A szomszédunkba Jehova Tanúi építenek imaházat. Ti hogyan viselkednétek?
Először is az előttem válaszolónak (56%-os) adnék egy hasznos tanácsot: kezeltesse az idegbetegségét, mert komoly szervi bajai is lehetnek a sok idegeskedéstől.
Nem ez az első idegbajos hozzászólása.
A kérdést feltevőtől megkérdezném, hogy melyik városban épül királyság terem.
Kedves 12-es hozzá szóló.
Nos ha azt állítanám, hogy mindent tudok az hazugság lenne.
ezen kívül, sokszor történt, hogy a Tanúknak tettek fel kérdést, és egyéb hithez tartozó emberek még is betértek választ adni, és egyetlen Tanú sem írt ilyen hangnemben, hogy mások ne írjanak, sőt, miért ne írhatnának, szólás szabadság van.
Más részt nem vagyunk rasszisták, mivel 239. országban minden nemzetből való emberek tartoznak Isten szervezetéhez, és szeretettel tartjuk egymással a kapcsolatot.
S a szeretet amit Jézus tanított, nem támogatja, hogy ár kit gyűlöljünk, vagy megvessünk, mert nem értenek egyet a biblia pontos tanításával.
Ítélkezni nem a mi hatás körünk.
A szeretet gyakorlása az amiért felkeressük az embereket Bibliai témájú beszélgetésre, De kötelezni nem vagyunk hivatottak senkit be vonszolni Jehova szervezetébe, ha önként nem akarja.
Aki ide ebbe a hitbe tartozik azok közül senkit nem rángattak ide a fülénél fogva, mindenki szabad döntése alapján tartozik ide, és ha nem ért egyet valamivel, szabadon távozhat.
A válaszomat pedig azért írtam, mert a gyűlölet szítása kedvéért, sokan folyamodnak hazugsághoz, csak hogy az amúgy sem kedvelt imádatunk amit képviselünk mocskolódás tárgya legyen.
CSak egy eset a Zsidókkal kapcsolatban, hogy amikor kitört a Pestis, rájuk fogták, hogy ők mérgezték meg a vizet, és a vallomást csaltak ki kegyetlen kínzásokkal egy Zsidó emberből, hogy vallja be.
Aztán kiderült, hogy a Patkányok okozták a fertőzést, de bocsánatot senki sem kért ettől az embertől.
Nos ha valaki ismeri a Tanúkat, az tudja hogy egyetlen háború, vagy zendülés, és egyéb ember ellenes tett nem írható a számlájukra.
Sőt Támadások céltáblái a mai napig is jól lehet annyira ebben az országban még nem mint máshol, ahol le is mészárolják a Testvéreinket családostul.
Sajnálom, hogy a prédikálás miatt rossz hírnevet szereztünk egyes embernél, de sérelem senkit nem ért még azért mert nemet mondott, a biblia tanítására.
Sőt magam nevében elmondhatom beképzeltség nélkül, hogy jó kapcsolatnak örvendek a szomszédaimmal akikkel még segítséget is nyújtunk egymásnak ha arra Kerül a sor.
Tisztelettel Katy Weaver
Talán még annyit, hogy a százalékos növekedés nem mindig egyforma országoktól eltérő.
Jézus nem a mennyiséget nézi, hanem a minőséget, neki nem kellenek olyan emberek akik félszívvel vannak irányában, neki teljes szívűség kell ami egész embert kíván erre az életre.
S ha már a növekedést érintetted, azt már nem írtad ide, hogy a testvérek világ szerte több mint 8. millió emberrel vannak kapcsolatban, akik még most teszik meg az első lépéseiket az igazság pontos ismeretének elsajátítására.
Tisztelettel Katy Weaver
normálisak, felfogják a "nem" szó jelentését.
Sajnos sokan nem! tudják a szó jelentését.
Katy Weaver minden tiszteletem, egy valamit megtehetnél, ha lesz rá lehetőséged.
Menj el másik városba ahol nem ismernek. Találkozz tanukkal, azt mond magadról hogy köszönöm nem érdekel. Tedd ezt kitartóan. Esetleg hozzátehetnéd hogy más vallású is vagy.
Kíváncsi lennék a te véleményedre. Mert nem így viselkednek mint ahogyan leírod.
Szerepjátékcserére mit szólnál?
"S ha már a növekedést érintetted, azt már nem írtad ide, hogy a testvérek világ szerte több mint 8. millió emberrel vannak kapcsolatban, akik még most teszik meg az első lépéseiket az igazság pontos ismeretének elsajátítására. "
Ezt el tudom képzelni. Ebbe a számba a több éves zaklatás is szerepel, mert úgyebár nem :)
Hiába vagyok velük udvarias, mondom hogy katolikus vagyok erre éveken át jönnek. Mi meríti ki szerintetek a zaklatás fogalmát? Vasárnap délután, érdekli is őket, ha vendég van, ép egy hatalmas munka kellős közepén vagyok, a váratlan betoppanás órákon át való itt tartózkodás bejelentés nélkül, ez ám az illem!
Több éven át szidják a vallásomat. Mit szólnának, ha én is ugyanezt tenném, az én meggyőződésemmel? Biztos ujjongnának, és örülnének. Ha másik vallást nem ismerik el, legalább ne szidnák, és a Nem szót, meg lehetne érteni.
De végre le tudtam rázni, sok próbálgatás után.
Mondhattam nekik bármit,úgyis mondták a betanult szöveget.
Ajánlom mindenkinek.
Elnézést, de most sürgősen el kell mennem! Találkozót beszéltem meg! Ezt a nemet megértik. Csoda. Több próbálkozás után fel is fogják, a nem! jelentőségét.
Ha valaki nem ért a szóból, akkor meg kell neki mutatni, hogy mit is jelent.
Az is felháborított, amikor a tanú ismerősöm eljött hozzánk. Félve engedem be, ha nem akarja a vallását rám erőltetni, de mint emberrel beszélgetnék. Ezt alalposan ki is használta. Kapupa legalább öt perces beszélgetésnél, Csak baráti beszélgetés folyt. Erre behívtam, (megnyugodva, hogy nem téríteni jöt, mert nem úgy ért ide!:)
Hát ekkora naívságot!!!
A legnagyobb igyekezetemre egy fél mondat baráti beszélgetés nem volt.
Pár perc múlva sürgősen el kellett mennem. (akárhova)
Természetesen felfogat, hogy miért azóta se áll velem szóba.
Egyesség nagy elvárás? Hogy ne csalafinta módon jussanak be? Jöjjön azért amiért beengedem. No mindegy.
Kedves válaszoló
Voltam Székesfehérváron, Alsó Perén, Lókúton,
Zámolyon,Veszprémben, Hajdúszoboszlón,Budapesten:Csepelen,8.kerületben, Kőbányán,Lőrincen
S Isten kegyelméből szeretnék még más hova is eljutni az országon belül De semmi olyat nem tapasztaltam ami negatív lett volna.
Az tagadhatatlan, hogy nem vagyunk egyformák, és Hidd el kedves kérdező, hogy mi is emberek vagyunk, dolgozunk gyermeket nevelünk, mint ahogy bárki más, számlákat kell fizetni, betegségek is adódhatnak a szervezetünkben, stb
S bár igen sok nehézség ér minket is, De próbálunk mosolyogni, ami sokszor nekünk sem megy.
Megértem ha esetleg olyan Testvérrel találkoztál aki valamiért egy kicsit szomorú, vagy fáradt, s Talán neked sem volt ép jó kedved.
De többnyire nem ez a jellemző.
Tisztelettel Katy Weaver
Kedves 16-os válaszolónak ajánlanám azt a módszert, hogy ne ítélje el előre Jehova Tanúit, hanem próbálja megismerni és megérteni őket. De NE mások, pl. a szomszéd, vagy a szellemi vezetője szemüvegén keresztül, hanem a SAJÁT meggyőződésével, a saját ismerete alapján. Mert ha ezt nem teszi meg, addig mindig csak kívülálló lesz, akit alkalomadtán majd fel kell keresni a Biblia igazságával, és utána megint csak jöhet a Tanúk bírálása, mocskolása, hogy így nem értenek a szóból, meg úgy nem értenek a szóból...!
Ha megismerte a bibliai tanításaikat, és még mindig nemet mond, tegye! De ne előítéletből, felületes ismeretek alapján, vagy éppen ami oly gyakori, másokra hallgatva.
Kedves kérdező, az "imaház" nem pontos kifejezés, Jehova Tanúi általában nem így hívják a Királyság Termüket, hivatalosan pedig semmiképp. Másképpen sokkal pontosabb, talán a Tanúk "gyülekezeti, összejöveteli helyének" hívni. Legfeljebb egyes Tanúk azért fogalmazhattak így, hogy egy kívülálló is értse, milyen célt szolgál a terem.
Egyébként amikor elkészül, ki is van írva egy táblára, hogy "Jehova Tanúi Királyság Terme", tehát egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!