Ha majd megválasztják az új pápát, fognak érte imádkozni pl. a református templomokban is? Ez mennyire szokás?
Én nem értek hozzá, nem vagyok vallásos.
De azt tudom, hogy mindenki elküldi majd neki a jókívánságait. Nemcsak az országok vezetői, hanem más vallások főméltóságai is.
Tehát ha ez megvan, miért ne emlékezhetnének meg erről az eseményről más templomokban is?
Mikor II. János Pál haldoklott, még muzulmánok is imádkoztak érte.
Ezért gondolom, hogy most, az új pápa beiktatásakor miért is ne imádkozna érte mindenki?
A reformátusok nem imádkoznak külön a pápáért, ez a katolikusok dolga. Bizonyára köszöntötték is, de a reformátusoknak nincs országok felett álló központja, "csak" egy Világszövetségük.
A reformátusok rendszeresen imádkoznak a betegekért, szegényekért, az országért, és vezetőiért is.
A református egyház teljesen független a katolikus egyháztól, tehát indifferens, hogy ki a pápa református szemmel.
Csak annyira lényeges információ, mint pl egy katolikus számára, hogy kik a magyarországi püspökök a református egyházban.
Ettől eltekintve érdekesség egy református számára is, hogy ki a pápa, ahogy az is érdekes információ volt, hogy pl ki lesz az amerikai elnök, de közvetlenül nem érint minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!