Keresztények mit tennétek ekkor?
Ha vissza lehetne menni az időben, akkor az már eleve egy csoda, így Istent dicsőíti, így biztos, hogy nem lennék ateista.
De amúgy sem. Mert a Biblia Isten szava, a Bibliában van az élet, minden egyéb,ami nincs benne, az csak káros a világra és ezt nem é találtam ki, hanem az élet igazolja.
Sosem lennék ateista.
Vidiripi
Akkor már egészen Ádámig és Éváig vissza mennék. Viszont ha bármilyen formában befolyásolnám az akkor történteket akkor paradoxon alakulna ki.
Mivel ha nem esznek a tiltott gyümölcsből akkor nem úgy történnek a dolgok ahogyan történtek. De akkor én sem lehetnék ott.
Kérdező és mi van akkor ha te mennél vissza az időben s mind azt látnád ami a Bibliában le van írva. Akkor hívő emberé válnál?
És mit tennék akkor, ha most hirtelen csöngetnének, és Darth Vader lenne az?
Tök fölösleges azon töprengeni, hogy mit tennék egy olyan esetben, amely egész biztosan nem fog bekövetkezni.
#3 egyáltalán nem fölösleges, mert megmutatja, hogy nézeteidnek, hol vannak a határai. pl ha valaki úgy érzi, akkor is isten hívő maradna, ha a Bibliáról kiderülne, hogy a lényeges kérdésekben nem megbízható, nem igaz dolgokat tartalmaz, akkor az ő hite valójában nem a Biblián alapul. Hisz, ettől függetlenül is él.
#2 jó kérdés :) valamilyen szinten elfogadnám, akkor. Bár, lehet csak annyiban, hogy az embernek lehetnek eddig nem látott képességei is. Így belegondolva azt nagyon nehéz lenne megnézni, hogy van Isten. Mert ő maga - ha jól értem - a történelemben közvetlenül a Biblia szerint sem jelent meg. Viszont az, hogy mondjuk ketté vált a vörös tenger igen. Meg az is adott lenne, hogy azokkal történnek meg ezek a különös esetek, akik hívőnek mondják magukat. Szóval komolyan el kellene gondolkodnom azon is, hogy van valami ilyen lény.
Hát, de jó #2 Vidiripi! És #4 Kérdező XXI.sz-i boldogtalan- hitetlen Tamás marad, még úgy is, ha Jézus mellett állhatna.
„Hittél, mert láttál. Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek” – ez volt Jézus válasza a fenti kérdésekre.
De...a hit teszi az embert hívővé. És a fentiek miatt a boldogság is itt van, nem a makacs józan észbe kapaszkodásban, ami fontos, de van feljebb.. a racionalitás felett.
Persze, akkor senki sem értette, hitte, talán csak a szeretett, legkedvesebb tanítvány, János evangélista. Ezért is ő a legfontosabb tanúbizonyság-tevő. És lehet, elég is -
Igen, ma már érteni is kell és lehet is a hitet, amit a régiek -lévén, képszerű a gondolkodásuk, ahogy a gyerekeknek ma is - képszerűen megértettek, szívükbe zártak. 2000 év. A Szó ma az embernél van, szólények vagyunk.
Ez egy nagyon fontos része a Jóhírnek:)
1Jn1Ami kezdettől fogva volt, amit hallottunk, amit a szemünkkel láttunk, amit szemléltünk és amit a kezünkkel tapintottunk: az élet Igéjét hirdetjük nektek. 2Igen, az élet megjelent, láttuk, tanúságot teszünk róla, és hirdetjük nektek az örök életet, amely az Atyánál volt, és megjelent nekünk.
Ki érinthetné kezével az élet Igéjét, ha nem lett volna az Ige testté, hogy közöttünk lakozzék? (Jn 1,14)
*
A gondolat értelme és a gondolat/szó hasonlatos az (láthatatlan)Atya- (megnyilvánult)Fiú relációhoz. Ha olvasol egy mondatot- láthatatlan értelméhez fellépsz szavanként - majd vissza a megnyilvánult alakjához, ez nagyon gyorsan megy, de gondold át: E nélkül nem értenéd a mondatot, szavak lennének egymás után.
-aa-
+7hez: József Attila - a metafizikus, óriási költő révén ezt már látta, ezalatt a racionális felettit érti:
"az értelemig és tovább!"
-vagy máshol: "A líra logika, de nem tudomány"
"Én túllépek e mai kocsmán,
az értelemig és tovább!
Szabad ésszel nem adom ocsmány
módon a szolga ostobát.
Ehess, ihass, ölelhess, alhass!
A mindenséggel mérd magad!
Sziszegve se szolgálok aljas,
nyomorító hatalmakat.
Nincs alku - én hadd legyek boldog!
Másként akárki meggyaláz
s megjelölnek pirosló foltok,
elissza nedveim a láz.
*
Hát legyünk boldogok.
ha a hit tenne hívővé, akkor nem az lenne az emberek vallása, ami a szüleié vagy a tágabb környezetévé. indiában hiduk vannak itt meg keresztények. szerintem jól látszik, hogy a hagyomány dönt nagy százalékban erről. ha a szomszéd zsidó családba születsz, akkor zsidó lenne a vallásod és nem gondolnád, hogy Jézus Krisztus a megváltó. szerintem ha valaki csak úgy a hit alapján dönt az jóval kiszámíthatatlanabb lenne, nem egy ilyen hagyomány követő. hanem ő lenne a saját vallása alkotója, mert a hit vezérelné közvetlenül.
de ez nagyon off itt. igazából annak örülnék jobban, hogy ha az eredeti kérdést végig gondolnák páran. persze mehet ez a szál is, ha ez érdekesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!