Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha, embert ölök akkor mi lesz...

Ha, embert ölök akkor mi lesz velem?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy a Biblia szerint mi történik velem??

A gyilkosságot meglehet bocsájtani? Vagy öröké a pokol bugyraiban fogok égni??

Azért kérdem, mert katonaként szolgáltam egy Amerikai alakulatban. És nem rég tértem haza külföldről. És érdekelne, hogy mit szol ehez a vallás.

Római Katólikus vagyok egyébként, de nem az egyházban hanem Istenben hiszek.

2009. szept. 26. 10:30
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
54%

Ezzel én is ugyanígy vagyok, mármint hogy Istenben hiszek, nem az egyházban.

Szerintem ha megbánod, akkor Isten megbocsátja.

2009. szept. 26. 10:33
 2/22 anonim ***** válasza:
28%

Halálos bűn vagy mi...

Mondjuk ha a rossz, gonosz és ördögi palesztinokat gyilkoltad akkor szerintem kitüntetett helyed lesz a mennyben, ismerve ezt vagy akármilyen más vallást. :)

2009. szept. 26. 10:34
 3/22 anonim válasza:
0%
börtönbe kerülsz, ahol ha lehajulsz a szappanért akkor becsúszik hátulról neked a jó nagy f*sz(+pokolra ha meghalsz, ahol aztán mégjobban becsúszik a seggedbe a f*sz:D)
2009. szept. 26. 10:34
 4/22 anonim ***** válasza:
68%
Úgy tudom ha bűnöst, gyilkost ölsz meg, az nem bűn a legtöbb vallás szerint.(pl hóhér vagy)
2009. szept. 26. 10:39
 5/22 A kérdező kommentje:

Bűnöst ölök??

Nekünk ők a bűnösök, de nekik meg mi.

Kétlem, hogy bűnöst öltem volna.

Mert én elmentem egy idegen országba és betolakodónak számítottam, ő csak a hazáját védi. Magyarán ugyan olyan katona mint én. Ártatlanok vagyunk és parancsot teljesítünk.

Szóval, értelmét veszti a bűnös ölés szindróma.

2009. szept. 26. 11:15
 6/22 anonim ***** válasza:
halálos bűn az emberölés, de ha megbánod, akkor Isten megbocsát.
2009. szept. 26. 11:25
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért az jó dolog, hogy egyáltalán foglalkozol ezzel a gondolattal. Nyilván nem önszántadból tetted, hanem parancsot teljesítettél. Akkor ez volt a munkád. Az élet Isten szemében szent. Kioltása vérbűnnel terheli azt a személyt, aki elkövette. De ha őszintén megbánod, amit tettél, és ezzel összhangban élsz a továbbiakban (tehát nem folytatod a katonáskodást), akkor van esély arra, hogy a Teremtő Isten helyesnek találja a szívállapotodat, és megbocsát.
2009. szept. 26. 11:41
 8/22 anonim ***** válasza:

Jézus keresztre feszíttette magát, a Te bűneidért!

A dolog el van boronálva. Mármint, ha megbántad, és ezt Jézussal személyesen , imában meg is beszélted, kérd bocsánatát, köszönd meg áldozatát, és aztán élj békével!

Ilyen egyszerű!

2009. szept. 26. 12:10
 9/22 anonim ***** válasza:
91%

Valamelyik válaszolónak: bűnöst bűntelent ölni egyenlő bűn, nem csak Isten, de a törvény szerint is.A hóhért, míg volt nálunk, minden kivégzés után halálra ítélik emberölés miatt, és után a elnöki kegyelmet kap.

Kérdező: A te válaszod Jézus válasza. Bűn embert ölni, s ő megbűnhődött a te bűnöd miatt.

2009. szept. 26. 12:13
 10/22 A kérdező kommentje:

Persze, hogy bánom a tetteim, de ez a kenyerem a katonáskodás, nem fogom ott hagyni még egy ideig.

De, érdekes hogy a mi istenünk bünteti a gyilkosságot és bűnnek méri fel.

Még az Iszlám vallásban, nem. Ott ha megölsz valakit és még talán magaddal is végzel akkor Alah megjutalmaz.

2009. szept. 26. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!