Muszlimok, hallgathattok zenét? Ha igen, nektek tetszik ez a szám? Szerintem nagyon szép, főleg a szövege meg az egész dal! (habár nem vagyok muszlim, nem is készülök rá, de ez nem sértés)
Miért ne hallgathatnának?
http://www.youtube.com/watch?v=F5JH8UCills
Ez egy török pop zene.Muszlimok csinálták.
Ez teljesen komoly? A muszlim vallás tiltja a zenehallgatást? o_O
Én nem tudtam erről, de ha olyan valaki mondja, aki maga is muszlim...
3. vagyok.
Nem tudom és nem is szeretném megkérdőjelezni a Korán szövegét, ezért próbálom elfogadni és ennek méltóan élni.
És hogy "bűn"-e?..Talán ezt így bűnnek kikiáltani elsőre keményen hangzik, ezt egy imám tudná elmagyarázni hogy mi miért van, én abszolút nem rendelkezem ilyen szintű ismeretekkel, csak olvasom a Koránt, hadíszokat, és ezekben ez a téma benne van. Ramadankor kerülendő, mint minden más egyéb szórakozási forma. ...De a muszlim életvitel lényege igazából nem is a szórakozás.
A végtelenül toleráns alawita muszimok hallgatnak zenét, sőt az alawita mecsetben (cem) van tánc is, semak tánc.
Alawita istentisztelet:
Uzenem a kedves nem "hallgatok zenét mert tilos" válaszolónak,hogy te teljesen félreértelmezted a muzulmán vallást.Azt írtad:"a muzulmán vallás nem a szórakozásról szól.
Ez nem valami uzleti ut ami nem a szorakozásrol szol,ez az élet!És az életben kell lennie szórakozásnak.A muzulmán vallás nem tiltja a zenét,de nem is helyesli.Ettol még,ha hallgatsz zenét attol nem fogsz a pokolra jutni.
Az nem ugy van hogy az egyik vallás a :Szórakozásrol szol a másik meg nem.
Ha kovetsz egy vallást akkor az beleszovodik az életedbe,és nincs olyan ember aki nem orulne bele ha ne szorakozna.Teljesen megdobbentem a válaszaidon,mert muszlim vagy,de félreértelmezted az egészet.
Akérdésre válaszolva pedig:Én szoktam halgatni zenét bár nem olyan gyakran és akkor is pl:havasi balázst vagy vanessa mae koncertjeit.
Udv.Sekla
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!