Emberek ti miért tartjátok Mel Gibson Passió című filmet elrettentőnek / kegyetlennek?
Szerintem eltúlzott, és csupán szánalmat ébreszt bennem a film a rendezők iránt ahogy vergődnek, megpróbálva a filmnézőre valamiféle kereszténységgel való szimpátiát ráerőltetni.
Megjegyzem, sikertelenül. Abszolút hidegen hagy egy ember szenvedése, mikor annyi van az éhhalál küszöbén ma is. Sőt, gyakorlatilag a vágóhídi állatokról bemutatott filmek több érzelmet váltanak ki belőlem, mint ez a film.
Értem amit mondasz , és természetesen az emberek véleménye nem egyezik, de én most arra vagyok kíváncsi,hogy ez vajon az akkori valóság szépítését mutatja be vagy a kor teljes kegyetlenségét, értem ,hogy az állatokra részvéttel vagy , de arra vagyok kíváncsi,hogy ez a film a Megváltónk igazi szenvedését mutatja be vagy még ez is csak szépítve van , és az emberek en fogják ,hogy mennyit is kellett szenvednie értünk .
Bocsi ha rosszul értelmeztem a válaszod
@ Kérdező:
Lehet hogy nem hiszed, de a filmben sokkal kegyetlenebben van bemutatva, mint ahogy az ténylegesen - a SzentÍrás alapján - megtörtént.
Tény és való, hogy magának a keresztútnak a megfilmesítése túlságosan rövid lett volna. Gibson maga bevallotta, hogy számos kiegészítést tartalmaz a film, ami önmagában nem is lenne baj.
A gond ott kezdődik, hogy ezeknek a kiegészítéseknek a túlnyomó többsége súlyosan ellentmond a SzentÍrásnak.
Most lehet hogy nem tudod, de ha megkeresel privátban, hajlandó leszek részletes tárgyalást adni ezekről a filmbeni ellentétekről.
(Meg fogsz lepődni!)
Túl sok benne a primitív, szadista tartalom (ezek köztudottan aberráló hatásúak) és túlságosan hosszan mutatják őket.
Emmerich Katalin látomásai alapján készült a film.
Nem a Passió a komoly film, hanem a Krisztus utolsó megkísértése.
Az a legkomolyabb film Jézusról.
@ Súr
Krisztus utolsó megkísértése??
Figyelj, abban a filmben a lényeg a Biblia szubjektív értelmezésén van: a rendező egyéni gondolatokat vitt be a Biblia történetének filmbeni megvalósításába.
Abszolút hiteltelen csakúgy, mint a Jézus Krisztus szupersztár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!