Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak itt volt katolikusok?...

Vannak itt volt katolikusok? Olyat keresek, aki csalódott az "egyházban".

Figyelt kérdés

Tehát volt katolikusok véleményét várom, nem ateistáét, meg Jehova Tanúját. Gúnyolódó, fröcskölődő véleményeket nem várok. Csak az érdekeltek írjanak.

Nagyon köszönöm. További szép napot.

2009. szept. 26. 09:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
80%
Én katolikus vagyok, de az Egyházzal van 1-2 fenntartásom. Nem véletlenül támadják sokan pont a Katolikus Egyházat és nemcsak a múltbeli cselekedeteik miatt. Én nem a pedofil papokat és álszent híveket hoznám itt fel, mert mindenhol van rossz ember is, ez nem az Egyház vagy a vallás hibája, hanem itt néhány teljesen logikátlan, az élettől és embertől messze elrugaszkodó törvénnyel van a gond, ami a vallásra szerintem nincs hatással. Pl. gondolok itt a cölibátusra, ami szerintem többet árt, mint használ, mivel a pap nem tud a házasság szentségében részesülni, így ő neki fogalma nincs a házasságról, párkapcsolatról, családról akármennyire is azt hiszi, hogy tud róla valamit. Szóval ilyen háttérrel hogy ad releváns tanácsot? Ettől nem lesz jobban Istené az élete. A földön is meg kell élni az életet. A Katolikus Egyházzal az a baj, hogy nem az átlag van kitalálva, hanem valamilyen remetének, mert más nem tudná betartani az összes törvényt.
2009. szept. 26. 10:01
 2/16 anonim ***** válasza:
78%
átlag = átlagemberre *, bocsánat
2009. szept. 26. 10:02
 3/16 anonim ***** válasza:
92%

Imhol vagyok! :)

Pontosan mire vagy kiváncsi, hogy miben csalódtunk?

Én igazából nem csalódtam, mert sosem éreztem magam Katolikusnak. Annak kereszteltek, nem én választottam.

Ellenben arra jó volt, hogy Istennek ajánlották az életem, Ő pedig gondoskodott róla, hogy megtaláljam Őt.

Én sosem hittem a Pápa authoritásában, sem a Máriakultuszban, sem az átváltoztatásban, de még a csecsemőkeresztségben sem. Szóval sokkal inkább voltam "protestáns", mint Katolikus.

Azóta sokmindent megismertem az egyházakról, felekezetekről (beleértve a modern egyházakat is), és ma már sehova sem számítom magam, egyszerűen Krisztushívő vagyok, vagyis az, amit a kereszténység igazából jelent. Igyekszem e szerint élni, engedelmesen betartani Isten Törvényeit (és csak az Övét) és minden lépésemben, döntésemben kikérni a véleményét, hogy követhessem az akaratát.

Meggyőződésem, hogy ma nincs "igaz" földi egyház, hanem Isten Népe jelen van mindenütt (még a Katolikusok között is). Vannak azonban krisztusi gyülekezetek :)

Ő megígérte az összegyűjtést, és ugyanúgy, mint a zsidók maradékát, a keresztények maradékát is összegyűjti.

Így már van értelme az összegyűjtésen kívül a "beoltásnak" és a "visszaoltásnak" is. Ráadásul más jelentést kap a "fussatok ki belőle én népem" felszólítás is.

Nagy Babilon a mai vallások és a világhatalom, mert ezek szoros kapcsolatban vannak, még ott is, ahol látszólag igyekeznek magukat távol tartani a közélettől. A háttérben ugyanis...

Ez nagyjából összeszedte a legfőbb pontokat, de ha össze kell foglalni, annyi, hogy a Bibliát ugyan az "Egyház könyvének" tekintik, mégsem tartják be, ami benne van. Az Egyház törvényei nem fedik Isten Törvényét. A tíz parancsolatot meghamisították, Isten szerepét átvették (vagyis a Pápának adták), emberek rendeleteit követik, ember itélkezik ember felett, vagyis nem hagyják Istennek, hogy Isten legyen.

Én próbáltam egy ideig beilleszkedni, de beleütköztem ezekbe az égbekiáltó igazságtalanságokba és a bálványimádásba. Egyszerűen nem maradhattam ott, mert az ember nem lehet kettős. Az Isten akarata ellen való.

2009. szept. 26. 10:22
 4/16 anonim ***** válasza:
94%

Én csalódtam az egyházban, bár még nem léptem ki és szerintem nem is fogok.

Legelőször ott amikor Mindszentyt elárulták, most meg képmutató módon tartják a megemlékezéseket róla.

Utána meg ott, hogy azóta folyamatosan lepaktálnak a hatalommal, a normális papjaiktól meg elhatárolódnak, de magától Krisztustól is elhatárolódnának ha kifizetődő lenne. Ugyanígy a magyar ősök közül is szerintük mindenki gonosz volt, aki nem volt vakbuzgó, a Báthory-félék meg a jófejek...hát no comment.

Harmadszor meg ott, amikor elfogadták a II. vatikáni zinsat határozatait, meg a zsidókat a mi idősebb testvéreinknek becézgetik. Árulók, bocs.

Prohászka óta az egyház halvány valamije önmagának. Szabadkőmőves bűnbanda.

Ja, offolásra, okosításra nem vagyok kíváncsi, ez a véleményem, pontozz le, de ne magyarázz...

2009. szept. 26. 10:46
 5/16 anonim ***** válasza:
75%

Azt írod, hogy csalódtál, mert "a zsidókat a mi idősebb testvéreinknek becézgetik".

Én épp ezt nem szeretem a Katolikus Egyházban...nagyon sok katolikus megvet más vallásokhoz tartozókat és magát felsőbbrendőnek tartja. Hol a szeretet?? Nem ez a lényeg? Én ilyen kijelentések után nem nevezném magam akármilyen vallásúnak sem...

2009. szept. 26. 10:48
 6/16 anonim ***** válasza:
4%

"Én épp ezt nem szeretem a Katolikus Egyházban...nagyon sok katolikus megvet más vallásokhoz tartozókat és magát felsőbbrendőnek tartja. Hol a szeretet?? Nem ez a lényeg? Én ilyen kijelentések után nem nevezném magam akármilyen vallásúnak sem"

He öcsém látom csak nem bírtad ki hogy ne szóljá be. Én meg tudod mit nem bírok? Amikor valaki megszabja hogy hogy legyek keresztény, mettől és meddig. A magam módján vagyok az, és ne ugasson bele senki ha egy mód van rá. Mellesleg ha szerinted a kereszténység lényege csak a szeretet, akkor olvass még utána mert amiről te beszélsz az egy szociális klub célja, vagy az ensz-é, de nem egy vallásrendszeré. Azt is megsúgom a kereszténység nem egyenlő a pacifizmussal. Ja, lehet szidni a "csúnya" keresztes lovagokat, csak meséld már el miért voltak csúnyák? Háború volt, az arabok ugyanúgy öldököltek. A "sötét középkor" fogalmát is a zsidó "intellektualitás" propagandája nevezte el sötétnek. Kicsit meglepődnétek ha visszamennétek abba a korba. Ja, nem tudtak írni olvasni de az értelmi szint magasabb volt, a popinákban napirenden voltak filozófiai viták. Most mindenki tud írni-olvasni és a színvonal? Lent a sárga föld alatt. Ennyit erről.

Ha te meg annyira toleráns vagy akkor légyszíves toleráld hogy nem vagyok toleráns. Nem tudod? Akkor apám te sem vagy toleráns. A különbség csak az, hogy én nem játszom a szentet.

2009. szept. 26. 10:59
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Engem katolikusnak neveltek, vallásos vagyok, hiszek Istenben, tisztelem a Biblia tanításait, de nem érzem magam igazán katolikusnak. Nekem van egy saját értékrendem, ahhoz igazodom, aszerint élek. Istennel ápolom a kapcsolatot, az egyházzal kevésbé, inkább az életmódomat igyekszem a Bibliában leírtakhoz igazítani, mint hogy különböző egyházi személyek talpát nyaljam. Szerintem ez többet ér, mint az, hogy valaki folyton papokkal beszélget, katolikus tévéműsorokat néz, katolikus rádiót hallgat, kívülről fújja a zsoltárokat meg a szenténekeket, meg persze ezreseket dobál a templomban a perselybe, hogy lássa a többi hívő, hogy ő mennyire vallásos, de amint kilép a templomból, megy pletykálni, hazudozni, lenéz másokat, stb.
2009. szept. 26. 11:01
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
10:59: én nem mondtam, hogy a katolikus vallásnak csak a szeretet a lényege, de ez az egyik alaptétele. Enélkül nem megy, mert hogy tudsz bárkit is szeretni, ha gyűlölet van benned? Egyébként megköszönném, ha nem hívnál öcsinek meg apának, mert nő vagyok.
2009. szept. 26. 11:04
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nekem nagy csalódás minden egyház. Krisztus a szeretetért szónokolt, és az én véleményem szerint csak segítő tanásokat adott akkor, amikor mondta, hogy hogyan kell élni. De az egyházakban ma már egyáltalán nem a szeretet és az elfogadás, megbocsátás a lényeg. Pedig Krisztus is ezt akarta.
2009. szept. 27. 13:57
 10/16 anonim ***** válasza:

"0:59: én nem mondtam, hogy a katolikus vallásnak csak a szeretet a lényege, de ez az egyik alaptétele. Enélkül nem megy, mert hogy tudsz bárkit is szeretni, ha gyűlölet van benned? Egyébként megköszönném, ha nem hívnál öcsinek meg apának, mert nő vagyok."

NEm volt szándékomban megsérteni, ne úgy vedd, de a te véleményed akkor is más. Amúgy igen, a szeretet az alaptétele, de mi értéke van a szeretetnek ha nyakló nélkül mindenkinek osztogatod? Vagy az ördögöt is szeretnünk kéne? Ne mondja senki hogy ördög nem létezik! Ha nem materiálisan, de szellemileg mindenképpen! Hogy ne létezne? Akkor lopás sem létezik meg gyilkosság sem? Abszurd, ugye. És igen, gyűlölet van bennem, az iránt ami szerintem rossz és helytelen, de ez még nem ütközik a kereszténységgel. A jót szeretni kell, de nem a rosszat. Jézus sem arról volt híres, hogy annyira szeretgette volna a farizeusokat, vagy akkor merő szeretetből nevezte őket viperafajzatoknak? Igen, szeretni kell, de nem korlátlanul, és nem minden mocskot.

2009. szept. 27. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!