagy pedig azt is, hogy van Isten? szóval más vallást választanátok, vagy ateisták lennétek? vagy valami mást tennétek?

2013. máj. 4. 01:08
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

ha az eredeti kérdésre gondolsz, igen, lehetetlen a szituáció. de ez nem jelenti azt, hogy nem értelmes, hogy nem lehet tanulni belőle. ha mondjuk azt kérdezem, hogy mit tettél volna, volna egy másik ember helyében, akkor is lehetetlen a helyzet, de mégis látszik, hogy érdekes és értelmes. esetleg megtudhatunk magunkról dolgokat, ha belegondolunk.

viszont a felvetés nem az, hogy nem történt ott semmi Jézus korában. csak az, hogy kulcs részletek nem stimmelnének. ami elég könnyen elképzelhető. pl az, hogy nem jelenik meg Jézus a halála után. vagy Mária aktív szexuális életet él Jézus születése előtt kilenc hónappal stb. amik azért elég lényeges dolgok. (viszont ha az lenne a felvetés, hogy semmi nem volt ott és Jézus sem, akkor is érdekes lenne a kérdés szerintem, de erre nincs szükség) .

2013. máj. 4. 20:06
 12/15 anonim ***** válasza:

Vidiripi

5. válaszoló!

Mit akarsz ezzel mondani nekem?

Kérdező!

Tehát ha látnád amint Jézus születésénél fogva béna embert gyógyít meg vagy halottat támaszt fel akkor is kételkednél az Isten létezésében mert nem láttad?

A gravitációs erőt sem látod csak a hatását érzékeled.

"ha a hit tenne hívővé, akkor nem az lenne az emberek vallása, ami a szüleié vagy a tágabb környezetévé. indiában hiduk vannak itt meg keresztények. szerintem jól látszik, hogy a hagyomány dönt nagy százalékban erről."

S mi a helyzet azokkal az emberekkel akiknek a családjában nem játszik nagy szerepet egyik vallás sem? De a gyermekük vagy gyermekeik még is hívők lesznek!

2013. máj. 4. 22:23
 13/15 anonim ***** válasza:

vidiripi csak azt, teszik a #2 ! örvendeztem felette (#5:)

Kérdésre vissza:

ha NEM azt látnám, amit a Biblia ír- akkor is pont ugyanígy hinnék.. igaziból a hit szempontjából nem az a lényegi, hogy vakot meggyógyított és ott kaffogtak a zsidók, hogy szombaton gyógyított. Nekem elég a Szent János evangéliumának prológusa - az látom ITT ÉS MOST is (ott is látnám,)és mindig látom a létesült világban az Igét, amint testté válik, keletkezésében, eredetében :)

És bárhogy nevelnek - ez a vallások transzcendens egységében benne van - a forma különböző -a forma feletti azonos.

"Látni a formát és a forma felettit egyszerre: látni Buddhát"

"Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala az Istennél, és Isten vala az Ige. Ez kezdetben az Istennél vala. Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett [...]

És az Ige testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal. "

2013. máj. 4. 22:43
 14/15 anonim ***** válasza:

Én személy szerint nem nagyon lepődnék meg, hisz köztudott, hogy 400 körül összeültek a nagy koponyák és kivettek illetve hozzátettek a bibliához saját kényük kedvük szerint.

Egyébként nem is a bibliában kellene hinni hanem Istenben. Aki az első szerint cselekszik, már rossz úton jár...(szerintem)

2013. máj. 5. 05:02
 15/15 anonim ***** válasza:

Istent nem adnám fel akkor sem, ez biztos. Nem feltétlenül az jelenti Isten létének a bizonyítékát, hogy ilyen meg olyan csodák történnek.

Ha visszamennék az időben, és látnám, hogy nem minden úgy volt, ahogy a Bibliában le van írva - hát amúgy sem venném biztosra, hogy minden úgy volt, szóval nem érne nagy megrázkódtatás.

2013. máj. 5. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!