Ha, embert ölök akkor mi lesz velem?
Úgy értem, hogy a Biblia szerint mi történik velem??
A gyilkosságot meglehet bocsájtani? Vagy öröké a pokol bugyraiban fogok égni??
Azért kérdem, mert katonaként szolgáltam egy Amerikai alakulatban. És nem rég tértem haza külföldről. És érdekelne, hogy mit szol ehez a vallás.
Római Katólikus vagyok egyébként, de nem az egyházban hanem Istenben hiszek.
Ezzel én is ugyanígy vagyok, mármint hogy Istenben hiszek, nem az egyházban.
Szerintem ha megbánod, akkor Isten megbocsátja.
Halálos bűn vagy mi...
Mondjuk ha a rossz, gonosz és ördögi palesztinokat gyilkoltad akkor szerintem kitüntetett helyed lesz a mennyben, ismerve ezt vagy akármilyen más vallást. :)
Bűnöst ölök??
Nekünk ők a bűnösök, de nekik meg mi.
Kétlem, hogy bűnöst öltem volna.
Mert én elmentem egy idegen országba és betolakodónak számítottam, ő csak a hazáját védi. Magyarán ugyan olyan katona mint én. Ártatlanok vagyunk és parancsot teljesítünk.
Szóval, értelmét veszti a bűnös ölés szindróma.
Jézus keresztre feszíttette magát, a Te bűneidért!
A dolog el van boronálva. Mármint, ha megbántad, és ezt Jézussal személyesen , imában meg is beszélted, kérd bocsánatát, köszönd meg áldozatát, és aztán élj békével!
Ilyen egyszerű!
Valamelyik válaszolónak: bűnöst bűntelent ölni egyenlő bűn, nem csak Isten, de a törvény szerint is.A hóhért, míg volt nálunk, minden kivégzés után halálra ítélik emberölés miatt, és után a elnöki kegyelmet kap.
Kérdező: A te válaszod Jézus válasza. Bűn embert ölni, s ő megbűnhődött a te bűnöd miatt.
Persze, hogy bánom a tetteim, de ez a kenyerem a katonáskodás, nem fogom ott hagyni még egy ideig.
De, érdekes hogy a mi istenünk bünteti a gyilkosságot és bűnnek méri fel.
Még az Iszlám vallásban, nem. Ott ha megölsz valakit és még talán magaddal is végzel akkor Alah megjutalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!