Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A szomszédunkba Jehova Tanúi...

A szomszédunkba Jehova Tanúi építenek imaházat. Ti hogyan viselkednétek?

Figyelt kérdés
nekem semmi bajom ezzel a felekezettel, a térítési látogatásaikat leszámítva, szóval nem vagyok Jehova ellenes. De ma a faterom átment bemutatkozni a főmuftinak, mire ő úgy mutatkozott be, hogy : "Jehova Tanúja". Erre mondhatnám, hogy oké, most már tudom mi a vallásod, de a nevedre voltam kíváncsi. Most mutatkozzunk be mi katolikusok úgy, hogy "Jézus testvére" ?
2013. ápr. 19. 18:24
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
a hivatalos papírokon Imaház szerepel, de nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy nem azért írom ezt le, hogy bárkit felbosszantsak, hanem mert tényleg az van odaírva. hogy te mit hiszel, v gondolsz azt már nem tudhatom, de olvasni azért még tudok...
2013. máj. 1. 16:10
 22/26 anonim ***** válasza:

Hát igen. Itt a fórumon én is leírtam a tapasztalataimat. Olyan válaszok érkeztek többségében, hogy rájuk ez nem jellemző, élénk a fantáziám, vagy ha igaz lenne amit leírtam.... pedig minden egyes szó igaz volt.

Itt se akarnak neked hinni, hogy imaház van a papíron.

Azóta szinte most válaszolok először a tanukkal foglalkozó kérdésre, és utoljára is.

Ahogyan az ezos rovatba írnák, ne etessük a trollokat.

Akik már megjárták velük úgyse fognak neked írni, mert úgyis csak nekik lehet igazuk,és fölösleges veszekedésbe nem megyünk bele.

Egyetlen egy tanu se fog neked hinni, hogy imaház van a papíron, az már kérdés hogy és ezt elhiszem. De ez lényegtelen is, hogy más mit gondol, vagy hogy mi van a papíron. Ami a lényeg, hogy továbbiakban nem lesz velük semmi gondod, dolgod, és békességben tudtok egymás mellet élni. Az meg ne zavarjon, hogy nem tudtad meg a nevét. Ismerősők/barátok úgyse lesztek szerintem.

Mindenesetre jó egymásmellet élést, és békességet kívánok!

Ha gondolod írj privátba.

2013. máj. 1. 19:36
 23/26 anonim ***** válasza:

De azok a hivatalos papírok nem a Tanúktól származnak - ha jól értettem.

Te kedves kérdező, biztos, hogy egyről beszélünk? Nem kereszt van a tetőn? :)) Na jó, csak vicc volt.

2013. máj. 1. 19:45
 24/26 anonim ***** válasza:

De azok a hivatalos papírok nem a Tanúktól származnak - ha jól értettem.

Hát ezt meg miből sikerült levonnod?

Te kedves kérdező, biztos, hogy egyről beszélünk? Nem kereszt van a tetőn? :)) Na jó, csak vicc volt.

Értem, olyan hüly@ének nézed a kérdezőt, hogy nem tudja milyen vallás épít mellette vallási termet. Ha még szeme sincs mert nem lát el a tetjéig mert biztosan rövidlátó?

De ezeket csak viccből írod? Na jó. Biztosan egy egoista csak neked lehet igazat ember lehetsz. Na jó, csak vicc volt!

2013. máj. 1. 19:52
 25/26 anonim ***** válasza:

Jehova Tanúi gyakran használnak kettős vagy többes nyelvezetet ugyanazon dolog megnevezésére: ilyenkor a belső szóhasználat más, mint a külső. Pl. sajtós, sajtó felvigyázó, sajtóosztály felvigyázó = Jehova Tanúi Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának igazgatója, Magyarországi Jehova Tanúi Egyház szóvivője [korábban]

Ebben az esetben az építési terveken, hivatalos engedélyeken valószínűleg az „imaház” megnevezést használták, hogy a külvilág jobban értse, és nehogy azt gondolják, hogy valami Habsburg vagy Horthy emlékház épül.

Belső ill. hivatalos megnevezés: Királyság-Terem

Külső ad hoc megnevezés: imaház

2013. máj. 3. 00:24
 26/26 anonim ***** válasza:

A kedves kérdező megfogalmazása:

"A nekünk elküldött építéshatóság által kiadott papírokon is megnevezésként imaház szerepel."

Ezért mondtam, hogy nem a Tanúk hivatalos dokumentuma szerint. Egyébként a testvérek sem sűrűn neveznek "imaháznak" egy Királyság Termet, mert megtévesztő elnevezés, ezen kívül nem pontosan (és elégségesen) a rendeltetéséről szól - csak erre akartam felhívni a figyelmet.

2013. máj. 3. 00:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!