Muszlim szeretnék lenni! Mi a teendő?
sziasztok
Én egy 15 éves lány vagyok kb. 1,5 éve érdekel az Iszlám vallás! Nagyon szeretnék én is muszlim lenni de sajnos mecset errefelé nincs :( Egyszer beszéltem erről a szüleimnek de elég rosszul sült el :/ Pedig nem vallásosak! Szerintük bolond vagyok!
Elég sok akadályba üközöm mivel most lett a sulim keresztény :(
Teljesen tanácstalan vagyok! Ti mit tennétek?
Miért szeretnél muszlim lenni? :)
(nem mintha zavarna)
Ha jól tudom nem kell senki ahhoz, hogy muszlim lehess.
A muszlimok úgy lesznek muszlimok, hogy elmondják a hitvallásukat (és persze,betartják a vallásukat).
A hitvallás egy rövid arab szöveg, ami így hangzik:
Ash-adu án lá illáha illálláh, was ash-hadu ánná Muhámáddán rászululláh. (Vigyázat nem biztos hogy helyesen írtam)
A szöveg (nagyjából) ezt jelenti: Tanúsítom, hogy nincs más isten csak Allah, és tanúsítom hogy Mohamed Allah prófétája.
Bárki aki ezt igaz hittel, elmondja, az muszlim lesz.
Bár szokás, nyilvánosan mecsetben is elmondani, mert számos előnye van. De ha nincs erre lehetőséged, akkor sincs baj.
Viszont, tényleg csak akkor tárj át, ha már ismered a vallást, és vállalod is egész életeden keresztül ennek a vallásnak a gyakorlását utána. Jól gondold meg, ez nem egy játék!!!
Sok közöm nekem sincs hozzá, de kíváncsi lennék rá miért szeretnél áttérni.
Én nem vagyok muszlim, tehát nem tudok mindent az Iszlámról, viszont ha vannak kérdéseid az Iszlámmal kapcsolatban akkor tőlem kérdezhetsz, hátha tudok válaszolni.
Kérdező, én sem vagyok muszlim, de az előző válaszolóval teljes mértékben egyetértek abban, hogy egy vallás felvétele komoly megfontolást igényel.
2. Ma már a technika lehetőségei végtelenek, csak ki kell használni őket: a Google-ban is találhatsz iszlámmal foglalkozó honlapokat, és ha fenn vagy a Facebookon, márpedig miért ne lennél fenn, akkor ott is találhatsz ilyen témájú oldalakat, Facebook-csoportokat.
Sok sikert hozzá!
30/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!