14:22
Kedves "vitapartnerem". Már megint sikerült jól félreértelmezned, és elferdítened a dolgokat, de már megszoktam tőled. Gondolom szándékos a dolog.
Nem azt mondtam, hogy máshol nincs halálbüntetés, hanem azt, hogy amelyik muzulmán országban vallási törvénykezés van van (márpedig a legtöbben az van) ott az jár a hitből való kitérés esetén. És ehhez nem kell radikális országnak lenni, mint pl. Afgán, vagy Irak. Nehéz megérteni a dolgokat, mi?
Amit példaként írtam, arra írtam is, hogy tudom, hogy nem mindenkire áll a dolog, de egy igen tipikus példa, amit ráadásul személyes tapasztalatból szereztem, tekintve, hogy több muszlim országban dolgoztam évekig, rengeteg különböző nemzetű, és mindenféle vallású emberrel. Lehet, hogy több muzulmánt ismerek mint te.
De mondjuk New York-ban, vagy Londonban is találkozhatsz egy csomó "paki" taxisofőrrel, biztos nem azért mert amúgy ők tudósok civilben. Afgánoknál kb 50% az analfabetizmus, mégis mindenki vezet autót. Elmegy mondjuk az UAE-be, lefordíttatja a jogsiját, és máris mehet taxizni. A legtöbb gazdag arab országban indiaiak (többnyire muzulmánok), bangladesiek, pakisztániak a taxisofőrök. Ez megint csak tény, nem az én véleményem. Lehet, hogy te nem jártál ezekben az országokban, és neked nincs tapasztalatod a valóságról, azért vagy ilyen frusztrált amikor szembesülsz ezekkel a dolgokkal. Ezt nem bántásból írom, hanem tény. Nincs szakmájuk, nem értenek semmihez, taxit vezetni jók lesznek, kb így állnak a dologhoz ők is, és az is aki felveszi őket dolgozni. Akinek van a szakmája az természetesen más munkakörben dolgozik. Az a baj, hogy olyan görcsösen akarod védeni őket, ahogy még ők maguk sem. Még velük is el lehet ezekről a dolgokról beszélgetni, csak veled nem.
"Már megint sikerült jól félreértelmezned, és elferdítened a dolgokat, de már megszoktam tőled. Gondolom szándékos a dolog. "
hobbim szándékosan félreértelmezni dolgokat.
az persze mellékes, hogy a szegény keresztény országokból érkező bevándorlók sem a túlképzett kategóriába tartoznak általánosságban. meg valahogy enm hallani, hogy menekülének a buta arabok az egyesült emírségekből, inkább nyugatról vándorolnak oda élni az emberek. vagy például qatar, a világ leggazdagabb országa, ahol a bevándorlók meghaladják az őslakosokat, HDI-je meghaladja a magyar életszínvonalt, vagy furcsa mód taiwanon, ahol magas a nemzeti iq szint, alkalmaznak halálbüntetést, vagy az usa, a világ 3. legmagasabb HDI-jével halálbüntetéseket szab ki, esetleg kína, ami pont ateista állam, évi 2000 embert végez ki...
például a muszlim többségű országok első 10 leggazdagabb országában nem fordult elő hitehagyásért halálbüntetés, bár 2ben névlegesen törvényben van, de gyakorlatilag nincs tudomás ilyen esetről. sem iránban, ami 2. leggyilkosabb ország kína után, de még szomálisában sincs ilyen, pedig az nem egy békés hely most.
míg mondjuk meglepő mód afganisztánban, ahol a kormány bizonyos területeket enm tud felügyelni és terroristák irányítják az országot, van halálbüntetés homoszexualitásért, hitehagyásért, meg pakisztánban, ahol háború folyik kashmirért, szintén van.
és akkor említsünk meg olyan országokat, mint botswana, ahol 71%keresztény, de halálbüntetés jár lázadásért, etiópiában 63% kereszténységgel halálbüntetés az alkotmánnyal való szembeszegülésért, vagy thaiföld buddhista többségű ország vesztegetésért is halálbüntetést kínál, meg úgy mellékesen az összes halálbüntetést a világon felülmúlja a kanai többezres kivégzések száma egy ateista kommunista országban, pl csalásért, kalózkodásért, vagy nemzeti szimbólumok elleni cselekedet, mégsem zavar annyi embert, mint évi 1-5 ember 1-1 arab országban...
szóval hagyjuk ezeket az általánosításokat. külön nem térek ki minden közhelyre, nem fogok órákat itt tölteni irkálással meg kutatással, csak rávilágítottam pár konkrétumommal, mennyi baromságot hordtál itt össze.
inkább te vagy a frusztrált, azért fújod állandóan ezt a nótát. van egy hülye fóbia, hogy jönnek a muszlimok és elfoglalják csodás nyugati világunk, ezért retteg a sok keresztény, meg xenofób nacionalista.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!