Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szoktatok imádkozni?

Szoktatok imádkozni?

Figyelt kérdés
És ha igen, mennyire érzitek fontosságát?

2013. ápr. 22. 20:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Keresztény vagyok, szoktam imádkozni és szerintem nagyon fontos. Jézus szerint is fontos, külön Ő tanított meg minket a Mi Atyánk-ra. Fontos, hogy imádságainkban a kéréseinket Isten felé, dicséretekkel és hálaadással tárjuk fel.

Szeretek imádkozni, nem csak azért mert kapok, hanem azért is, mert amikor imádkozok akkor teljesen meg feledkezem a gondjaimtól, reménységgel tölt el és mit mondhatnék még, felüdítő érzés :D

De ezt csak az tudja igazán átérezni aki átadta Jézusnak az életét és ugyan úgy osztozkodik a szeretetben az embertársaival, mint ahogy a mi Mennyei Atyánk osztja meg velünk az Ő feltétel nélküli szeretetét :)

2013. ápr. 23. 00:24
 12/18 anonim ***** válasza:
Sajnos nem elég gyakran, pedig fontosnak érzem. Igyekszem visszaszokni a minden esténkénti imádkozásra. Régebben így tettem.
2013. ápr. 23. 01:17
 13/18 anonim ***** válasza:

Tisztelt válaszoló.

A teremtő mindenkit meghallgat, és válaszol rájuk.

a választ pedig nem azonnal lehet érezni, hanem akkor amikor az események úgy alakulnak, hogy kedvezően érintsék az életedet.

Az ima mint írtam, tisztelet teljes beszélgetés vele, mint egy nagyon jó baráttal.

S bármit kértem is vagy mondtam, is a megfelelő időben meg is jött a válasz rá, a megfelelő módon.

amire nem, az azért, mert vagy nem látja még időszerűnek, hogy segítséget nyújtson benne, vagy azért, mert nincs szükségem a kért dologra, csak én tartom fontosnak.

ezek az Én gondolataim, mint ahogy az első gondolatok is belesulykolás, vagy agymosás, nélkül.

S ha esetleg be is másolnék egy gondolatot idegen forrásból, annak az lehet az oka, mert egyet értek vele, és szebben nem tudnám elmondani.

Mások is idéznek gondolatokat verses kötetből, vagy könyvekből, s nem azért mert nincs saját gondolatuk, hanem azért, mert egyetértenek és a sajátjának érzi azt.

Tisztelettel Katy Weaver

2013. ápr. 23. 03:27
 14/18 anonim ***** válasza:

"A teremtő mindenkit meghallgat, és válaszol rájuk. "

Csak gondoljatok bele: ha be akarnál menni a Fehér Házba, hogy beszélj Obamával, akkor fel tudod-e hívni csak úgy telefonon? Persze, hogy nem! De ha történetesen Obama lánya, vagy fia vagy, akkor meg fel tudod hívni, szinte bármikor. Be is mehetsz hozzá. Az Élő Istennel miért lenne másképp?

Ez nem igaz, abban az értelemben legalábbis, hogy Isten figyelembe venné mindenkinek az imádságát.

Sokan imádkoznak, de sohasem találnak meghallgattatásra. Ennek pedig az oka az, hogy vannak az imádság meghallgatásának olyan feltételei is, ami sokaknál kizárja, hogy meghallgassák.

pl. 24. Zsoltár mondja: Ki mehet fel az Úr hegyére, ki állhat meg szent helyén? Csak az ártatlan kezű, tiszta szívű, aki nem sóvárog hiábavalóság után, nem esküszik hamisan. Áldást nyer az ilyen az Úrtól, igazságot a szabadító Istentől.

De sok más helyen is olvashatunk erről.

Az imádság egyébként nagyon fontos és nagyon jó is. A pszichológiai előnyei is nyilvánvalóak és bizonyítottak, de ettől sokkal többről van szó.

Nekem sok olyan tapasztalatom volt már, amit nem lehet megmagyarázni egyéb úton-módon, hogy véletlen történt volna.

Anyukám pl. agyinfarktust kapott, és az egyik kezét alig bírta mozgatni. Imádkoztunk érte, és elmúlt a fájdalom, ma is normálisan tudja használni a kezét. VOlt az orvosnál, aki megkérdezte tőle, mit csinált, mire mondta, hogy imádkoztunk. Az orvos is megerősítette, hogy helyrejött az agyának az a része, és mondta, hogy helyesen tettük, ő is szokott imádkozni:)

Anyukám egyébként az orvosok szerint már 25 éve halott. Konkrétan meghalt, újraélesztették, majd kómában feküdt. Később több műtétje volt, egy olyan is, amire 5% esélyt kapott, hogy túlélje. Túlélte, ma is él!

De pl. múlt héten volt nálunk Allen Buchanek bácsi is, aki fiatalkorában felrobbant az autójában. Összeégett és kómába esett, az orvosok azt mondták, esélye sincs. Majd, amikor mégis életben maradt-amire senki sem számított, elkezdtek vele foglalkozni.

A műtétek során kétszer is megállt a szíve: 5+17 percig volt halott, és mindenféle agykárosodás és szívkárosodás nélkül élte meg. Az orvosok nem hitték el, és mondták, hogy ő az egyetlen ilyen ember, akivel ez megtörtént! Amikor elhagyta a kórházat, állva tapsoltak a nővérek és az orvosok a kórház aulájában.

Csak két példa, akiket személyesen is ismerek. És ettől több is van. Ezek persze nem minden nap történnek, elég ritka. Max. az életed során 1-2 ilyen eset, ha történik szerintem. De ettől még léteznek.

Ezek lehetnek "véletlenek" is, de nem hiszek abban, hogy ekkora véletlenek történnek.

Egyébként meg jó dolog imádkozni. Lehet ez olyan is, mint egy sóhajtás, csak kiszakad belőled napközben egy gondolat. Vagy órák hosszat is imádkozhatsz, akár egész éjszaka is, mint a Bibliában a gyülekezetek. Minden formája jó.

2013. ápr. 23. 08:55
 15/18 anonim ***** válasza:

Az imádság lényege számomra az, hogy a problémáimat a nevén nevezem, így nem csak egy "negatív gondolat foszlány" marad, amit esetleg nem tudok megoldani, hanem konkretizálom a bajaimat, és így realistábban átlátom, hol hibáztam. (ha másokba keresem a hibát, akkor már most feladhatnám az életemet, mert mindig fogok találni, de nem mások miatt élek... )

Az Istentől való "kérés" részét az imádságoknak ott rontják\rontom el sokszor, hogy ÉN akarom meghatározni, hogy milyen módon legyen jelen Isten az életemben. Varázslatot, trükköt, kézzel fogható eredményt AKARUNK Istentől, hogy bizonyítson... Olyan ez, mintha (ha Obamával példáloztunk) bemennénk az elnöki irodába, és azt mondanánk: "Te! Feka csávó! Ha te vagy az elnök, akkor varázsoljál már ide nekem egy ferrárit!..." Alázat nélkül kihajítanak az irodából... Most jöhet a kötözködés, hogy "be sem jutnál Isten irodájába*..."

Itt a nagy trükk! :) Isten szeret, és fogad minden embert, aki be akar menni az irodába. Ha alázat nélkül mész, akkor is kapsz egy leckét, hogy legközelebb alázattal menj.

Isten eszköztára hatalmas, és úgy is válaszolhat, ahogy nem is gondolnád, egy imádságodra, de ehhez elfogadás, hit, és alázat kell. Anélkül csak hasztalan "akaratoskodás" az imádság.

Persze Isten tanít, és leckéket ad, hogy fejlődjünk, és MINDEN tettét a szeretet vezérel!

2013. ápr. 23. 09:23
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem vagyok kereszteny, sot, meg abban sem vagyok biztos, hogy hiszek Istenben, de minden este imadkozom. Bar csak a Miatyankot tudom :) En is inkabb a pszichologiai jelentoseget erzem. Szerintem a vallasokban az imak, szertartasok es az agykontroll, autogen trening, egyeb relaxacios technikak lenyege ugyanaz. Az imadkozassal egy masik szintre kerulsz, ami segiti a relaxaciot es megnyugvast hoz. Ha valaki meg is hallgatja, az egy plusz hozza :) Engem mindenesetre megnyugtat.
2013. ápr. 24. 08:29
 17/18 anonim ***** válasza:
Igen. :) Nagyon szeretek imádkozni és enélkül az életemet el sem tudnám képzelni. Régebben nagyon ritkán imádkoztam volt hogy direkt nem volt hogy csak elfelejtettem de éreztem hogy ez így nem lesz jó és ha imádkoztam is csak gyorsan hogy letudjam. Kb.3-4 hónapja értettem meg hogy Istennl (Égi Atyámmal+Jézussal)való beszélgetés nagyon fontos.Ez olyan mintha nem beszélnél az apukáddal sokáig és utána ráébredsz hogy ez így nem mehet tovább. És hogy eddig mért nem imádkoztam? Mert nem tartottam létszükségletnek.És ez szörnyű hiba volt.Azóta már befogadtam Jézust megváltómnak és átadtam neki az életem .És azóta érzem Isten szeretetét.És tudom hogy meghallgatja imáim és válaszol is rá ha Ő úgy látja jónak.Mostmár az Ő gyermeke vagyok ÖRÖKKÉ. :D
2013. júl. 1. 14:05
 18/18 anonim válasza:
Azok éreznek remenytelenseget akik nem imadkoznak?? Pont hogy forditva. Nekunk nem kell másnak könyörögni, sírni es másnak mondani a bajainkat hogy valami szarság jobbra forduljon. Mi teszünk erte. Es ti? Elintézitek annyival hogy valaki talpát nyalogatjátok es ugy van bennetek hogy ti mindent megtettetek. Ha lenne Isten sajnalnam hogy a sok barom gondját neki kell megoldani mert ők lustak ra.
2018. aug. 8. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!