Ha, embert ölök akkor mi lesz velem?
Úgy értem, hogy a Biblia szerint mi történik velem??
A gyilkosságot meglehet bocsájtani? Vagy öröké a pokol bugyraiban fogok égni??
Azért kérdem, mert katonaként szolgáltam egy Amerikai alakulatban. És nem rég tértem haza külföldről. És érdekelne, hogy mit szol ehez a vallás.
Római Katólikus vagyok egyébként, de nem az egyházban hanem Istenben hiszek.
Ha háborúban ölsz ellenséget, az hivatalosan nem számít emberölésnek. Gondolj pl. Szent Istvánra.
A kérdés inkább az, hogy magadnak meg tudod-e bocsátani.
Ne haragudj, de vicces vagy: hívőnek vallod magad, de annyira nem ismered azt az egyetlen istenről szólónak mondott könyvet, hogy emberektől tudakolod a választ?
Azért tippnek olvasd át az újszövetséget, hátha találsz benne egy Saul nevű fickót.. ;)
Amúgy meg majd meglátod, hol kötsz ki.
Isten hívőnek vallom magam. Hiszek benne, de ez nem jelenti azt hogy bibliában is hiszek. Vagy hogy tudom mit ír pontosan. Igen embert öltem mert ez volt a feladatom. Ha nem lövök engem lőnek. Lényegtelen hogy parancsot teljesítek vagy más miatt tettem.
És igen én döntésem hogy katona vagyok, de nem egyszer gondoltam hogy szakmát kéne váltanom és letennem a fegyvert. De akkor mit kezdek az életemmel?? Nem hinném hogy munkát kapnék máshol. Van egy érettségim és 3 nyelv vizsgám, jó beszélek még +2 nyelvet és most?? Menjek biztonsági őrnek vagy portásnak. Akkor inkább döglök az 50 fokos melegben....
Ha itt tartunk, hogy furcsa a vallásunk, igen az. De még furcsább az iszlám. Alah megjutalmaz ha embert ölsz, ha felrobbantod magad és ezzel sok "hitetlent" magaddal viszel. Tényleg gáz ilyenek ellen harcolni.
Mindegy, én nem élvezettel húzom a ravaszt. De ez jutott nekem. Örüljetek, hogy ti "normális" munkát űzhettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!