Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen vallású vagy? Tartod-e...

Milyen vallású vagy? Tartod-e a karácsonyt? Hogy ünnepelsz? Ha nem, milyen ünnepeket tartasz?

Figyelt kérdés

Előre is köszönöm a választ!

Csak szeretném megtudni a vallásos és nem vallásos emberek arányát, eloszlását a kapott válaszok függvényében - egy tanulmány szempontjából.

2012. dec. 20. 14:29
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
84%
Talán a buddhizmushoz állok a legközelebb.Ha rajtam múlna nem tartanám a karácsonyt csak a család miatt én is részt veszek benne.Nem érdekel sem a karácsony sem a névnap sem a szülinap.Szerintem nem csak ezen a 3 napon kellene mindenkinek "empatikusabbnak" lennie a másikkal szemben hanem minden nap.Ugyanúgy van fa meg ajándékok vacsora piálás a nagybácsival.
2012. dec. 21. 10:37
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Mormonok vagyunk, ünnepeljük a karácsonyt. Szenteste külön istentisztelet nincs, a hozzá legközelebb eső vasárnapi istentisztelet kapcsolódik a karácsonyhoz. Otthon karácsonyfa, ajándékozás (olcsóbb, egyszerűbb), karácsonyi énekek éneklése és zenék hallgatása, rokonlátogatások, stb.
2012. dec. 21. 13:24
 13/32 A kérdező kommentje:
Kedves 7-es válaszoló, én a gyk-s válaszolók vallási eloszlásáról akarok tanulmányt készíteni. Nem úgy általában (bár, ezt nem írtam le) ... Köszönöm az újabb válaszokat is!!!
2012. dec. 21. 13:34
 14/32 A kérdező kommentje:
Kedves válaszértékelők. Aki izraelita vallású, nulla százalékos hasznosságú választ ad????? Nekem hasznos volt a válasza, a kérdés szempontjából is hasznos volt. Akinek ráragadt a keze a "piros kéz"re, az nézzen magába egy kicsit: nem mindenki római katolikus - ahogy a válaszokból is látszik és nem kell azokat leszavazni, akik más vallásokat követnek - erről is lesz szó a munkámban. :)
2012. dec. 21. 13:36
 15/32 anonim válasza:
100%

Ateista vagyok, és nagyjából úgy karácsonyozok, mint mindenki más. Együtt a család, halászlé, rántott hal, karácsonyfa, ajándékozás (ezt nem visszük túlzásba, csak jelzés értékű), bejgli, zserbó, forralt bor, csillagszóró, karácsonyi zene, vallásos karácsonyi zenék is, ha fülbemászó. 25-26-án család és barátlátogatás.

Templomba nem megyünk, nem imádkozunk, a család vallásos tagjaival jól kijövünk.

2012. dec. 21. 19:00
 16/32 anonim ***** válasza:
89%

Muszlim vagyok,de a családom miatt tartunk karácsonyt.Ők hisznek Istenbe de nem követnek semmilyen vallást. Összejön a család eszünk,fát díszítünk,beszélgetünk,ajándékozunk. de nem érdekel különösképpen ez az ünnep. Amilyen ünnepeket tartok: Ramadan,Laylat al qadr (Elrendelés éjszakája),Eid al fitr.

15/L

2012. dec. 21. 22:19
 17/32 anonim ***** válasza:
87%

Zsidó vagyok, de mivel a család elég vegyes, ünneplünk karácsonyt is. Karácsonyfa, libasült, bejgli, ajándékosztás, vagyis elég hagyományos.

Ezen kívül természetesen a zsidó ünnepeket is megünnepelem, jom kippur, szukkot, hanukah, peszach, stb... Ilyenkor a közösségünk szokott nagyobb ünnepi lakomákat szervezni, énekelünk, táncolunk (kivéve persze jom kippur idején), játszunk, jól érezzük magunkat. :)

2012. dec. 22. 00:10
 18/32 anonim ***** válasza:
44%

Mint az első.

Egyébként hogy van ez, hogy egyeseknek kell az ajándék, de akire emlékezünk, Jézus Krisztus nem? Az ilyennek tilos azt mondani hogy "boldog karácsonyt", azt kéne mondani hogy "boldog szabadnapot", vagy "boldog ajándékkapást" vagy ilyeneket.

2012. dec. 22. 17:55
 19/32 A kérdező kommentje:
Igen, töftöftöf, én is osztom, amit gondolsz. Ezek mellett sajnos még (ahogy látszik) olyanok is elveszik az ajándékot, akik homlokegyenest más vallást vallanak és semmi közük ahhoz..
2012. dec. 22. 18:26
 20/32 anonim ***** válasza:
77%

Csak a saját nevemben tudok beszélni, de mi, mint mondottam volt elég vegyes család vagyunk, különböző vallású, és világnézetű emberekkel. Nem kizárólagosan vallási ünnepként éljük meg, hanem egy olyan különleges napnak, amikor az egész család ráér, összeül, és beszélgetünk, mulatozunk. Ha már egyszer "a szeretet ünnepe", akkor javítsatok ki, ha tévedek, de a szeretet véleményem szerint mindenkié, legyen az keresztény, zsidó, buddhista, vagy bármi egyéb.

Amúgy nem eget verő ajándékokról van szó, egy tábla csoki, vagy vmi hasonló jelképes apróság. Kivéve természetesen a gyerekeket (igen, a zsidókat is beleértve), hiszen elég szemét dolog lenne egy kisebb gyerekkel közölni, h semmit nem kap, mert ő zsidó, holott a többi társa nyilván azzal fogja kezdeni, h beszámol arról, mi mindent kapott karácsonyra.

2012. dec. 23. 02:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!