Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak itt volt katolikusok?...

Vannak itt volt katolikusok? Olyat keresek, aki csalódott az "egyházban".

Figyelt kérdés

Tehát volt katolikusok véleményét várom, nem ateistáét, meg Jehova Tanúját. Gúnyolódó, fröcskölődő véleményeket nem várok. Csak az érdekeltek írjanak.

Nagyon köszönöm. További szép napot.

2009. szept. 26. 09:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, hogy minden mocskot szeretni kell, de a származását senki sem választhatja meg. Az választás, ha valaki gonosz. Az nem választás kérdése, hogy zsidó, fekete vagy ázsiai.
2009. szept. 27. 16:13
 12/16 A kérdező kommentje:

Én nem voltam katolikus, csak egyszerűen érdekelt, hogy mit gondoltok. :-) Köszönöm a válaszokat. Sajnos nem vagyok járatos ebben a témában, tehát nyugodtan fejtegethetitek. Ezek szerint látjátok, hogy valami nem oké? És a reformációról mit gondoltok?

:-)

Ui.: Viperafajzatnak János nevezte őket. Hm? Vagy én emlékszem rosszul? Szerintem János...

Várom a válaszokat!

2009. szept. 27. 22:21
 13/16 anonim ***** válasza:

Én katolikus VAGYOK, valószínűleg nem az én véleményemet kérdezted, de azért leírom.

10 éve énekelek hazánk egyik sikeres gospel kórusában, ennek révén elég sok helyre eljutunk, eljutottunk már, külföldre is. Ismerek helyeket, közösségeket, embereket, szokásokat.

Tapasztalataim alapján az egyház úgy néz ki, hogy sok kicsi ember és sok kicsi közösség alkotja, akik nem egyformák, nem tökéletesek, vannak, akik jobban, vannak, akik kevésbé törekednek a jó célokat megvalósítani, és vannak, akik önös érdekeiket helyezik előtérbe.

Nem általánosítok, mert nem szabad, mert az egyházba ugyanúgy beletartozik Böjte Csaba és Teréz anya, mint azok az álszent képmutatók, akik miatt sokan csalódnak. Én azt mondom, hogy tudni kell szelektálni, és tudni kell észrevenni, kik azok, akik tényleg a jót és tényleg az igazi tartalmat képviselik. Akik miatt meg csalódnak emberek, azokra meg úgy tekintek, hogy nem igaz hívők, csak legfeljebb vallásosak, de igazából csak látszólag tagjai az egyháznak, szívben nem.

2009. szept. 28. 12:37
 14/16 A kérdező kommentje:

Szia utolsó válaszoló.

Köszönöm a válaszodat, egyáltalán nem baj, hogy írtál, sőt jó!

2009. szept. 28. 23:57
 15/16 anonim ***** válasza:
30%
Nem hiszem, hogy lenne isten. Ellenben hiszek vmi felsőbbrendűben, de az nem isten, hanem élet sors. :S
2009. szept. 29. 12:12
 16/16 anonim ***** válasza:

Pár link, amit figyelmedbe ajánlok, hogy elolvasd:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. okt. 26. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!