Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Felülbírálhatom Istent?

Ms91 kérdése:

Felülbírálhatom Istent?

Figyelt kérdés

Olvastam egy régebbi kérdést

( http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3.. )

és egy válasz alapján merült fel ez a kérdésem. Mégpedig ez a válasz:

"Hát tényleg nem érted?

Ha csak 1 olyan bűn is lenne az Univerzum történetében, amely büntetlenül marad, akkor Isten nem lenne igazságos! Mert Isten nem hagyhat egy bűnt sem büntetlenül, mert a bűn az igazság áthágása, a bűn büntetlenül hagyása pedig az igazságtalanság jóváhagyása lenne Istentől, amit lényegéből fakadóan nem tehet meg..." (16. válaszoló)

Ez nekem úgy jön le, hogy Istent felülbírálhatom, mármint megmondhatom, hogy igazságos volt-e vagy nem. De ezt nem Isten dönti el? Nem áll jogában azt tenni amit akar? Vagyis a teremtményei kérdőre vonhatják? Ezt nem értem és tényleg csak a véleményetekre vagyok kíváncsi. Remélem érthető, hogy mi a kérdésem, nem tudom jelenleg jobban megfogalmazni. Ja, és arra is válaszolhatnátok, hogy min változtatott régen, ha feláldoztak egy állatot Istennek, miért kapott így az ember bocsánatot bűneire.

2013. ápr. 24. 23:39
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
Alul pedig értékelheted... ha esetleg érted miről beszélek!
2013. ápr. 26. 10:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!