Mi visz rá egy magyar nőt arra hogy felvegye az iszlám vallást?
Egyszerűen nem értem mért jó az ha itteni nők fejkendősen közlekednek. Bár igaz a csadoros változattal még nem találkoztam csak a híradóba.
Személy szerint engem ledöbbent, pedig én pasi vagyok.
Valaki elmagyarázná ezt.
24 F
Hát amit nem értek a ruházatban az az hogy míg más Európai ember a tengerben úgy úszik hogy fürdőruhában, addig én láttam muszlim nőket teljesen felöltözve "úszni".
Továbbá olyan is volt álltam a buszmegállóban Julisban volt vagy 35 fok és mellettem állt egy muszlim nő teljesen be bugyolálva feketében.
Hogy ez nekik mért jó nem értem.
(Persze olvassam az előbbi hsz-eket h védelem a nemi erőszaktól de szerintem nem így kéne)
Bár igaz én nem vagyok muszlim.
Utolsó én nem értek arabul.
Angolul v Magyarul írd le amit mondani akarsz.
Kedves Kérdező,
nem értem, hogy neked miért fontos az, hogy a melletted lévő nő hogy néz ki. Meg hogy más nők hogy járnak strandra. pl személy szerint én nem járok strandra, mert nincs kedvem mutogatni magam, a fürdőruha egyszerű bugyi és melltartó, ilyen elven nyáron így is lehetne járkálni az utcán. Csak én nem szeretem a gusztustalan beszólókat, hogy ezt meg ezt csinálnának, hogy, és a kéjenc tekintetek, na, ezekre nem vágyom. Sok nő ezt éhezi, mert, volt aki nekem elmondta, így jobban nőnek érzi magát. :(
Engem kizárólag a férjem nézzen nőnek, olyannak, amilyen valójában vagyok, nem más véleménye érdekel. Nekünk ez védelem, nem akarjuk hogy mások legeltessék rajtunk a szemüket, ilyen (számunkra nem elfogdott módon). Bár, egy részeg embernek még így nyár közepén beöltözve is bejöttem, de komolyan, szerintem csak azt vette észre hogy nő áll előtte. A tűrésről annyit, hogy minden ilyen kendős, felöltözött lány bírja a meleget, és emellett Ramadan is jön hamarosan, azaz a legnagyobb melegben nekünk még a böjtöt is be kell tartani, mert ez is hozzá tartozik az iszlámhoz. Tehát, jusson eszetekbe, hogy július közepén a muszlim nők még csak nem is isznak, esznek a legnagyobb hőségben, csak naplemente után. És NEM panaszkodunk, mert nem ez számunkra az élet lényege. Mi a számunkra megfelelő életet szeretnénk élni.
A negyven fokot könnyebb fejkendőben, hosszú ruhában, hosszú szoknyában és blúzban bírni. A fekete szín ezt némileg semlegesíti.
Azért nem a kereszténységhez nyúlnak vissza, mert csalódtak benne, és izgalmasabbnak látják az iszlámot, ami éppen azt tanítja, amit egy Istenből kiábrándult keresztény hisz. Pedig valamennyire jobb gyereknek, mint rabszolgának lenni.
#15 Isten=Allah arabul "és izgalmasabbnak látják az iszlámot"
annyira, de annyira izgalmasabb lehet...
Ez mind a hit kérdése, és azon múlik. Ha valaki nem hisz a keresztény istenben, illetve megtagadja ezt a vallást (mivel sok értelmetlen dolog van benne, gondolj csak a bibliára, mennyi hazugság van ott...), nyilván azért szánja rá magát, hogy inkább tagja lesz egy összetartó társaságnak, és hisz Allahban.
A másik ok, ami miatt én is fel szeretném venni: ha a nő barátja/férje muszlim. Ha a férje, akkor kötelessége felvenni az ő vallását. Ha a barátja, igazából nem fontos, legalábbis törvényileg nem. Nekem az.
Nem nevezném börtönnek ezt a vallást. Attól függ, hol vallják. Az elmaradott iszlám-vallású országokban, ahol csadorban járnak a nők és nincs joguk semmihez, nyilván börtönnek nevezném. De a modern országokban, mint pl. Törökország, ott egyáltalán nincs már ilyen. Nyilván járnak még fejkendőbe - főleg az idősebb nők - de csadorba kevesen. Ezt pedig mind Atatürknek köszönhetik ugyebár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!