Milyen vallású vagy? Tartod-e a karácsonyt? Hogy ünnepelsz? Ha nem, milyen ünnepeket tartasz?
Előre is köszönöm a választ!
Csak szeretném megtudni a vallásos és nem vallásos emberek arányát, eloszlását a kapott válaszok függvényében - egy tanulmány szempontjából.
Ateista vagyok, és nagyjából úgy karácsonyozok, mint mindenki más. Együtt a család, halászlé, rántott hal, karácsonyfa, ajándékozás (ezt nem visszük túlzásba, csak jelzés értékű), bejgli, zserbó, forralt bor, csillagszóró, karácsonyi zene, vallásos karácsonyi zenék is, ha fülbemászó. 25-26-án család és barátlátogatás.
Templomba nem megyünk, nem imádkozunk, a család vallásos tagjaival jól kijövünk.
Muszlim vagyok,de a családom miatt tartunk karácsonyt.Ők hisznek Istenbe de nem követnek semmilyen vallást. Összejön a család eszünk,fát díszítünk,beszélgetünk,ajándékozunk. de nem érdekel különösképpen ez az ünnep. Amilyen ünnepeket tartok: Ramadan,Laylat al qadr (Elrendelés éjszakája),Eid al fitr.
15/L
Zsidó vagyok, de mivel a család elég vegyes, ünneplünk karácsonyt is. Karácsonyfa, libasült, bejgli, ajándékosztás, vagyis elég hagyományos.
Ezen kívül természetesen a zsidó ünnepeket is megünnepelem, jom kippur, szukkot, hanukah, peszach, stb... Ilyenkor a közösségünk szokott nagyobb ünnepi lakomákat szervezni, énekelünk, táncolunk (kivéve persze jom kippur idején), játszunk, jól érezzük magunkat. :)
Mint az első.
Egyébként hogy van ez, hogy egyeseknek kell az ajándék, de akire emlékezünk, Jézus Krisztus nem? Az ilyennek tilos azt mondani hogy "boldog karácsonyt", azt kéne mondani hogy "boldog szabadnapot", vagy "boldog ajándékkapást" vagy ilyeneket.
Csak a saját nevemben tudok beszélni, de mi, mint mondottam volt elég vegyes család vagyunk, különböző vallású, és világnézetű emberekkel. Nem kizárólagosan vallási ünnepként éljük meg, hanem egy olyan különleges napnak, amikor az egész család ráér, összeül, és beszélgetünk, mulatozunk. Ha már egyszer "a szeretet ünnepe", akkor javítsatok ki, ha tévedek, de a szeretet véleményem szerint mindenkié, legyen az keresztény, zsidó, buddhista, vagy bármi egyéb.
Amúgy nem eget verő ajándékokról van szó, egy tábla csoki, vagy vmi hasonló jelképes apróság. Kivéve természetesen a gyerekeket (igen, a zsidókat is beleértve), hiszen elég szemét dolog lenne egy kisebb gyerekkel közölni, h semmit nem kap, mert ő zsidó, holott a többi társa nyilván azzal fogja kezdeni, h beszámol arról, mi mindent kapott karácsonyra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!