A szomszédunkba Jehova Tanúi építenek imaházat. Ti hogyan viselkednétek?
Hát igen. Itt a fórumon én is leírtam a tapasztalataimat. Olyan válaszok érkeztek többségében, hogy rájuk ez nem jellemző, élénk a fantáziám, vagy ha igaz lenne amit leírtam.... pedig minden egyes szó igaz volt.
Itt se akarnak neked hinni, hogy imaház van a papíron.
Azóta szinte most válaszolok először a tanukkal foglalkozó kérdésre, és utoljára is.
Ahogyan az ezos rovatba írnák, ne etessük a trollokat.
Akik már megjárták velük úgyse fognak neked írni, mert úgyis csak nekik lehet igazuk,és fölösleges veszekedésbe nem megyünk bele.
Egyetlen egy tanu se fog neked hinni, hogy imaház van a papíron, az már kérdés hogy és ezt elhiszem. De ez lényegtelen is, hogy más mit gondol, vagy hogy mi van a papíron. Ami a lényeg, hogy továbbiakban nem lesz velük semmi gondod, dolgod, és békességben tudtok egymás mellet élni. Az meg ne zavarjon, hogy nem tudtad meg a nevét. Ismerősők/barátok úgyse lesztek szerintem.
Mindenesetre jó egymásmellet élést, és békességet kívánok!
Ha gondolod írj privátba.
De azok a hivatalos papírok nem a Tanúktól származnak - ha jól értettem.
Te kedves kérdező, biztos, hogy egyről beszélünk? Nem kereszt van a tetőn? :)) Na jó, csak vicc volt.
De azok a hivatalos papírok nem a Tanúktól származnak - ha jól értettem.
Hát ezt meg miből sikerült levonnod?
Te kedves kérdező, biztos, hogy egyről beszélünk? Nem kereszt van a tetőn? :)) Na jó, csak vicc volt.
Értem, olyan hüly@ének nézed a kérdezőt, hogy nem tudja milyen vallás épít mellette vallási termet. Ha még szeme sincs mert nem lát el a tetjéig mert biztosan rövidlátó?
De ezeket csak viccből írod? Na jó. Biztosan egy egoista csak neked lehet igazat ember lehetsz. Na jó, csak vicc volt!
Jehova Tanúi gyakran használnak kettős vagy többes nyelvezetet ugyanazon dolog megnevezésére: ilyenkor a belső szóhasználat más, mint a külső. Pl. sajtós, sajtó felvigyázó, sajtóosztály felvigyázó = Jehova Tanúi Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának igazgatója, Magyarországi Jehova Tanúi Egyház szóvivője [korábban]
Ebben az esetben az építési terveken, hivatalos engedélyeken valószínűleg az „imaház” megnevezést használták, hogy a külvilág jobban értse, és nehogy azt gondolják, hogy valami Habsburg vagy Horthy emlékház épül.
Belső ill. hivatalos megnevezés: Királyság-Terem
Külső ad hoc megnevezés: imaház
A kedves kérdező megfogalmazása:
"A nekünk elküldött építéshatóság által kiadott papírokon is megnevezésként imaház szerepel."
Ezért mondtam, hogy nem a Tanúk hivatalos dokumentuma szerint. Egyébként a testvérek sem sűrűn neveznek "imaháznak" egy Királyság Termet, mert megtévesztő elnevezés, ezen kívül nem pontosan (és elégségesen) a rendeltetéséről szól - csak erre akartam felhívni a figyelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!