Hogy kell kérdezni Istentől?
Semmi nem biztos, ezt is meg kell tanulni... A csendben szólal meg leginkább, persze máskor is előfordul.
Szentignáci lelkigyakorlatokon meg lehet tanulni meghallani, amit mond...
Kedves Kérdező.
Csatlakozom, a 10-es válaszoló-hoz.
A Bibliában az élet minden területére leíratott egy út mutatót, mikor mit kell tenned.
De van mikor a szolgáit használja fel a válaszadásra, ez így volt az Ó korban is amikor prófétákat használt, üzenet küldésre egy kérdéssel kapcsolatban.
Tisztelettel Katy Weaver
Szavak nélkül kérdezel és szavak nélkül válaszol.
Ha szavakkal válaszol, az nem más, mint a saját elméd.
15., én nem olvastam a törölt válaszoldat, de az lehetett vele a fő probléma, hogy nem a kérdésre válaszoltál.
-Hogy kell kérdezni Istentől?
-Nincs Isten.
Körülbelül annyira adekvát ez a válasz, mint ha arra a kérdésre, hogy hogy kell mákos tésztát főzni, azt válaszolnád, hogy nincs itthon mák.
Oké, hogy nincs itthon mák, tökéletesen megértem az álláspontodat, de a kérdező ettől még nem tudta meg azt, hogy hogy kell mákos tésztát főzni...
Hehe, jó volt olvasni! Kimondottan szórakoztatott, mert vicces. Nem mondtam, hogy bölcs vagyok, okos és látó... de te kimondottan hülyének tűnsz! Nem hajtok senkivel se szembe az autópályán... még ha csak egy hasonlatról is van szó. A kérdező feltett egy kérdést, amire én válaszoltam. Ha azt tette volna fel, hogy hogyan lehet kinyerni a napfényt az uborkából szintén azt mondanám hogy már pusztán a kérdés is hülyeség, hát még a válaszok melyben garantálnak, hogy igen ki lehet nyerni. A hasonlatodban viszont tényleg volt igazság. A vallások egy a tömegek által kreált illogikus gondolatrendszer. A hit ugyebár egy belső hang, de a vallás ezzel szemben mint tömegcikk állítja be. Hisz a hit nem épp az ember egyéni gondolat magvacskája? Ha egy pap/lelkész/buddhista szerzetes, akárki elmond neked valamit és te azokat a tanokat tartod be, az már nem is hit, hanem rád tukmált valami, talán észre se veszed, már is a rabja vagy! Ha benned van a vágyódás ez után, akkor fogékonyabb vagy erre. A különböző egyházak, szekták, felekezetek nem feltétlenül a pénz után vágyódnak, hanem hogy tudjanak egy olyan réteget maguknak tudni, akikre bármikor számíthatnak. Bizonyíték erre a keresztes hadjáratok, vagy a spanyol és portugálok hadjáratok az amerikai őslakosok ellen, vagy a magyar ősvallás felszámolásáról.
Vallás vallásnak farkasa!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!