Hogy kell kérdezni Istentől?
Szerintem Isten nem vallasokban lehet megtalalni.
Nezd meg a nagy tanitokat.Mind maguktol jottek ra az igazsagra.Buddha,Konfuciusz,Mohamed,Jezus (es itt most nem mennek bele a legendakba,ami vagy igaz,vagy nem),Mozes,stb...meg sorolhatnank egy millio tanitot,de ha megnezed a tobbseget,sokuk mind a maguk erejebol talalt ra az igazsagra.
Ezt kellene tennunk,nem vallasok utan kecmeregni,hanem nekunk,a sajat modunkon keresni Istent.
Kiprobalhatunk kulonfele modszereket is,amiket peldaul az elottem szolo emberek leirtak.De csinalhatjuk ugy is,mint pl.Mohamed,imadkozva es meditalva.
Legyunk kreativak.
Es ne menjunk bele abba,ki a hulye-ki nem az,kinek van igaza-kinek nem,mindenki jarjon a sajat utjan,es ha az emberek majd utana akarnak nezni mas vallasoknak,es a tenyeknek,majd utananeznek,nem szabad senkit sem eroltetni a hit-valtoztatasra,mert mindig elfajul a dolog.
Tiszteljuk egymas vilagkepet,es keressuk meg a mi magunk modjan Istent.Persze,lehet mashogy is csinalni,ez csak egy javaslat,mindenki tegyen ugy,ahogy neki kedves.
De a kerdesre valaszolva,szerintem csinald azt,amit Mohamed:imadkozz Istenhez es meditalj.Nem vagyok muszlim,de szerintem ez egy hatasos modszer lehet.
Aha, viszont azok akik maguktól jöttek rá a "nagy" tanokra nem mást hajtogatnak, mint alap kliséket: Ha jó vagy jobb helyre kerülsz, ha rossz vagy rossz helyre. Isten a legfőbb lény, ő teremtett mindent. Az emberek egyenlőek.
Egyszóval sablon szöveg!
Amikor azt mondod, hogy maguktól jöttek rá, én helyesbítek: maguk találták ki, és akkor már cseppet se ugyanazt jelenti.
A zsidó ősvallás (ez az ószövetségi rész), az óbabiloni mitológiából és óegyiptomi mondakörből származik. A keresztény tanok pedig a zsidóból. Az állítólagos jézusi tanokat pedig a kisebb vallások használják fel.
Pl: Az özönvíz szinte mindegyikben feltűnik, amit csupán pár ember élt túl. Ez előfordul a Gilgames-eposzban is.
Érdekes, hogy a vallások zömében szerepel egy kígyó is, legyen szó az édenkerti kígyóról, vagy arról amelyik megette Gilgamest, vagy az egyiptomiak főgonoszáról Apofiszról (érdemes megfigyelni, hogy hangzásban olyan, mint a görög Apollyon isten, akit szárnyas angyalnak ábrázoltak). Ez lett lényegében a keresztények Sátán.
A sémi isteneknél Baal volt a főisten és mivel a zsidók utálták a többi vallást, ezért lényegében Baalt mint negatív figurát tüntették fel. A keresztes háborúkban pl: Baphomet imádása miatt irtotta ki a templomos lovagságot a papság. Közben meg csak mert féltették a hatalmukat.
Baphomet név a Baalból ered. Baalból nevezték el lényegében Beelzebubot is, mint ördögöt... nem túl nagy kreativitással.
Egyszóval bárki-bármikor kitalálhat egy vallást, még nem lesz kiválasztott réteg tagja.
Keresztény 33,32%
Római Katolikus 16,99%
Protestáns 5,78%
Ortodox 3,53%
Anglikán 1,25%
Muzulmán 21,01%
Hindu 13,26%
Buddhista 5,84%
Szikh 0,35%
Judaizmus 0,23%
bahá’í 0,12%
egyéb vallás 11,78%
nem vallásos 11,77%
ateista 2,32% (2007)
Amúgy több ezer vallás és szekta van. És ne feledjük, hogy a mostani világvallások is kezdetben csupán szekták voltak. A keresztények is bujdostak a rómaiak elől. A hit akkor a legrosszabb, ha szorgalommal és fanatizmussal párosul, mert akkor még azt is elhiszi az ember, amit amúgy pár órája saját maga talált ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!