Hogyan kell viselkedni egy barátnőnek a muszlim barátjával?
Nem szabad csókolózni sem, már az szexnek számít náluk.
A barátjának vigyáznia kell rá.
Egyébként a házias, engedelmes nőket szeretik.
A feleség az más, az nagy tiszteletnek örvend. Azt kényeztetni kell. Persze viselkedni a muszlim törvény szerint kell, még ha keresztény is. Neki pedig kötelessége tisztelni az urát, vagyis a férjét és szót fogadni neki. Ha ezt nem teszi, akkor meg van engedve a jó útra térítés először figyelmeztetésel, de ha makacs, akkor kézel foghatóbb módon, nyomatékosabban. Ha a férj szereti nejét törődik lelki üdvével és asszonyi hírével és ennek érdekében nem szabad sajnálni az erélyesebb fellépést, még ha kellemetlen is. Ez a kötelessége a férjnek. Mert a férj a fej, ő az aki gondolkozni tud a családban és ő rá kell mindenkinek halgatni, mert másképp anarchia lenne és beférkőzne a családba az erkölcstelenség.
Na azért ez nem olyan szigorú egy alevi családban, ott előfordul olyan is, hogy egy férj elmosogat. Sőt olyan hír is volt, hogy némelyik kivasalta az ingjét.
Kedves mustafa33!
IGEN én is tudom,h.szerencsés vagyok.Köszi,hogy leírod a férjemet így ismeretlenül,mondjuk már lepereg rólam az ilyen vélemény mint a tiéd mivel elég gyakran hallom.Rengeteg az előítélet.De nem érdekel, mert Soha nem ütne meg a férjem.
Nem a férjedet írom le. Ha ilyen jó minden, akkor gondolom te betartod az Írást és nincsen oka a konfliktusnak. Gondolom ismered a Quran, An-Nisá (A nők) fejezetét és annak a 15. és 34. verseit és azok szerint élsz.
Aki nem tudná, olvasson utána, főleg a 34. versnek :
"...Azokat (a feleségeket) akikről félitek, hogy szófogadatlanok lesznek, (azokat) intsétek (okos szóval, értelmessel), forduljatok el tőlük az ágyban, és üssétek meg (de csak annyira, hogy ne legyen belőle nagyobb viszály) de ha szót fogadnak ne keressetek utat ellenük."
Van fordítás ahol megütés helyett "lássátok el a baját" írnak.
Ehez a vershez fűződik a történet:
Egyszer volt, hogy egy asszony panasszal ment a prófétához (áldás és béke vele), mert a férje megpofozta, és ezért kérte a megtorlást. A próféta (áldás és béke vele) megígérte: -igen, lesz megtorlás. De ekkor leszált Gábriel angyal ezzel a versel és a próféta (áldás és béke vele) ezt válaszolta a feleségnek: - igen, akartam a férjed megbüntetni, de az Isten máskép akarta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!