Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallású vagy? Tartod-e...

Milyen vallású vagy? Tartod-e a karácsonyt? Hogy ünnepelsz? Ha nem, milyen ünnepeket tartasz?

Figyelt kérdés

Előre is köszönöm a választ!

Csak szeretném megtudni a vallásos és nem vallásos emberek arányát, eloszlását a kapott válaszok függvényében - egy tanulmány szempontjából.

2012. dec. 20. 14:29
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Ha már itt tartunk, olvassatok utána, a karácsony kizárólag keresztény ünnep (illetve a keresztény "ágazatok" ünnepei). Más vallások pl az iszlám NEM ÜNNEPEL "Szeretet ünnepét" SEM.
2012. dec. 23. 09:28
 22/32 A kérdező kommentje:
És pont, hogy ha valaki csak "jelképesen" ad valamit, pont az, amiről írtam. Benne van a szóban - jelkép - minek a jelképe?... az ajándékozásnak- ünnepnek, a kereszténységnek. Mindenki a maga életét éli. Az én gyerekem soha nem fog ajándékot kapni, mert tudja, látja, hogy ő nem olyan mint a többi, akik keresztény. Kifejezetten büszke is erre, de nem hangoztatja! Van már elég értelmes ahhoz, mert kezdettől fogva úgy neveltük, hogy felfogja, nem az ajándékról szól az ünnep. Ajándékot bármikor kaphat és szeretetet is kap ő 365 napban, nem csak kettőben.
2012. dec. 23. 10:36
 23/32 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező, te milyen vallású vagy? Ha jól láttam te még nem írtad le.
2012. dec. 23. 11:32
 24/32 A kérdező kommentje:

A kérdés nem rólam szól, de az előzőek alapján lehet sejteni, hogy nem katolikus.

Az eddigi válaszokért nagyon hálás vagyok! Ismételten köszönöm őket.

2012. dec. 23. 12:22
 25/32 anonim ***** válasza:
85%

20-as! Igen, a szeretet mindenkié, csak akkor nálatok nem karácsony van, hanem családi összejövetel ajándékkal meg fával. Jó, hogy van ilyen, csak az nem karácsony, nálunk is van ilyen mindn évben párszor.

Szívből kívánok boldog családi összejövetelt!

2012. dec. 23. 13:08
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

mi zsidok is ajandekozunk!!-(es NEM csak a kozvetlen hozzatartozoink reszere adunk!!!)-

passah-kor,hanuccah-kor,purim-kor,ajandekot,edesseget,sutemenyeket,penzt,ajandekozunk egymasnak,es gyermekeinknek!!

de pl,; a pessah torvenye eloirja egy vallasos zsido reszere,-(es be is tartjuk szigoruan ezt !!!)-hogy alljon ki az ajtoba es az elso, arra jaro szegenyt-(meg ha nem zsido is!!!)-koteles beinvitalni,a legjobb helyre ultetni,a legszebb teritekkel,a legjobb falatokkal traktalni,mindenben a kedvet keresni!!

-es ez nem csupan egy "szokas" nalunk!!

Ezt irja elo a Hala'ha=TORVENY amit az UR adott nekunk!!

2012. dec. 24. 07:15
 27/32 anonim ***** válasza:
80%

Sziasztok!

Én is muszlim vagyok, a családban egyedül. A többiek miatt én is tartom a karácsonyt, bár ők nem tartoznak egyik valláshoz sem. Csak a megszokás miatt tartjuk. Amíg ateista voltam, sem kapcsolódtak különleges érzelmek a karácsonyhoz, és így sem, szóval szerintem így nem tilos ünnepelni egy keresztény ünnepet. Természetesen az iszlám ünnepeket tartom.

17/L

2013. jan. 25. 10:19
 28/32 anonim válasza:
100%

Ateista vagyok

Tartom a karácsonyt mert mindeki a családomban keresztény, testvéreim reformátusak, apám-nevelőanyám meg katolikus, csak én nem hiszek istenben, szóval nem is engednék meg hogy karácsonykor a szobámban gubbasztsak. Tartani is fogom ha családom is lesz, hogy esetleg a gyerekek megismerjék a karácsonyt, hogy ők higgyenek istenben.

2013. febr. 6. 23:35
 29/32 A kérdező kommentje:
Hát itt mindenféle vallás van =) Köszönöm megint a válaszkat!
2013. febr. 7. 16:31
 30/32 anonim ***** válasza:

28-as.

Az mar oreg hiba ha azt hiszed attol fognak hinni i.-stenben-9vagy nem0-hogy te karacsonyrol beszelsz nekik.

Ahhoz-(hit)-az nagyon keves.

2013. febr. 12. 08:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!