Mi a véleményetek arról, hogy szeptembertől kötelező lesz a hittan az általános iskolában?
Az én lányom 5 évesen már tudja, hogy nem a gólya hozta. 2 másodpercen belül bármilyen kérdésére igaz választ kap az internetről.
Akkor mi értelme van a kötelező hittan oktatásnak??
Nem hiszek Istenben. Van hitem, de nem másban. Hanem saját magamban, mert Nekem és egyedül kell felnevelnem a lányom.
Vannak egyházi iskolák, ha a Kedves szülő tanittatni akarja hittanra, irassa oda, vagy járassa különórára.
Én nem szeretném egyikre sem járatni a gyermekeimet!
Megfelelő erkölcsi nevelést tudok adni a gyermekeimnek,és úgy is gondolom,hogy ez a szülő feladata és kötelessége lenne,sajnos az más kérdés,hogy nem minden szülő teszi ezt.
De hiába fogják az iskolában tanítani neki,ha otthon nem lát mást csak erkölcstelen viselkedést!
A hittannal meg az a baj,hogy milyen vallású hittan lesz.Azt nem tudják megoldani,hogy minden felekezet megtartsa a saját hittan óráját,és biztos,hogy nagyon sok szülő nemfogja engedni,hogy más vallású hittantanár tanítsa a gyermekét.Gondolom ezért lehet majd választani a kezző között.
25: Ó persze, akkor megint vissza lehetne hozni a kötelező kisdobos és úttörő szervezeteket, kötelező szovjet himnusz hallgatással, elvégre ki lehetett bírni azt is.
Nem értem, hogy amíg valaki a közösségi együttélés szabályait betartja, addig mit kell cs.szegetni azzal, hogy mit gondol.. Persze, menjen hittanra, nem lesz baja. Nem, nem lesz, de ha valaki nem akar, akkor mi a tökömért nem lehet békén hagyni??????
Szia!
Én is hallottam erről, de ezen kívül lehet választani az erkölcstant is. Az egy kicsit hasonlóbb, mint az illemtan, de nincsenek annyira elmélyülve benne, hogy ide tedd a villát oda meg a kést.. Szóval ha nem vagy istenhívő, akkor én azt ajánlom.. :)
Szlovákiában, ahol élek már 20 éve (a 90' évek elején) be lett vezetve ez a hittan/etika rendszer. Előtte is jártam hittanra - a templomba, hétköznap délutánonként. A bátyám hasonló körülmények között, ugyancsak járt hittanra, annyi nehezítéssel, hogy volt olyan tanár, aki a templom közeli lakását arra használta fel, hogy jegyzetelje, hogy melyik gyerek megy hittanra/misére, és azokat az iskolában,ezért elverje (szó szerint!)
A felekzeti probléma megoldásra került tudtommal, külön vannak hitoktatók a különböző.felekzetek számára (és azok képzése is eltérő)
Amellett, nem tudom, hogy mennyit ér ez az iskolai hittan! Az unokahugom nemrégen volt elsőáldozó. Fél évvel az elsőáldozás előtt fogalma sem volt olyan dolgokról, mint gyónás, bűn, stb! (ehhez hozzátartozik, hogy a bátyámék elváltak, és az anyja nemhívő református)
Eltelt 10 év és màr egyértelmű, hogy mennyire haszontalan ez az egész.
A vallàs maradjon a templomban, de semmiképp ne legyen kötelező, valamint ezzel egyidejűleg adjàk ki a sok büfé diplomàt mint pl. teológia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!