Milyen vallású vagy? Tartod-e a karácsonyt? Hogy ünnepelsz? Ha nem, milyen ünnepeket tartasz?
Előre is köszönöm a választ!
Csak szeretném megtudni a vallásos és nem vallásos emberek arányát, eloszlását a kapott válaszok függvényében - egy tanulmány szempontjából.
A kérdés nem rólam szól, de az előzőek alapján lehet sejteni, hogy nem katolikus.
Az eddigi válaszokért nagyon hálás vagyok! Ismételten köszönöm őket.
20-as! Igen, a szeretet mindenkié, csak akkor nálatok nem karácsony van, hanem családi összejövetel ajándékkal meg fával. Jó, hogy van ilyen, csak az nem karácsony, nálunk is van ilyen mindn évben párszor.
Szívből kívánok boldog családi összejövetelt!
mi zsidok is ajandekozunk!!-(es NEM csak a kozvetlen hozzatartozoink reszere adunk!!!)-
passah-kor,hanuccah-kor,purim-kor,ajandekot,edesseget,sutemenyeket,penzt,ajandekozunk egymasnak,es gyermekeinknek!!
de pl,; a pessah torvenye eloirja egy vallasos zsido reszere,-(es be is tartjuk szigoruan ezt !!!)-hogy alljon ki az ajtoba es az elso, arra jaro szegenyt-(meg ha nem zsido is!!!)-koteles beinvitalni,a legjobb helyre ultetni,a legszebb teritekkel,a legjobb falatokkal traktalni,mindenben a kedvet keresni!!
-es ez nem csupan egy "szokas" nalunk!!
Ezt irja elo a Hala'ha=TORVENY amit az UR adott nekunk!!
Sziasztok!
Én is muszlim vagyok, a családban egyedül. A többiek miatt én is tartom a karácsonyt, bár ők nem tartoznak egyik valláshoz sem. Csak a megszokás miatt tartjuk. Amíg ateista voltam, sem kapcsolódtak különleges érzelmek a karácsonyhoz, és így sem, szóval szerintem így nem tilos ünnepelni egy keresztény ünnepet. Természetesen az iszlám ünnepeket tartom.
17/L
Ateista vagyok
Tartom a karácsonyt mert mindeki a családomban keresztény, testvéreim reformátusak, apám-nevelőanyám meg katolikus, csak én nem hiszek istenben, szóval nem is engednék meg hogy karácsonykor a szobámban gubbasztsak. Tartani is fogom ha családom is lesz, hogy esetleg a gyerekek megismerjék a karácsonyt, hogy ők higgyenek istenben.
28-as.
Az mar oreg hiba ha azt hiszed attol fognak hinni i.-stenben-9vagy nem0-hogy te karacsonyrol beszelsz nekik.
Ahhoz-(hit)-az nagyon keves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!