Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Több kérdés Jehova tanúkhoz?

Több kérdés Jehova tanúkhoz?

Figyelt kérdés

Van jó pár kérdésem Jehova tanúkhoz a nevem fel is tüntettem. Azért kérdezek ilyeneket, hogy minél többet megtudhassak róluk és ha netán találkoznék egyikükkel akkor meg tudjam mondani nekik a tutit.

A kövező kérdéseim ebből a válaszból erednek amit az egyik kérdésemnél adtak:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..

"Jehova Tanúi erősen hisznek a démonokban. Sőt, úgy tartják, 1914 óta a démonok sokkal intenzívebben tevékenykednek, akkor vettetett le ugyanis szerintük Sátán a Földre. Úgy tartják, a démonok tárgyakhoz kötődhetnek.

Pl. ha valaki Jehova Tanúja akar lenni, és volt mondjuk szentképe a falon, vagy egy kereszt, vagy régi énekeskönyve, ezeket mind meg kell semmisítenie, ha Tanúként akar megkeresztelkedni. (Szerintük „démonosak” lehetnek pl. az ilyen keresztény vallásgyakorlathoz köthető tárgyak!)"

Ezekkel a sorokkal kapcsolatban az 1. kérdésem:

Ha csak 1914-ben vettetett le a Sátán a földre akkor hogy a francba lehet az, hogy már előtte is volt bűn.

2. kérdésem:

Ha a démonok tárgyakhoz kötődnek, akkor miért van az, hogy egyes embereket meg tudnak szállni? (ezekről a jelenségekről tudomásunk van az Újszövetségből)

3. kérdésem:

A démonok mit esznek a keresztény tárgyakon? Úgy értem: ha tudják a démonok, hogy egy kereszténynek a tárgyak semmit sem érnek akkor miért pont azokba "költöznének bele"?

4. kérdésem:

Hogyan keresztelkedik meg egy tanú? Nem Jézus nevében? És ha igen, akkor ilyen alkalommal hogyan fordulnak Jézushoz? Hogyan néznek Ő rá?

5. kérdésem:

Ha a JT-k csak is Jehovához fordulnak mindenféle esetben akkor az általam említett 4. pont alapján mi jogon fordulnak egyszer csak Jézushoz, ha számukra Jézus csak egy jelentéktelen "angyal"? Mert az, hogy szerintük Jézus csak egy angyal én szerintem ezzel lenézik Jézust és jelentéktelenné teszik Őt szívükben.

A válaszokat és megértéseteket a sok JT kérdéssel kapcsolatban előre is köszönöm!

2013. ápr. 21. 13:41
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

"Egyébként te nem jóban voltál egy Katy nevű tanúval még múltkor?"

Ha jól válaszolnak meg egy kérdést, akkor azt mondom: Igen ezt jól mondtad igazad van!

Viszont ha mérget találok a válaszaikban/elméleteikben akkor megmondom, hogy: Ebben nincs igazatok.

2013. ápr. 21. 14:33
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

Jó csak azt hittem, hogy szerelmes lettél bele, csak összetörte a lelked és most a tanúkon vezeted le a feszültséget.

Nem tudom, hogy honnan jöhetett ez a téveszmém:D

2013. ápr. 21. 14:40
 13/20 A kérdező kommentje:
Semmi baj testvér :)
2013. ápr. 21. 14:44
 14/20 anonim ***** válasza:
85%

Én tegnap olvastam el ezt a blogot, van ezeknek bajuk elég:

jehovatanui.blog.hu

2013. ápr. 21. 16:14
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

"Úgy gondolják, hogy az Isten által ihletett Bibliában hibák vannak és nem helyes mindenhol a nevét kihagyni stb, na ezzel pontosan azt feltételezik, hogy Isten képes hibát véteni, holott Ő tökéletes!"

Te sportot űzöl abból, hogy hazugságokat írj a Tanúkról, hogy kiforgasd a hitüket??? Ez nem kérdés akart lenni, mert már nem egy helyen látom ugyanezt a marhaságot. Választ is kaptál rá a Biblia alapján, vajon miért értetlenkedsz?

Az Istentől ihletett bibliában természetesen NEM VOLTAK hibák, de ma nem áll rendelkezésre ezekből egyetlen példány sem. Csak sok-sok másolaton és fordításon átesett Szentírásaink vannak. Ezek a másolók és fordítók pedig nem voltak ihletettek, hanem tökéletlen emberek voltak, akik többségében a legjobb tudásuk szerint végezték a Biblia másolását, és fordítását. Sokszor azonban befolyásolta őket a saját vallásuk szerinti teológiai látás, ami sok (időközben leleplezhető) változást eredményezett a korábbi kéziratokhoz képest.

De ezt a Biblia nem is tagadja, hogy lesznek ilyenek. Nem véletlen, hogy a Jel. végén figyelmeztet is erre. Isten nem a tévedést, vagy az ártó szándékot akadályozta meg, hanem azt, hogy véglegesen megsérüljön, érthetetlenné váljon az Írás. Így aztán a lelkiismeretes helyreállítás napjainkra kiváló eredményt adott. Lesznek még nagy meglepetések az egyházak tagjainak, de nagyrészt már ismerhető a bibliai igazság.

1. Sátán befolyása a lázadás óta létezett, de az égből csak a két nagy világégés elején lett levetve, az eredmény közismert.

2. Miért? Az ember nem fizikai "test"? Semmi ellentmondás nincs ebben.

3. Nem mondta senki, hogy "beleköltöznek" szó szerint, kötődnek hozzájuk, mivel azok, akiket befolyásolni szeretnének, azok is erősen kötődnek ezekhez. De teljesen mindegy, hogy hogyan - egy a lényeg: a magukat kereszténynek tartók vallásos "segédeszközeiről" (valójában bálványairól) semmiképpen sem mondhatjuk el, hogy "semmit sem érnek" a tulajdonosainak!!! Sőt.

4. "Az Atya, Fiú, szent szellem nevében", azaz elismerésével. Nem csak Jézus nevében, gondoltad volna?!

5. De jó is lenne a buta "szerintem"-ek helyett, ha egyszer a pontos forrásból utánanéznél a tényeknek. Miért nem kutatsz, mielőtt mellébeszélsz?

Jehova Tanúi szerint Jézus NEM "jelentéktelen" személy, még akkor sem, ha nem "egyenlő" egy pogány eredetű mitikus háromságistenségben a Mindenhatóval!

Mellesleg nem hozzá imádkozunk, hanem csakis a Bibliával összhangban Jézus Atyjához. Pl. Róma 15:5-6.

2013. ápr. 21. 17:29
 16/20 A kérdező kommentje:

"1. Sátán befolyása a lázadás óta létezett, de az égből csak a két nagy világégés elején lett levetve, az eredmény közismert."

Bocsi, de ezt valahogy nem tudom elhinni. Amikor megakadt a szemem ezen a mondaton, egyszerűen már nem bírtam továbbolvasni.

2013. ápr. 21. 19:38
 17/20 anonim ***** válasza:
89%

4: "Az Atya, Fiú, szent szellem nevében"

Hivatalos forrás alapján pontosítanám, szó szerint mit mondanak a Tanúk keresztelkedéskor, ami eléggé elgondolkodtató:

*** w06 4/1 ’Menjetek és képezzetek tanítványokat, megkeresztelve őket!’ ***

A két keresztelkedési kérdés:

1) JÉZUS Krisztus áldozata alapján megbántad-e bűneidet, és átadtad-e magad JEHOVÁnak, hogy az ő akaratát cselekedd?

2) Megértetted-e, hogy önátadásod és megkeresztelkedésed Jehova Tanújaként, Isten SZELLEMtől irányított szervezetének tagjaként azonosít téged?

Kiemelés tőlem.

2013. ápr. 21. 22:09
 18/20 anonim ***** válasza:
40%

Kedves Válaszoló

Még mielőtt valaki ki találná, hogy kapcsolatom van a kérdezővel,

Nem ismerem a kérdezőt személyesen, és nem hiszem, hogy a kérdező is foglalkozna, egy Tanúval.

Más részt valamivel idősebb vagyok a kérdezőnél, bár a korát nem tudom, de a szavaiból ítélve fiatal emberről van szó.

Én pedig már a 46. évemet taposom.

A válasz pedig a biblia adja meg a kérdéseidre amit a Tanúk is használnak, és nem mi találtuk ki.

1.

Valaki már válaszolt erre a kérdésre. a Bűn nem 1914.-ben jött be a világba, hanem Ádám idejében még az éden kertben.

Ha elolvasod a Mózes 1. könyv 3. részét, ott láthatod hogy az addig tökéletes ember hogyan vált Isten ellenségévé lázadóvá Sátán segítségével.

A 2. választ is megadta valaki már.

Sátánnak nem feltétlen kell egy tárgy ahhoz, hogy megszálljon valakit.

DE mivel az okkultizmust a spirituális dolgokat mint "valláshoz" tartozó liturgiát Ő találta ki, ezért van hogy a tárgyakhoz is ragaszkodnak.

3. A démonok nem költöznek bele tárgyakba, de mint a hamis vallások részei, mint fent említettem Sátán hozta létre ezeket a "vallásokat" ezért ragaszkodnak hozzá, és ezek nem Keresztény tárgyak.

A keresztények nem tartanak "tárgyakat" az imádathoz.

(János 4:24) 24 Az Isten Szellem, és akik őt imádják, azoknak szellemmel és igazsággal kell imádniuk.. . .

Egy Tanú a Máté 28:20 vers alapján keresztelkedik, és nem csak a fiú nevében, hanem a vers szerint Az Atya a Fiú, és a szent szellem nevében.

Vagyis tudja és elismeri, milyen hatalma van Jehovának, valamint érti és elfogadja, mi a szerepe Jézus Krisztusnak Jehova szándéka megvalósulásában (Zsoltárok 83:18; Máté 28:18). Azzal is tisztában van, mi a szerepe Isten szent szellemének, azaz tevékeny erejének (1Mózes 1:2; Galácia 5:22, 23; 2Péter 1:21).

Az Atya nevében

keresztelkedésre jelölt személy elismeri égi Atyánk helyzetét és hatalmát. Elismeri, hogy Jehova Isten a Teremtőnk, „a Legfelségesebb az egész föld felett”, és az egész világegyetem korlátlan Uralkodója (Zsoltárok 83:18, NW [83:19]; Ézsaiás 40:28; Cselekedetek 4:24).

A Fiúnak nevében’ megkeresztelkedni azt jelenti, hogy a jelölt elismeri Jézus helyzetét és hatalmát mint Isten egyetlen-nemzett Fiáét (1János 4:9). Akik alkalmasak a megkeresztelkedésre, azok elfogadják, hogy Isten Jézus által gondoskodott „váltságról . . . cserébe sokakért” (Máté 20:28; 1Timóteus 2:5, 6). A keresztelkedésre jelölteknek azt a „magasabb állást” is el kell ismerniük, amelybe Isten a Fiát felmagasztalta (Filippi 2:8–11; Jelenések 19:16).

a szent szellemnek nevében”

? Ez azt jelzi, hogy a keresztelkedésre jelölt személy elismeri, hogy a szent szellem Jehova tevékeny ereje, melyet Jehova többféleképpen felhasznál szándékának megfelelően (1Mózes 1:2; 2Sámuel 23:1, 2; 2Péter 1:21). Akik alkalmasak a keresztelkedésre, azok elismerik, hogy a szent szellem segít nekik megérteni „az Isten mélységes dolgait”, végezni a Királyság-prédikáló munkát, és megteremni a szellem gyümölcsét, más szóval kimutatni a „szeretetet, örömet, békét, hosszútűrést, kedvességet, jóságot, hitet, szelídséget, önuralmat” (1Korintus 2:10; Galácia 5:22, 23; Jóel 2:28, 29).

Jézus korai követői világosan különbséget tettek Isten, Krisztus és a szent szellem között. A tanítványokat 1. az Atya nevében, 2. a Fiú nevében és 3. a szent szellem nevében keresztelték meg, nem pedig egy Háromság nevében.

Az imát pedig Jézus megmutatta, hogy Istenhez intézzük az Ő nevében.

Nem Jézushoz imádkozunk hanem Jehova Istenhez, aki akkor hallgat meg ha Jézus nevében kérjük amit kérünk vagy mondunk, mert Ő a közben járó Isten és az emberek között

(János 14:13) 13 És amit csak kértek az én nevemben, meg fogom tenni,. . .

(János 15:16) . . ., hogy bármit kértek is az Atyától az én nevemben, megadja nektek.

(János 16:23) . . .Bizony, bizony mondom nektek, bármit kértek az Atyától, ő meg fogja adni nektek az én nevemben.

ő az egyedüli csatorna, akin keresztül Isten áldásai eljutnak hozzánk és az egész emberiséghez, János evangéliuma folyton szemünk előtt tartja ezt

S ezzel megválaszoltam az 5. kérdésedre is.

Jézus nem egy jelentéktelen angyal, s ezt soha egyetlen Tanú sem állította.

Ő a közvetítő ahogy írtam.

Egyébként pedig Jézus királyi hatalmat kapott Jehovától ezer évre, amit majd Jézus vissza ad az atyjának..

Jézus egyben a gyülekezetek feje, Ő irányítja azt.

(1Korintusz 15:28) 28 Mikor pedig minden alávettetett neki, akkor maga a Fiú is aláveti magát Annak, aki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenkinek.

Nos ha Ádám nem vétkezett volna, akkor most Jézus mint személy soha nem jött volna képbe, mert nem kellett volna megváltóként megszületnie, hanem maradt volna arkangyal, vagy is az angyalok fejedelme.

Tisztelettel

Katy Weaver

2013. ápr. 22. 01:41
 19/20 -B ***** válasza:

Először is nem vagyok Jehova tanú és nem vagyok teljesen tisztában azzal, hogy miket hisznek, vagy mi van. Nekem a Biblia az alap és kész. Csak abban bízom meg, és eddig mindig bebizonyosodott, hogy jól tettem :D Mindannyiunknak szimplán a Biblia kell hogy legyen az alap. És látom, meg írtad is, hogy nagyon jól szeretnél tudni beszélni egy JT-val, ha találkozol egyel. De nekem olyan furinak tűnik ez az egész, amit művelsz! Bármennyire jó szándékkal teszed is! Ugyanis ez az ige jutott eszembe erről:

"Határozzátok el szívetekben, hogy nem gondoltok előre a védekezésre, mert én adok nektek szájat és bölcsességet, amelynek nem tud ellenállni, vagy ellene mondani egyetlen ellenfeletek sem." (Lk 21,14-15)

Ezt Jézus mondja a tanítványoknak, amikor arról beszél nekik, hogy ne féljenek attól, ha bíróság meg a törvény elé vezetik őket. Nem mondtam, hogy te félsz. De ebben is az a lényeg, hogy nem TUDSZ helyesen felelni, ha nem Isten Lelke adja meg, mit hogyan mondj. Akkor és ott. Készülhetsz rá rengeteget! De Jézus ugyanezt tanácsolja ma is nekünk, mint akkor a tanítványoknak: "Határozzátok el szívetekben, hogy nem gondoltok előre a védekezésre"

Ugyanezt tudom neked én is tanácsolni, mint testvéred: semmi okosat nem tudok mondani, csak max arra tudok rámutatni, hogy a Bibliában mit mond Isten. Kb ez lenne az egyházi emberek dolga is. Ők sem tudnak gyakorlatilag semmit TENNI, mert ők is csak bűnös emberek. Márpedig "Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint" (Zsolt 1,1)

Ez a tanácsom sem fog semmit sem érni, hacsak nem Isten volt az, aki mindvégig mellettem állt amíg írtam, sőt, előtte adta a gondolatot, hogy válaszoljak, közben eszembe juttatta az igéket, stbstb. :)

"A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő tanít majd meg titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek." (Jn 14,26)

Aztán itt van amivel kezdtem más helyen is:

"Amikor a zsinagógákba a hatóság és a felsőbbség elé hurcolnak titeket, ne aggódjatok amiatt: hogyan vagy mivel védekezzetek, vagy mit mondjatok, mert a Szentlélek abban az órában megtanít majd titeket arra, amit mondanotok kell.” (Lk 12,11-12)

2013. ápr. 22. 21:16
 20/20 anonim ***** válasza:
11%
Emberek! Gondolkozzatok már, hogy mit írtok! Olyanokat ne írjatok már másra, amit magatoknak se kívántok!! És Jehova tanúi hisznek a háromság tagjaiban, de az a három nem egy. És ha kicsit jobban érdekelne titeket megnéznétek régebbi Bibliákat... katolikus vagy káldi... benne van Isten neve!! Jahve formájában, tehát Istennek van neve!
2013. ápr. 25. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!