Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Élet muszlim noként europában?...

Élet muszlim noként europában? Hogyan?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 8. 16:15
 1/7 tetris ***** válasza:
79%

Európában azok a törvények a kötelezőek, amelyik országban élsz. Vagyis például M.on nem viselhetsz csadort, mert hülyének néznek, de még le is vétethetik veled. Sima kendőt köthetsz a fejedre, azzal nincs semmi gond. Nálunk a nők egyenlő bánásmódban részesülnek, mint a pasasok, nincs ám férfiuralom! Hogyisne! A nő nem kiszolgálója, nem tulajdona a pasasnak, hanem egyenrangú társa.

Ha például nehezet kell cipelni, akkor a férfi viszi a cekkert. Ha a nőre rájön a vásárlás, akkor a pasas fizet. Általában. Illetve sokszor. Na jó, gyakran. Esetenként. Néha-néha. Előfordul. khm soha

Nálunk egy nő vezethet autót, motort, repülőt, űrhajót, mindent. Lehet önálló vállalkozása, szidhatja a férfit, még akár tökön is rughatja. A nők dolgozhatnak, amennyit csak akarnak, feltéve, hogy találnak munkát. A nők politizálhatnak, tanulhatnak, pereskedhetnek. Általában a nőnek van igaza.

A férfiak keresik a nők kegyeit, virágot hoznak, puszikát adnak a kacsónkra, segítenek porszívózni.

Nálunk nem túrik el az erőszakot, az asszony felpofozása, megrugdosása nem divat. Ahol ez előfordul, ott azonnal előveszik a pasast, és mehet a dutyiba "zenés-táncos főbelövésre". Nálunk a társadalom megveti azt a férfit, aki megüt egy nőt. Nincs elfogadható indok arra, ha egy nőt inzultus ér.

Vagyis, ha muszlim is vagy, ugyanazok a jogok megilletnek, mint bármelyik magyar nőt. Ha elválnál a férjedtől, akkor mindennek a fele a tied. Ha jó ügyvéded van, akkor még több is.

Nálunk nincs érvényben a saria. VAgyis: mehetsz egyedül, mindenféle férfi nélkül is az utcán, nem kell lefátyoloznod magad, fizethetsz pénzzel, és senki nem fog megbotránkozni, ha kivillan a bokád, vagy ha ráfeszül a fenekedre farmer.

Na szóval, csupa derú, móka kacagás itt az élet.

2013. ápr. 8. 16:47
 2/7 A kérdező kommentje:

Koszonom a válaszodat.

Európai no vagyok,itt élek de fel fogom venni a muszlim hitet,ezért kérdeztem.Hordani abayát fogok,feketét fejemen kendovel.Csak arra vagyok kíváncsi hogy milyen fajta inzultusok érhetnek ezután a váltás után.

2013. ápr. 8. 19:03
 3/7 anonim ***** válasza:
81%

Annyira jó, hogy rengetegen azt hiszik, hogy muszlim nők csak afrikából jöhetnek :)

PM ment. :)

2013. ápr. 9. 16:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"Európában azok a törvények a kötelezőek, amelyik országban élsz. Vagyis például M.on nem viselhetsz csadort, mert hülyének néznek, de még le is vétethetik veled."

magyarországon lehet csadort viselni, az más kérdés, kinek mi a véleménye. sőt, az európai országok nagy részében is lehet általában az utcán. legfeljebb hivatalokban tiltják. és nem vetethetik le veled, ha nincs rá törvény. ha megteszik, az a vallási szabadásg megsértése.

"Nálunk a nők egyenlő bánásmódban részesülnek, mint a pasasok, nincs ám férfiuralom! "

az iszlámban nagyon is van különbség a nő és a férfi közt, az alapfeltétel, tehát nem értem ezt a liberalista közhelyet, hogy egyenlőség.

van egy olyan érzésem, hogy nem vagy muszlim, vagy nemrég tértél be.

most látom hogy inkább gúnyos provokációnak szántad.

"Csak arra vagyok kíváncsi hogy milyen fajta inzultusok érhetnek ezután a váltás után."

ne vedd komolyan, csak provokációnak írta.

1)nem fogsz munkát kapni sehol

2)minden nap be fog szólni valaki az utcán. jobb esetben csak beszólnak.

egy muszlim nőnek így mindeképp szüksége van egy jó helyzetű muszlim férfira, különben az öngyilkossággal egyenlő muszlimnak lenni.

+3)ajánlom hogy legalább egyszer olvasd el figyelmesen és részletesen a koránt, mielőtt felveszed a hitet. visszacsinálni már nem lehet. pontosabban lehet, de nem ajánlott a szélsőségesek miatt. náluk a vallás enm olyan mint európában, ott komoly szerződés, nem olyan, mint egy ruha, amit felveszel és addig hordod, amíg tetszik, úgy foltozod, ahoyg akarod.

2013. ápr. 21. 19:14
 5/7 A kérdező kommentje:
Ezta kérdést egyáltalán nem provokatív szándékkal írtam ki,és utolsó válaszoló biztos leehstz benne hogy nem hóbortból,hanem teljes meggyozodéssel vettem fell a hitemet.Kérlek ne sértegess.DE az információkat koszonom mindenkinek.
2013. ápr. 23. 20:04
 6/7 anonim ***** válasza:
Bárcsak így lenne, kedves kérdező - már a "teljes meggyőződésed"!!
2013. ápr. 23. 20:57
 7/7 anonim ***** válasza:

"Ezta kérdést egyáltalán nem provokatív szándékkal írtam ki,és utolsó válaszoló biztos leehstz benne hogy nem hóbortból,hanem teljes meggyozodéssel vettem fell a hitemet.Kérlek ne sértegess."

olvasd el mégegyszer figyelmesen, mit írtam.

2013. ápr. 24. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!