Milyen vallású vagy? Tartod-e a karácsonyt? Hogy ünnepelsz? Ha nem, milyen ünnepeket tartasz?
Előre is köszönöm a választ!
Csak szeretném megtudni a vallásos és nem vallásos emberek arányát, eloszlását a kapott válaszok függvényében - egy tanulmány szempontjából.
Vallástól függetlenül hiszek a teremtőkben.
A karácsony nálunk úgy zajlik, hogy hazamegyek anyámhoz, megdícsérem a kis vicces karácsonyfáját, rendelek tőle lángost meg mindenféle finom kaját, elmegyünk az öreg rokonokat meglátogatni, aztán jövök vissza pöstre.
Római katolikus.
Igen, tartom.
Itthon, 24-én a szűk családdal, 25-én a "tágabb" családdal. 24-én közösen díszítjük fel a karácsonyfát (közben énekelünk), aztán felolvassuk Jézus születésének történetét a Bibliából, az adventi koszorúról meggyújtjuk a karácsonyfa gyertyáit, csillagszórózunk :), aztán ajándékbontogatás, ünnepi vacsora, éjféli mise.
Római katolikus vagyok, és hagyományosan ünneplem. 24-én Édesapám húgáéknál vagyunk, 25-én meg szüleimmel és párommal, 26-án meg kettesben párommal.
Egyébként meg szerintem a tanulmányod szempontjából a vallásos emberek eloszlását a Földön nem itt a gyakorikérdéseken tudod meg, hanem könyvekből, vagy a googléban, itt csak azt tudod meg, hogy a gyakorikérdeseken a vallás témakörben milyen arányban vannak vallásos emberek...
N/26
israelita!
nem tartok "karacsonyt"!!
tartok viszont,;-pessah,hanuccah,suchot,yom h'kippurim,shavuth,purim,etc-etc unnepeket!!
------------------------------------------------------
na?
most akkor felkerulok egy "zsidolistara"??!
Muzulmán vagyok de a családom keresztény ezért én ugyanugy tartom a karácsonyt mint a tobbiek.
24-éN fát díszítunk és sutunk valamit meg vacsorát fozunk halat m,eg valami gyumolcslevest mert nem szeretjuk a halászlét.Aztán várunk várunk várunk... este lesz megvacsorázunk megesszuk az almát mézzel dióval ahog kell ostya minden,de semmi éjféli mise meg ilyenek,amikor még keresztény voltam igaz akkor is református,akkor sem jártunk soha senkivel misére.Aztán megygujtjuk az adventi koszorun a 4 gyertyát,és ajándékot bintunk.
25-én a tágabb csláddal unneplunk a mamáméknál ebéddel már hus is van rendszerint kacsameg sutik.Kibontjuk az ajándékokat és 3 korul hazamegy mindenki olyan 11 kor érkeztunk kb.
Aztán mivel a szuleim elváltak megyek apukámhoz és ott ugyaneerz kis vacsi hal nem hús,levest nem szoktunk enni aztán kibontjuk az ajándékokat,és unneplunk.Apukámék ateisták ezért nincs ébeklés meg semmi se gyertya gyujtás.
26-án meg orulok az ajándékoknak.
Remélem segítettem.
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!