Mi a véleményetek arról, hogy szeptembertől kötelező lesz a hittan az általános iskolában?
Az én lányom 5 évesen már tudja, hogy nem a gólya hozta. 2 másodpercen belül bármilyen kérdésére igaz választ kap az internetről.
Akkor mi értelme van a kötelező hittan oktatásnak??
Nem hiszek Istenben. Van hitem, de nem másban. Hanem saját magamban, mert Nekem és egyedül kell felnevelnem a lányom.
Vannak egyházi iskolák, ha a Kedves szülő tanittatni akarja hittanra, irassa oda, vagy járassa különórára.
Őszintén?
Ha így gondolkodsz, akkor a lányodból biztosan nem lesz hívő. Mivel az iskola csak egy része az életünknek, a gyerek sokkal többet tanul otthonról.
Az iskola hatása és a nevelés csak akkor eredményes, ha a szülő együttműködik vele. Ez lesz a hitoktatás gyengéje is, hogy ez sokszor nem valósul meg.
Attól senkiből nem lesz hívő, hogy heti 1-2 óra hittanra jár. Viszont az állam hozott egy ilyen törvényt, ebből kell kihozni a lehető legjobbat.
Kérdés az is, hogy melyik vallás tart hitoktatást?
Még aki vallásos, az sem akarja más vallású hittanra járatni a gyerekét.
Ez az egész Rózsika hülye ötlete.
Szia!
Gondold csak végig, hogy a természettudományos oktatás, amely világnézetileg szintén nem semleges, milyen régóta uralja az oktatást és egyeduralmáért senki nem ágál és ez csak azért van így, mert már megszoktuk.
Lehet majd választani erkölcs és hittan között. Érdekes módon az ateisták mind a kettő ellen ágálnak, pedig legtöbbször a kedves szülő nem tud erkölcsöt tanítani.
A hittannal sem értem mi a bajod, legalább többet tudna, mint te. Van egy minimális ismereti és kulturális elvárás, amit tudás nélkül nem lehet megközelíteni.
Nekem az a legnagyobb bajom ezzel, hogy az állami oktatás keretén belül az államnak joga van beleszólni, hogy mi legyen a tantervben. Namármost a hittan órán elhagzottakba ezek után beleszólhat-e vagy sem?
A másik az, hogy megnéztem az erkölcstan tantervet és a katolikus hittan 12 évfolyamos tantervét, az előbbi tök érdekes, nem árt egy tanulónak sem (van benne vallástörténet is, a nagyobb vallásoké), míg a hittan az Jézus, Isten, Jézus, Jézus....
Azzal sokkal inkább van gond (nem kicsi, hanem brutálisan orbitálisan nagy), hogy mit keres egy 5 azaz ÖT éves gyerek az interneten??????????????????????
Én ezzel nem értek egyet, és hidd el, sokkal többet árt, mint a hittan!
Úgyhogy elég álszent ez a hozzáállás.
24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!