Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha, embert ölök akkor mi lesz...

Ha, embert ölök akkor mi lesz velem?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy a Biblia szerint mi történik velem??

A gyilkosságot meglehet bocsájtani? Vagy öröké a pokol bugyraiban fogok égni??

Azért kérdem, mert katonaként szolgáltam egy Amerikai alakulatban. És nem rég tértem haza külföldről. És érdekelne, hogy mit szol ehez a vallás.

Római Katólikus vagyok egyébként, de nem az egyházban hanem Istenben hiszek.

2009. szept. 26. 10:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Ha háborúban ölsz ellenséget, az hivatalosan nem számít emberölésnek. Gondolj pl. Szent Istvánra.

A kérdés inkább az, hogy magadnak meg tudod-e bocsátani.

2009. szept. 26. 20:29
 12/22 A kérdező kommentje:
A háború mocskos dolog....
2009. szept. 26. 21:16
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Te jó ég!!!Ha bűnöst ölök, nem kerülök pokolba??? Miért Isten szemében,nemegyforma minden ember??? Tudod mi lesz veled, ha megölsz valaki, 15 év sitkó!!!!Szóval ha esetleg annak iején, én ölöm meg, pl.: Adolf Hitlert, akkor nem kerülök pokolba, hanem a mennyországba??? Mekkora hülyeségek ezek...
2009. szept. 27. 08:20
 14/22 Salx Narval ***** válasza:
Ha valakinek, összeférhetetlen az erkölcsi normáival az emberölés, az nem megy önkéntes katonaként harcolni.Ugyan már, hol érdekel ez téged? Ha érdekelne, nem lennél ott.Csak arra lennék kíváncsi, hogy mit szerettél volna hallani.Azt, hogy nemgond, jól teszed, vagy mit?Megbántad, ugyan már.Ha valamit őszintén megbánunk, akkor nem tesszük meg újból.Erre a kérdésre, magadban keresd a választ, de szerintem, tudod is.
2009. szept. 27. 10:45
 15/22 anonim ***** válasza:
A katolikus vallásban 7 halálos bűn van. Egyike ennek a gyilkosság, amit nem lehet megbicsátani. Azonban katolikus vallásban létezik a gyónyás szentsége, vagy intézménye. Ha megbántad, és tényleg megbántad, akkor meggyónod, a pap pedig megmondja, mit csinálj. Ha ez mind nem érdekel, akkor pedig imádkozz és rendes életet, hogy kompenzáld azt,amit tettél. Nyilván itt nem azért történt ez a dolog, mert élvezted és ezt akartad, ez paracs volt.
2009. szept. 27. 15:53
 16/22 anonim ***** válasza:
jesszus, szóval ha én lelövök egy embert egy megszálló háborúba és megbánom akkor semmi gond nincs? nah ezért szánalmas a ti kis vallásotok...értelmes érzelmi állapotú ember nem tud semmilyen mentséget az ember ölésre! kivétel ha az saját élete oltalmában tette. elvakult primitív barmok...
2009. szept. 27. 21:22
 17/22 anonim ***** válasza:
késő van már... :) szóval normális érzelmi állapotú... :)
2009. szept. 27. 21:23
 18/22 anonim ***** válasza:
Én úgy látom,hogy elég késő már ezen gondolkodni!Nem tudom,hogy mióta vagy katona de abban biztos vagyok,hogy amikor be-vagy leszerződtél katonának tudtad,hogy mi lehet a végeredménye annak ,ha kiküldenek valamelyik országba harcolni.Most az teljesen lényegtelen ebben a dologban,hogy parancsot teljesítettél,az Isten mindenkinek szabad akaratot adott,hogy eldöntse,hogy neki mi a jó és a rossz.Innentől kezdve ez már a te felelősséged.Az Isten előtt minden ember egyforma,úgyhogy lényegtelen,ha te vagy valaki más bűnösnek is titulálta az ottani áldozatokat akkor is embert öltél!Az Isten szemében már a fogantatás pillanatától élő személynek számít bárki,tehát már az is gyilkosságnak számít ha valaki elveteti a nem kívánt terhességét.Az Isten mindenkit számon fog kérni a tetteiért aztán majd ő, és egyedül csak is ő,mivel ehhez csak neki van joga és hatalma(nem a gyónást végző papoknak),fogja eldönteni,hogy kinek mi lesz a büntetése!Nagyon sajnálom,hogy ezt kellett írnom,de ez így áll a Bibliában.A saját tetteiért mindenki saját maga felel,példa erre Ádám és Éva.Hiába megtévsztette őket a sátán az éden kertben,mégis őket vonta felelősségre Isten ,mert szabad akaratukból döntöttek úgy ahogy,és nem kényszerítette őket senki arra,hogy egyenek a tiltott gyümölcsből.Ennek mi emberek isszuk most a levét,de erre nem akarok kitérni mivel nem ez volt a kérdés.Szóval ezért neked kellesz majd felelned,de ha még most szakítasz evvel az életmóddal,és megpróbálod Istennek teszően élni az életed akkor sokat javíthatsz az esélyeiden,mert az Isten hosszótűrő,türelmes ,irgalmas,és a legfontosabb az hogy SZERETI az embereket és azt szeretné,hogy mindenki megmentésben részesüljön,minnél kevesebben pusztuljanak el majd a végítéletkor!!Sok szerencsét ,erőt,és kitartást kívánok neked ehhez!
2009. szept. 27. 22:05
 19/22 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de vicces vagy: hívőnek vallod magad, de annyira nem ismered azt az egyetlen istenről szólónak mondott könyvet, hogy emberektől tudakolod a választ?

Azért tippnek olvasd át az újszövetséget, hátha találsz benne egy Saul nevű fickót.. ;)

Amúgy meg majd meglátod, hol kötsz ki.

2009. szept. 28. 10:28
 20/22 A kérdező kommentje:

Isten hívőnek vallom magam. Hiszek benne, de ez nem jelenti azt hogy bibliában is hiszek. Vagy hogy tudom mit ír pontosan. Igen embert öltem mert ez volt a feladatom. Ha nem lövök engem lőnek. Lényegtelen hogy parancsot teljesítek vagy más miatt tettem.

És igen én döntésem hogy katona vagyok, de nem egyszer gondoltam hogy szakmát kéne váltanom és letennem a fegyvert. De akkor mit kezdek az életemmel?? Nem hinném hogy munkát kapnék máshol. Van egy érettségim és 3 nyelv vizsgám, jó beszélek még +2 nyelvet és most?? Menjek biztonsági őrnek vagy portásnak. Akkor inkább döglök az 50 fokos melegben....

Ha itt tartunk, hogy furcsa a vallásunk, igen az. De még furcsább az iszlám. Alah megjutalmaz ha embert ölsz, ha felrobbantod magad és ezzel sok "hitetlent" magaddal viszel. Tényleg gáz ilyenek ellen harcolni.

Mindegy, én nem élvezettel húzom a ravaszt. De ez jutott nekem. Örüljetek, hogy ti "normális" munkát űzhettek.

2009. szept. 28. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!