Hogyan állítsam le a muszlim barátom?
"azt csináljam amit ő mond vagy akar"
És ezt te nem tudtad? Nem vagy egy kicsit együgyű?
Amit te (tulajdonképp) kérdezel az az, hogy "hogyan változtassam meg a barátomat"
Tökmindegy milyen vallású, a világ melyik részéről származik, vagy éppen hol él: MINDEN emberben van (belül) "valami", ami az ilyesmik ellen tiltakozik. Te is éppen az ellen lázadsz, hogy valaki rád erőltesse az akaratát és leuralja a személyiséged, irányítani akarja a tetteidet. Ha neki nem sikerül(t még) elérnie ezt a célját, akkor miért gondolod, hogy majd te neked sikerülni fog, csak ellentétes irányban? Van egy jó mondás: "akit erőszakkal győznek meg, annak ugyanaz marad a véleménye".
Igazi (belső) változást csak az tud elérni, aki SZERET valakit (nem csak szavakkal, az nem nagy kunszt, ismerjük..) úgy értem: szívből. És még akkor is sok munka, kitartás, eltökéltség és szívósság kell hozzá, mert felnptt emberek nem igazán "hajlamosak" csak úgy pikk-pakk, egyik napról/hétről a másikra megváltozni, még ha erősen akarják sem. A másik, hogy elvárni sem lehet. Ha ő ilyen és neki ilyen az én és világképe, a feléd val irányultsága, kultúrája stb (tökmindegy) akkor se elvárni nem tudod, hogy változtasson rajta (illetve elvárhatod, csak hülyét csinálsz magadból) se őt magát megváltoztatni, változásra bírni (valamivel) vagy "rábeszélni" arra, hogy ezentúl legyen már jófiú, mert te olyan szépen kéred, meg amúgyis úgy "helyes".
Neki, mint muszlimnak, valószínűleg (de nem biztos) MÁS a helyes. Ha nem így lenne, vagy a tiédhez hasonló felfogással rendelkezne, akkor most nem erről beszélnénk, hanem mittomén lepényhal receptekről.
Egyébként tökmindegy, muszlim e, ez alapszabály: Vagy elfogad olyannak (a "saját gondolataiddal" és "akaratoddal" együtt) és legjobb esetben éppen azért szeret, aki/ami te vagy, tehát így ahogy vagy, vagy pedig haladjon valamerre, lehetőleg minél előbb. Megváltozni úgysem fog, erről a nőkre jellemző beteges mókáról már köteteket írtak tele, hogy "majd idővel megváltozik, mert látja, hogy szeretem és hogy ez így nem jó nekem". Ez a módszer SOHA nem működik. Kérdezd Csernust (állítom a fele idejében ilyen nőket hallgat és már rommá unja a "de ugye majd megváltozik a barátom, ha szeretem és jó leszek hozzá" témát) vagy kérdezd Scott Pecket, Brian Tracy-t, Robert Ringer-t, meg azt a pármillió hozzád hasonló cipőben járó nőt, akik ilyenekben reménykednek.
Nagyjából egyetértek Hazardteam válaszával, főleg, mivel ennyire merev a srác.
Azonban egy párkapcsolatban mindig szükség van kompromisszumokra, apróbb dolgokban ez működik is. A partnerek sok tekintetben hatnak egymásra.
Annyi előnyöd van, hogy hazánkban mások a szokások, nem kívánhat tőled ettől eltérőt. Ha van esze, megérti, bár úgy tűnik, túl sokat akar.
Mindegy, azért megpróbálhatod, de könnyen lehet, hogy nem is akar változni...
Nem tudod leállítani, és csak rosszabb lesz.
Inkább fejezd be ezt a kapcsolatot, mert nem lesz jó vége, ha te nem olyan vagy, aki szereti, ha uralkodnak felette.
Csak vigyázz nehogy kivigyen Arábiába és eladjon egy kecskéért, mert nem jössz haza onnan soha többet.
egy Barátnőm megúszta, de szenvedett amikor egy kecskéért eladták.
Végül is sikerült megtalálni
Hazardteam: "Tökmindegy milyen vallású, a világ melyik részéről származik, vagy éppen hol él"
Ez nem így van!
Külföldön dolgozom, van sok muszlim munkatársam és náluk "a nő" messze nem ugyanaz mint nálunk, vagy a nyugati világban.
A muszlimoknál szinte elvárás hogy a nő azt teszi amit a férfi mond, úgy öltözködik, azokkal ismerkedik akikkel meg van engedve. És igen, a legtöbb muszlim mélyen betartja az Iszlámot.
Kérdező, talán előtte tájékozódnod kellett volna mielőtt kapcsolatot kezdesz vele, nem is értem mi viszi rá a magyar lányokat hogy muszlimokkal kezdjenek. Volt munkatársamra (magyar csaj, szintén hasonló szitu) 2 hét után ráparancsoltak hogy csadorba járjon az utcán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!